Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Miesten Korisliigan finaaleissa sukka heiluu jatkossakin paras seitsemästä -systeemillä

Korisliiga pysyy finaalisarjoissa, eikä harkitse siirtymistä yhteen loppuotteluun. Kuva: Emmi Korhonen

Muut kotimaiset sisäpalloilulajit eivät ole ottaneet mallia salibandysta, jossa niin miesten kuin naisten SM-kulta ratkeaa yhden ottelun lopputuloksen perusteella.

Koripallossa ja Lentopallossa miesten Suomen mestari ratkaistaan paras seitsemästä -systeemillä. Naisten finaalisarjoissa mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Suomen Koripalloliiton vt. toimitusjohtaja Tom Westerholm näkee salibandyn Superfinaalin tarjoavan oikein markkinoituna hetkellisen nosteen lajin ympärille, mutta parketin puolelle vastaava yhden ottelun huipennus ei ole rantautumassa.

– Ei, ei, ei lähdetä siihen. Epävirallisesti asiasta keskustelimme, kun salibandy järjesti tapahtuman ensimmäistä kertaa, mutta emme sitä vakavasti edes harkinneet. Koriksen mahdollinen seitsemäs peli on eräänlainen meidän "superfinaali". Siinä vaiheessa pelin henki on selvä, voittaja nostaa pytyn kohti kattoa ja hävinnyt kokee surkeamman kohtalon.

Finaaliherkkua isolla kauhalla

Kaudesta 2015–16 alkaen miesten Korisliigan mestaruudesta on pelattu paras seitsemästä systeemillä. Vielä vuotta aiemmin Joensuun Katajan seurahistorian ensimmäinen SM-kulta varmistui otteluvoitoin 3–2 Loimaan Bisonsista.

Nykymuotoinen, pääsääntöisesti jäähalleissa pelattava finaalivaihe kerää Westerholmin mukaan yhteensä noin 15 000–20 000 katsojaa.

Saamme aikaan kahden viikon mittaisen pöhinän, kun muut palloilut ovat ohi. Suomen Koripalloliiton vt. toimitusjohtaja Tom Westerholm

– Korisfinaalit ovat todella iso juttu kahdella eri paikkakunnalla. Molemmille seuroille tulee vähintään kaksi kotiottelua ja noin 3 000–5 000 katsojaa per peli. Monena vuotena välierissä ja finaaleissa mentiin viimeiseen viidenteen matsiin, joten ajattelimme, että kyllä tätä herkkua pitäisi tarjota kuluttajille enemmän. Näin ollen siirryimme siten paras seitsemästä -systeemiin välierien ja finaalien osalta.

– Kyseiset pelit ovat niitä, joissa seurat pystyvät tekemään niin sanotusti paperirahaa. Taloudellisten hyötyjen lisäksi välierävaihe ja loppuottelut ovat palkinto koko seuraväelle. Jos joukkue sattuu pääsemään finaaliin, niin se on pelkkää pöhinästä nautiskelua kaikille toimijoille.

Hiljainen toukokuu nostaa koriksen framille

Tänä keväänä miesten Korisliigan ensimmäinen loppuottelu pelataan 6. toukokuuta ja mestari on selvillä viimeistään 21. toukokuuta. Ensi vuonna finaalisarja ajoittuu Westerholmin mukaan toukokuun puolivälistä kuun loppuun.

– Saamme aikaan kahden viikon mittaisen pöhinän, kun muut palloilut ovat ohi. Meillä on silloin todella hyvä medianäkyvyys printissä ja digitaalisessa sekä liikkuvassa mediassa eli televisiossa.

Kotimaisista palloilun pääsarjoista salibandykausi paketoituu Superfinaalissa 21. huhtikuuta. Lentopallossa miesten Suomen mestari on selvillä viimeistään 25. huhtikuuta. Jääkiekon SM-liigassa Kanada-malja kohoaa mestarijoukkueen käsivarsille viimeistään 28. huhtikuuta pelattavan seitsemännen finaalin päätteeksi.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi