Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

LaBaa vietiin pelikovuudessa mennen tullen - "Peli ei mennyt yhtään kuten suunnittelimme"

Lahti Basketballin vaiheikas syyskausi päättyi kotitappioon. Kuuden voiton putki meni samalla poikki.

Otto Aalto pussitti kahdeksan pistettä. Kuva: Lauri Kivikataja

Lahti Basketball joutui lähtemään apeissa tunnelmissa joulutauolle. Lahtelaisisäntien joulumielen pilasi sarjaykkönen HBA-Märsky, joka kävi hakemassa pisteet Lahti Energia -areenalta torstaina.

Lukiolaispojat näyttivät pelaamisen mallia LaBalle. Voittolukemat kirjattiin helsinkiläisnipun eduksi 94-79 (45-34).

Harmittavaan kotitappioon katkesi myös Lahti Basketballin kuuden ottelun komea voittoputki. Nyt joukkue pääsee ansaitulle joululomalle. LaBa palaa sorvin ääreen joulunpyhien jälkeen.

Lahtelaisten syyskausi oli hyvin vaiherikas. Kausi alkoi mollivoittoisesti neljällä tappiolla. Pikkuhiljaa joukkue löysi kadoksissa olleen punaisen langan. Jos syyskausi olisi päättynyt voittoon, joukkueen arvosanaksi voisi helposti antaa kasin.

Käytämme tauon lepäämiseen ja kaikkeen muuhun paitsi koripalloon. Lahti Basketballin päävalmentaja Mike Oppland

Kovasti uudistunut ryhmä etsi pitkään itseään. Uusi valmentaja, täysin uusi kulttuuri, yksi vaihdettu jenkkipelaaja sekä avainmiesten loukkaantumiset tekivät sen, että LaBan yhteen hitsautuminen kesti normaalia pidempään. Lahtelaiset ovat silti väläytelleet osaamistaan ja potentiaaliaan. Kunhan pelaajat pääsevät entistä paremmin samalle kartalle, tulee LaBa olemaan kevätkaudella kova pala purtavaksi.

Pojat veivät, miehet vikisivät

HBA-Märskystä on kovaa vauhtia tulossa varsinainen peikko lahtelaisille. HBA vei syyskuussa kauden avauskamppailun LaBaa vastaan. Torstaina isäntien voitto ei ollut edes kovin lähellä, siksi hyvin HBA parketilla esiintyi.

LaBan onnistumiset nähtiin aika lailla ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Sen jälkeen kentällä oli yksi joukkue. Jos urheilupiireissä käytetään välillä lausetta isät vastaan pojat, niin nyt sen voi kääntää toisinpäin. Tällä kertaa nimittäin pojat veivät ja miehet vikisivät.

- Puhuimme harjoituksissa koko viikon, että meidän täytyy olla kovempia kuin vastustaja. Nyt kävi ihan päinvastoin. HBA oli valovuoden kovempi kuin me. HBA halusi voittoa huomattavasti enemmän kuin me, LaBan päävalmentaja Mike Oppland korosti ja oli täysin oikeassa.

Lukiolaispoikien pelaamista oli nautinnollista katsoa. Hyökkäyspäässä joukkue noudatti pelitaktiikkaa hienosti. Pelaajat ja pallo liikkuivat näyttävästi. Puolustuspäässä ja kaksinkamppailuissa HBA oli todella väkevä. Vieraat puolustivat aggressiivisesti ja aiheuttivat sen takia lahtelaisille tukun menetyksiä.

- Pelihän ei mennyt yhtään niin kuin etukäteen suunnittelimme. Vastustaja sai 13 hyökkäyspään levypalloa. Se on liikaa. Meille merkittiin 20 menetystä. Sekin on liikaa. HBA halusi enemmän. Pojat pelasivat kovempaa. Harmittaa, sillä olisi ollut paljon mukavampaa siirtyä joulupöydän antimien kimppuun seitsemäs peräkkäinen voitto takataskussa, Otto Aalto (8/5) sanoi.

Aalto myönsi suoraan, että tauko tulee hyvään hetkeen

- Olemme painaneet aikamoista rallia koko syksyn. Huili tekee hyvää niin kropalle kuin pääkopallekin. Ladataan akut täyteen. Jos tätä vikaa matsia ei lasketa mukaan, niin suuntamme on ihan oikea. Hyvä tästä vielä tulee.

Opplandin mukaan kaikille tekee hyvää ottaa pieni irtiotto koriksesta.

- Käytämme tauon lepäämiseen ja kaikkeen muuhun paitsi koripalloon. Pelaajien pitää saada muuta mietittävää. Tulemme huilin jälkeen takaisin entistä keskittyneempinä ja vahvempina, Oppland vakuutti.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X