Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

MP rokotti uneliasta FC Lahtea – ”Työmaata on paljon edessä”

FC Lahti hävisi lauantaina vuoden ensimmäisen harjoituspelinsä. Ilir Zeneli on valmentanut lahtelaisia marraskuun alusta. Kuva: Sami Kuusivirta

FC Lahden vuoden ensimmäinen ottelu ei jättänyt jälkipolville juuri kerrottavaa. Viime kauden päätteeksi Kakkosesta Ykköseen noussut Mikkelin Palloilijat kuritti lahtelaisisäntiä Mukkulan kuplassa maalein 2–0 lauantaina.

Rajusti muuttunut Kuhnuri-lauma ei vielä löytänyt yhteistä säveltä. Kentällä nähtiin tukku nuoria kasvoja, muutamia testimiehiä sekä joitakin viime kauden runkopelaajia.

FC Lahden uusi päävalmentaja Ilir Zeneli ei liikaa stressannut tappiota.

– Yritimme tehdä niitä asioita, joista olemme puhuneet. Pelaajat kyllä yrittivät, mutta se taso, millä me se tehtiin, ei ollut riittävän hyvä.

Zeneli oli erityisen pettynyt siihen, etteivät haastajat kyenneet näyttämään parasta osaamistaan.

– Vaikka meiltä puuttui runsaasti runkopelaajia, niin ei se ole mikään selitys siihen, ettei peli kulkenut. Näissä tilanteissa haastajien pitäisi näyttää ja napata mahdollisuus silloin kun se tulee eteen, Zeneli korosti.

Kun lahtelaisryhmä kompuroi yksilötasolla, oli luonnollista, ettei joukkuepelikään ottanut kulkeakseen.

– Jäimme kauas tasostamme. Olen osittain tyytyväinen siihen, että yritimme tehdä sovittuja juttuja, mutta samalla on myös rehellisesti sanottava, että kyllä tässä on paljon työmaata edessä, Zeneli sanoi.

MP:n maalit olivat halpoja. Jälkimmäinen osuma oli onnekas, kun noin 25 metristä tuomittu vapaapotku muutti lahtelaismuurista suuntaa ja pallo painui yläpesään.

– Osumat olivat mitä olivat. Ensimmäinen maali tuli reboundista. Olisin ehkä liputtanut sen paitsioksi, mutta eipä sillä ole mitään väliä. Mutta se, miten MP sai tilanteensa, oli anteeksiantamatonta. Hoidimme tilanteet amatöörimäisesti, Zeneli harmitteli.

FC Lahden riveissä oli kolme mielenkiintoista testimiestä. Hyökkääjä Vahid Hambo, togolainen keskikenttämies Henri Eninful sekä marokkolainen Mehdi Kriouita.

– Eninfulia olemme scoutanneet jo pidempään. Hänestä näkyi pelaamattomuus. Odotan Eninfulista kuitenkin tosi paljon. Sama koskee Hamboa. Katsotaan, sopeudutaanko yhteen joukkuehengellisesti, kulttuurillisesti sekä taktisesti. Futista hän osaa kyllä pelata eli siitä homma ei ainakaan jää kiinni.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi