Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Koripallo

Namikalta loppuivat eväät Joensuussa

Teemu Rannikon johdolla vyörynyt Kataja ei antanut viidennessä puolivälierässä enää mitään mahdollisuuksia lahtelaisille. Kuva: Jouni Turunen

Namika Lahden kausi Korisliigassa päättyi Mehtimäen jäähallissa sunnuntaina. Todella tiukka ja mielenkiintoinen puolivälieräsarja Joensuun Katajaa vastaan kääntyi ennakkosuosikin eduksi lopulta voitoin 3-2.

Viides ja ratkaiseva kamppailu ei noussut klassikoiden joukkoon. Kataja rynnisti Teemu Rannikon johdolla lopulta selvään kotivoittoon pistein 87-62 (42-27).

Namikan lähtökohdat ratkaisupeliin olisivat voineet olla paremmatkin. Lahtelaispoppoo joutui tulemaan toimeen ilman runkopelaajaansa Vesa Mäkäläistä, joka oli selkävamman takia poissa kokoonpanosta.

Kun Mäkäläinen makasi Päijät-Hämeen keskussairaalassa, jäi Namikan runko entistäkin kapeammaksi. Ratkaisuvoimaa ei vain löytynyt tarpeeksi.

Kun Katajakin paransi otteitaan lauantaista huomattavasti, ei voittajasta jäänyt lopulta epäselvyyttä.

Joensuulaiset karkasivat alussa nopeassa tahdissa hieman yli kymmenen pisteen karkumatkalle. Namikalla oli toisen jakson lopussa mahdollisuudet nousta alle kymmenen pisteen päähän, mutta muutamat epäonniset ratkaisut söivät orastavan takaa-ajon.

Lopullisen niitin Kataja löi heti kolmannen jakson alussa viemällä lyhyen pätkän 7-0. Sen jälkeen ero pysyi noin 20 pisteessä.

- Saimme hieman nihkeän startin otteluun. Pallo poltti näpeissä. Menetyksiä sattui taas ihan liikaa. Täytyy nostaa joka tapauksessa hattua vastustajalle. Kataja on vauhtiin päästessään hieno joukkue. Se pelaa parhaimmillaan tehokasta korista. Kun siihen lisää vielä muutaman häikäisevän yksilön (Rannikko ja Ray Arnold), niin alkaa olla aika hyvä paketti koossa. Päällimmäinen tunne on valtava pettymys, Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen sanoi.

Palviainen suitsutti tappion hetkelläkin omiaan.

- Lahtelaiset voivat olla erittäin ylpeitä omista pelaajistaan. Koko joukkue oli täynnä pelaajia, jotka ovat kovia tekemään töitä, Heitä ei tarvinnut kauden aikana potkia persuksille. Nytkin jokainen kaveri jätti parketille kaikkensa. Vastustaja oli vain yksinkertaisesti parempi, Palviainen sanoi.

Puolivälieräsarjan tappio tiesi myös sitä, että Palviaisen aikakausi lahtelaisorganisaatiossa tuli päätökseen.

- Olen työskennellyt tässä hienossa seurassa kahdeksan vuotta. Miesten joukkueessa olin seitsemän vuotta, joista kolme meni päävalmentajana. Haluan kiittää kaikkia ihmisiä, joiden kanssa olen saanut tehdä hommia. Myös pelaajat ansaitsevat valtavan ison kiitoksen. Yksi - mutta sitäkin merkittävämpi - jakso elämässäni on nyt ohi, Palviainen sanoi silmin nähden liikuttuneena.

Namikan ikoneihin kuuluva Ilkka Vuori ei lähtenyt selittelylinjalle.

- Tosiasiat ovat tosiasioita. Pääsimme kolme kertaa yrittämään vierasvoittoa, mutta emme onnistuneet kertaakaan. Ihan eivät eväät riittäneet. Mitään jäätävää analyysiä on nyt aika vaikea heittää, Vuori sanoi.

Vaikka Namika matkustikin ratkaisevaan peliin ilman Mäkäläistä, vallitsi joukkueessa usko siihen, että voitto on silti mahdollinen.

- Tulimme pelipaikalle hyvällä fiiliksellä. Silkka fakta on kuitenkin se, että Vesan puuttuminen jätti ison loven. Kyllä se vääjäämättä näkyi kentällä. Turha tässä on mitään selitellä, Vuori korosti.

Lyytikäinen Eerikki
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi