Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

”Olo on väsynyt mutta onnellinen” - Easter Tournament oli monilta osin jättimenestys

Junioreiden koripalloturnaus pelattiin läpi ilman suuria murheita. Turnauspäällikkö Jimi Koskinen: ”Lasten ilo on tapahtuman sydän”.

Pääsiäisturnauksen saldo puretaan rauhassa myöhemmin, mutta jo nyt on tiedossa, että turnaus oli kaikin puolin onnistunut. Kuva: Sami Kuusivirta

Kun kolmen päivän tiukka rutistus on ohi, Easter Tournamentin päällikkö Jimi Koskinen vastaa siitä huolimatta iloisella mielellä puhelimeen. Suurhallin ja muiden pelipaikkojen siivousurakka on vihdoin ja viimein loppusuoralla, ja edessä odottaa ansaittu talkooporukan saunailta. Koskisella on useita syitä hyvään mieleen.

Junioreiden koripalloturnaus sujui – jälleen kerran – onnellisten tähtien alla. 24. Easter Tournament oli monilta osin jättimenestys. 

- Nyt on todella hyvä fiilis. Voisi sanoa, että olo on väsynyt mutta onnellinen. Sama lause pätee varmasti jokaisen talkoolaisen kohdalla. Vaikka tässä hetkessä alkaa helposti toistaa itseään, niin  ilman uskomatonta talkooporukkaa tämäkin turnaus olisi jäänyt pelaamatta. Nostan olemattoman hattuni ilmaan vapaaehtoisten edessä. Sillä porukalla on suuri sydän, Koskinen korostaa.

Pääsiäisturnauksen saldo puretaan rauhassa myöhemmin, mutta jo nyt on tiedossa, että turnaus oli kaikin puolin onnistunut.

Palautelaatikkoon mahtui tietysti sekä positiivista että negatiivista, mutta palautteen suhde oli selvä. 

- Pääasiassa sieltä tippui pelkkää posia. Totta kai kun turnauksessa on liki 200 joukkuetta, valmentajia, vanhempia ja muuta porukkaa, niin aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Pieniä tulipaloja oli, mutta ei mitään isompaa. Koko turnauksesta jäi hyvä fiilis. Annoimme loistavaa kuvaa Lahdesta sekä omasta seurastamme. Myös mukana olleet oppilaitokset Lamk, Pajulahti ja Vierumäki olivat tärkeitä kumppaneita. Myös SBG:n apu oli korvaamaton, Koskinen sanoo.

Turnausorganisaatio keräsi jo viikonlopun aikana mahdollisia kehityskohteita. Vanha sanonta kuuluu, että tyytyväisyys tappaa kehityksen. Se pitää Koskisen mielestä täysin paikkansa. 

- Nyt kuitenkin pureskelemme rauhassa tämän turnauksen tapahtumat. Kotvan kuluttua istumme alas ja lyömme viisaat päät yhteen. Kehitettävää on aina. Pitää pysyä nöyränä ja kuunnella turnausvieraita. Fakta on kuitenkin se, että Suurhalli on niin älyttömän hieno paikka järjestää tällaista tapahtumaa. Kaikki on niin lähellä. Siitä saimme erityisen paljon kiitosta. Myös turnausruoka sai suitsutusta. Se on tärkeä juttu.

Jos Easter Tournament haluaa jatkossa kasvaa, lähes kaikki riippuu talkoolaisten määrästä. Koskisen haaveena olisi joskus rikkoa osallistuvien joukkueiden ennätyslukumäärä. Parhaana vuotena turnauksessa on ollut 252 joukkuetta. Nyt mukana oli 197 joukkuetta. 

- Suurin pääsiäisturnaus ikinä on haaveeni. Jos turnauspäällikkönä siinä onnistun, niin se olisi kova juttu. Talkooporukkaa täytyy pystyä aktivoimaan lisää, jos turnausta haluaa tulevaisuudessa kasvattaa. On joukkuemäärä sitten lopulta mikä tahansa, niin ei sillä ole juuri merkitystä. Tämän turnauksen sydän on iloiset ja riemukkaat lapset, jotka nauttivat koriksesta. Se on ainoa asia, mikä merkitsee, Koskinen sanoo.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi