Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Huuhkajien avausmaalin iskenyt Jasse Tuominen oli onnellinen mutta ällikällä lyöty – "Ilo, riemu ja helpotus purkautuivat kaikki siinä"

Perjantain maali oli Jasse Tuomisen maajoukkueuran ensimmäinen. Kuva: Markku Ulander

Perjantai-illan EM-karsintaottelussa Suomen avausmaalin tehnyt Jasse Tuominen oli vielä lauantaina hieman äimänä siitä faktasta, että maajoukkue varmisti voitolla ensimmäisen arvokisapaikkansa.

– Ei ole oikein vieläkään iskenyt tajuntaan se, että olemme varmistaneet paikan kisoihin. Tässä menee vielä hetki pureskellessa, hän sanoo.

Lahtelaislähtöiselle hyökkääjälle maali oli maajoukkueuran ensimmäinen.

– Olen säästellyt tuota maalia aiemmissa maaotteluissa. Olin unelmoinut siitä, että pääsisi iskemään ensimmäisen maalin Suomen paidassa. Se ei olisi voinut paljon parempaan saumaan tulla. Ilo, riemu ja helpotus purkautuivat kaikki siinä, Tuominen sanoo.

Hänen mukaansa osuma oli "ihan heittämällä" hänen uransa tähänastisista maaleista tärkein.

– Se oli iso maali myös siinä mielessä, että se helpotti peliämme. Jos tilanne olisi ollut pitkään 0–0, olisi voinut mennä vähän jännäksi. Hyvä, että saimme ensimmäisen maalin suhteellisen aikaisin, FC Reippaan kasvatti miettii.

"Mitään hermostuneisuutta ei ollut havaittavissa"

Vaikka vaakakupissa oli varma arvokisapaikka, pelaajat eivät Tuomisen mukaan hermoilleet.

– Kaikki tiesivät panoksen, joten porukka oli erityisen keskittynyt. Olimme kuitenkin puhuneet, että yritämme säilyttää fokuksen pelissä emmekä lähde keulimaan. Mitään hermostuneisuutta ei ollut havaittavissa, hän sanoo.

Tuomisen mukaan arvokisapaikka on seurausta pitkäjänteisestä ja sitoutuneesta työstä, ja menestys on luonut joukkueen ympärille positiivisen ilmapiirin ja kasvattanut pelaajien itseluottamusta.

– Olemme myös saaneet fanit ja koko kansan messiin tähän, hän sanoo.

Lauantaina joukkue lentää Kreikkaan viimeistä karsintapeliä varten. Sitä ennen joukkue oli ehtinyt saada osansa kansanjuhlasta.

– Kävimme eilen pyörähtämässä kaupungilla. Puhelin on myös ollu aika kuumana koko yön. Hienoa, että olemme saaneet jengin liikkeelle.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi