Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Lahti Basketball pestasi Korisliiga-konkarin: "Vaihdetaan maiharit koriskenkiin ja lyödään palloa pussiin"

Kaksivuotisella sopimuksella Lahteen siirtyvä Sami Ikävalko on pelannut Korisliigaa KTP:n, FoKoPon, Korihaiden ja Salon Vilppaan riveissä. Kuva: Arkisto/Katja Luoma

Koripallon Divari A -kauteen valmistautuva Lahti Basketball ja 26-vuotias takamies Sami Ikävalko ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Pelinrakentaja aloitti viime kauden Korisliiga-joukkue Salon Vilppaassa, mutta siirtyi kesken kauden sarjaporrasta alemmas Porvoon Tarmon riveihin. Tarmossa tilastoriville kirjattiin keskimäärin 19,5 pistettä, 3,3 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohti.

Kotkalaisen koripallokoulun kasvatti on pelannut Korisliigaa seitsemällä kaudella KTP:n, FoKoPon, Korihaiden ja Salon Vilppaan riveissä. Pääsarjaotteluita on kertynyt yhteensä 241, joissa on syntynyt keskiarvot 7,8 pistettä, 2,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä.

Opiskeluiden perässä Lahteen muuttava Ikävalko on iloinen tuoreesta sopimuksestaan.

- Upea juttu, että sopimus on nyt tehty ja kohta lähtee muuttokuorma Lahteen päin. Lähtökohtaisesti oli etusijalla löytää paikka, jossa pystyy yhdistämään koripallon sekä opiskelun. Lahti Basketball sekä Lahden Ammattikorkeakoulu tarjosivat tähän erinomaisen mahdollisuuden. Olen mielenkiinnolla seurannut lahtelaisen koripalloilun uutta esiinmarssia ja mukavaa päästä itsekin riviin mukaan. Viimeksi olen seisonut rivissä ja marssinut Lahden maaperällä, kun suoritin varusmiespalvelustani Lahden Urheilujoukoissa. Tällä kertaa vaihdetaan kuitenkin maiharit koriskenkiin ja lyödään palloa pussiin, sanoo Ikävalko lahtelaisseuran tiedotteessa.

Lahti Basketballin päävalmentaja Arttu Mannelin on tyytyväinen saadessaan meritoituneen Korisliiga-konkarin joukkueeseensa.

- Etsimme meidän hyvään nuoreen takamieskaartiin yhtä kokenutta pelimiestä. Katsoimme jo valtameren taakse, mutta sitten kuulimme Samin suunnitelmista hakea Lahteen kouluun. Oiva yhteensattuma, jonka otimme ilolla vastaan. Sami tuo joukkueen takakentällä ison määrän taitoa, kokemusta ja sopii suunnitelmiimme loistavasti.

"Nyt meidän ei tarvitse etsiä jenkkipointtia"

Lahti Basketballin viime kauden kapteeni Vesa Mäkäläinen siirtyi menneellä viikolla opiskelujen perässä Joensuun Katajan riveihin. Seuran toiminnanjohtaja Roope Suonion mukaan Ikävalkon pestaaminen oli ensimmäinen palanen Mäkäläisen jättämien saappaiden täyttämiseksi.

- Hän on täysin eri paikan pelaaja, mutta nyt meidän ei tarvitse etsiä jenkkipointtia. Sami kantaa sen vastuun meidän nuorten pelaajien kanssa. Hän on ykköspaikan pelaaja ja pystyy pelaamaan myös kakkosta. Pelinrakentajatyyppi ja kova heittäjä. Viime kaudella hän heitti Porvoon Tarmon divarijoukkueessa melkein 20 pisteen keskiarvolla. Ne ovat suomalaispelaajalle aika kovia lukemia, huomauttaa Radio Voiman haastattelussa vieraillut Suonio.

Lahtelaisjoukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja lisää sopimusuutisia voidaan odottaa jo tällä viikolla. Joukkueen yhteiset harjoitukset starttaavat ensi viikon maanantaina.

- Tavoite on saada suurin osa viime kauden jätkistä jatkamaan. Loppuviikosta pystymme julkaisemaan enemmän sopimuksia meidän nuorten pelaajien osalta, selventää Suonio.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi