Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden pitkäaikainen kapteeni lopettaa pelaajauransa – "Kivaa on ollut, toivottavasti myös muillakin"

FC Lahden pitkäaikainen kapteeni Mikko Hauhia pitää hallussaan Veikkausliiga-kenttäpelaajien perättäisten alusta loppuun pelattujen pelien ennätystä (185). Kaikkien aikojen listan tilastokärjessä on maalivahtina urallaan pelannut Mikko Kavén (218). Kuva: Ronja Koskinen

Miesten pääsarjassa FC Lahden paidassa kesällä 2003 debytoinut Mikko Hauhia päättää komean pelaajauransa. HJK:n riveissä kahta Suomen mestaruutta urallaan juhlinut Hauhia pelasi yhteensä 416 Veikkausliiga-ottelua, joista valtaosan FC Lahden paidassa.

Veikkausliigan teräsmieheksi nimetty Hauhia, 35, urakoi peräti 185 perättäistä pääsarjaottelua alusta loppuun. Kokoonpanossa hän oli mukana 202 perättäisessä ottelussa.

– Olen iloinen, että sain pelata näin pitkään ja terveenä. Kivaa on ollut, toivottavasti myös muillakin. Nyt on aika siirtyä uusien mielenkiintoisten juttujen ja haasteiden pariin, Hauhia viestittää FC Lahden tiedotteessa.

Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti edusti FC Lahtea kaudet 2003–2007 ja 2011–19. Aikuisurallaan Hauhia viiletti myös HJK:n ja tanskalaisen Akademisk Boldklubin riveissä.

Oikea hetki siirtyä sivuun

Hauhia on omien sanojensa mukaan antanut itselleen mahdollisuuden lopettaa jo useana vuonna.

– Aika monta vuotta on takana ja mahtavia hetkiä ja suuria tunteita päässyt kokemaan hienojen ihmisten kanssa. Yksittäisistä jutuista ensimmäisinä mieleen nousevat tietysti liiganousu, mestaruudet, pronssi ja Santeri Hostikan europaikan varmistanut maali. Ennen kaikkea olen saanut työskennellä hienojen ihmisten kanssa, FC Lahden pitkäaikainen kapteeni sanoo.

– Lopettamispäätökseen johti monta asiaa. Mielestäni on hyvä hetki siirtyä sivuun, kun pelaamisesta vielä nauttii täysillä. Vaikka vielä olisi ollut motivaatiota pelata, niin nyt on elämässä uusien asioiden aika ja hyppy täysillä työelämään.

Pelaamisen ohella Hauhia on opiskellut ja tehnyt töitä jo kymmenen vuoden ajan.

– Se on sisältänyt paljon reissaamista ja elämä on ollut ajoittain aika hektistä. Siinä on pakostakin laiminlyönyt läheisiä ja ystäviä. Nyt voin varmasti keskittyä aikaisempaa enemmän myös heihin ja antaa heille aikaa, Hauhia kertoo.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi