Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Koripalloa ja roppakaupalla pääsykoekirjoja - Karoliina Kerilahti on SBG:n tukipilari

Karoliina Kerilahden mukaan SB-Gilsin isoin ongelma on ailahtelevuus ja nousijajoukkue häviää moinille vastustajille myös kovuudessa. Kuva: Sami Kuusivirta

Täksi kaudeksi naisten koripallon 1. divisioonan noussut SB-Girls on maksanut pitkin syksyä kivuliaita oppirahoja.

Lahtelaisten syyskauden viimeinen sarjapeli Lahti Energia -areenalla oli kuin koko kausi pienoiskoossa.

Vastassa ollut Helmi Capitals oli täysin voitettavissa, mutta toisin kävi. Helsinkiläiset nappasivat voiton lukemin 66-61.

SBG summasi syksyn yhdeksästä kamppailustaan kaksi voittoa. Joukkue majailee taulukossa toiseksi viimeisenä ennen HNMKY:tä.

SBG:n pelaamista leimaa huolimattomuus. Hyvät hetket ovat todella hyviä, mutta huonot ovat sitten katastrofaalisen huonoja.

- Ailahtelevuus on isoin ongelmamme. Sen lisäksi häviämme useissa peleissä vastustajalle kovuudessa. Taisteluasenteesta homma ei ole jäänyt kiinni, joukkueen ehdottomiin runkopelaajiin kuuluva Karoliina Kerilahti, 19, sanoi.

"Kuulumme tähän sarjaan"

Kerilahti nakutti Helmi Capitalsia vastaan 16 pistettä ja repi viisi levypalloa. Hän sai hyvää tukea Elli Salovaaralta (14/3/4 syöttöä) ja Venla Torpalta (11/5). SBG:n joukkueen keski-ikä on hivenen päälle 19 vuotta. Nuori porukka on saanut kosolti oppia naisten peleistä.

- Vaikka olemme nousijajoukkue, niin olemme osoittaneet kuuluvamme tähän sarjaan. Totta kai meillä on ollut kasvukipuja, mutta emme ole jääneet makaamaan tuleen. Sopeutuminen on vienyt aikaa. Haluamme voittaa mahdollisimman monta peliä, Kerilahti korosti.

Kerilahti on tarmokas nuori nainen. Koripallon pelaamisen ohella hän on jo aloittanut pänttäämisen toukokuun pääsykokeisiin. Vaaleaverikkö tähtää tosissaan lääkikseen.

- Turkuun tai Tampereelle olisi upeaa päästä opiskelemaan. Haluaisin sellaiseen paikkaan, jossa pystyisi jatkamaan korista. Minulla on motivaatio korkealla mitä tulee korikseen ja opiskeluun. Tavoitteena on panostaa molempiin uriin täysillä.

Sarjapaikka minimitavoite

Divarin kevätkausi alkaa tammikuun alussa. SBG:llä on täydet mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka.

- Se on minimitavoite. Vaikka meillä on ollut hankaluuksia, niin emme anna niiden vaikuttaa. Voimme petrata jokaisella osa-alueella. Tarvitsemme ainakin lisää kovuutta ja malttia, Kerilahti sanoi.

Lahtelaisluotsi Anu Rajaniemi manasi ensimmäisen puoliajan menetyssumaa.

- Meillä oli avauspuoliajalla lähes 20 heittoyritystä vähemmän kuin vastustajalla. Lähes pelkästään sen takia, että heitimme palloa seinille. Lisäksi viimeistelimme taas luvattoman heikolla tarkkuudella. Jos korin alta missaa niin paljon kuin me missasimme nyt, voittaminen on vaikeaa. Meidän pitää olla tylympiä ja aggressiivisempia. Tämä on kilpakorista, ei junnutouhua. Siinä on vissi ero.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi