Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBan harjoituskulttuuri parani, pelaaminen ei

Lahti Basketballin kolmas kausi päättyi isoon pettymykseen. Korjausliikkeet on jo aloitettu ja uusi päävalmentaja on tiedossa.

Lahti Basketballin talous on vakaalla pohjalla, vaikka pelien loppuminen teki loven kassaan, vakuuttaa toiminanjohtaja Roope Suonio (kesk.). Kuva: Mirja Hussain

Kovalla ryminällä suomalaiselle koriskartalle ponnistaneelle Lahti Basketballille kulunut kausi oli sen lyhyen historian heikoin. Tulos oli pettymys sekä kentällä että katsomossa. Ennen tätä kautta lahtelaisjoukkueen taival on ollut lähes satumaisen hyvä. Avauskaudella tuli B-divisioonan mestaruus sekä ansaittu nousu A-divisioonaan. Viime kausikin oli erinomainen, vaikka se päättyi finaalitappioon Espoo Unitedia vastaan.

Tälle vuodelle menestystarinalle haettiin jatkoa. Vaikka kulunut kausi sisälsi myös paljon hyvää, pelit loppuivat kuitenkin armottoman aikaisin puolivälierissä Kristika Turkua vastaan. LaBan pelaaminen ei oikein missään vaiheessa päässyt häikäisemään. Kovaa puurtamista nähtiin senkin edestä, mutta peli-ilo puuttui lähes kokonaan. Joukkueen viihdyttävuus jäi hieman vajaaksi.

Kausi oli suuri pettymys

Ennen kautta lahtelaisseuran piti löytää merkittävä palanen ryhmäänsä, sillä Loimaalle siirtyneen päävalmentaja Arttu Mannelinin tilalle täytyi palkata korvaaja. Kartoituksen jälkeen penkin päähän saapui amerikkalainen Mike Oppland. Opplandin palkkaamisella LaBa halusi muutoksen toimintakulttuuriin.

Pelaajat eivät sitten lopulta ehkä ihan ostaneet koutsin peli-ideaa. Toiminnanjohtaja Roope Suonio

Vaikka harjoittelu oli kovaa, se ei näkynyt suoranaisesti parketilla. Lahtelaisten pelaaminen jätti kosolti toivomisen varaa.

Seuran toiminnanjohtaja Roope Suonio myöntää auliisti, ettei joukkue yltänyt parhaimpaansa.

– Kausihan oli kokonaisuudessaan suuri pettymys. Potentiaalia olisi ollut jopa siihen, että jengi olisi painanut päätyyn asti. Huonoja jaksoja sattui liikaa. Emme saavuttaneet tämän joukkueen maksimia. Joukkueessa oli hyviä yksilöitä, mutta heistä ei nivoutunut yhtenäistä ryhmää. Pelaajista ei saatu irti sitä, mitä olisi pitänyt.

Suonio antaa esimerkin kauden koko kuvasta.

– Ensimmäinen pudotuspeliottelu Kristikaa vastaan kotona ja sen kolmas jakso oli sitä peliä, mihin joukkue parhaimmillaan pystyi. Sitten seuraavalla kymmenminuuttisella taso laski hurjasti. Ailahtelua tapahtui liikaa.

Lue myös: ”Kumpi tekee asiat paremmin, on vahvoilla” – mestaruuspokaalin metsästys alkaa
 

Opplandilla vaikea lähtökohta

Erilaisesta kulttuurista tullut Oppland oli vaativa valmentaja. Hän ei missään nimessä päästänyt pelaajia helpolla. Harjoituskulttuurin muutos oli varmasti osalle pelaajista liian iso.

– Kun Arttu lähti, tarvitsimme ja halusimme jonkinasteista muutosta. Tiukka kulttuuri oli se, mitä haimmekin. Mikella oli siinä mielessä vaikea lähtökohta, että tuleva pelitapa oli jo ajatuksissa ja joukkue oli valmis. Pelaajat eivät sitten lopulta ehkä ihan ostaneet koutsin peli-ideaa. Halusimme myös sitä, että aamutreenit ovat yhtä tärkeät kuin iltaharjoitukset sekä pelit. Ne pelaajat kehittyivät, jotka halusivat käyttää mahdollisuuden hyväkseen, Suonio sanoo.

Uuden päävalmentajan kausi kesken

Suoniolla piti kiirettä myös toimistossa. Kun LaBan pelit loppuivat ennen aikojaan, se teki luonnollisesti pienen loven kassaan.

– Meillä oli nyt neljä-viisi peliä vähemmän kuin vuosi sitten. Se on totta kai iso asia taloudellisesti. Yleisökeskiarvo pieneni hiukan. Jos viime vuoden keskiarvo oli 870 katsojaa, niin nyt liikutaan siellä 800 paikkeilla. Viikonloppupelit olivat meille ylivoimaisesti parhaita. Talous on kuitenkin vakaalla pohjalla. Haemme kasvua monella sektorilla, Suonio korostaa.

Hän ei vielä kerro uuden päävalmentajan nimeä.

– Sitten kun kyseisen kaverin kausi päättyy, nimi paljastetaan.

Joukkueen kasaaminen on jo hyvässä vauhdissa. LaBassa jatkavat ainakin Hannes Koskinen, Roi Byman ja Eemeli Lampen.

– Lisäksi neuvottelemme neljän tämän kauden pelaajan kanssa. Yritämme pitää rungon mahdollisimman samana. Metsästämme lisäksi myös paria isompaa kalaa. Henry Pwonolle olemme tarjonneet jatkosopparia.

Hieman vaihtelevasti loppukaudesta pelannut Devin Martin suuntaa kierukkavamman takia polvileikkaukseen.

– Isossa kuvassa mikään ei tule suuresti muuttumaan. Uusi koutsi tuo totta kai mukanaan omat mausteensa. Yritämme jatkossakin olla pelaajille Suomen paras seura. Ja mitä Korisliigaan nousemiseen tulee, niin se on ehdoton tavoite, Suonio sanoo.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi