Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kommentti: Huuhkajien on pidettäväpää kylmänä paineessa

Suomen jalkapallomaajoukkue on arvokisojen porteilla, kun se kohtaa piskuisen Liechtensteinin Helsingissä.

Voitto varmistaisi Suomen historiallisen paikan ensi kesän EM-lopputurnaukseen, mutta juhlintaa ei kannata aloittaa ennen saaliin nylkemistä.

On selvää, että Suomi lähtee otteluun suurena suosikkina. Jos Markku Kanervan joukkue kisoihin haluaa, paikka on myös ansaittava.

Liechtensteiniin ei ole varaa kompastua. Ei siitäkään huolimatta, ettei nykyjalkapallossa maaleilla mässäillä. Suomi on tehnyt karsinnan kahdeksassa ottelussaan 12 maalia eli osumia on syntynyt 1,5 ottelua kohti. Vieraat puolestaan ovat päästäneet omaan verkkoon 25 maalia eli hieman yli kolme maalia ottelua kohti.

Keskimäärin kolmen maalin päästäminen ottelua kohti kertoo heikosta puolustuksesta – mutta yksittäisissä otteluissa se on jättänyt Kreikan vieraissa ja Armenian kotonaan yhteen maaliin. Kesäkuussa Suomi haki pisteet Liechtensteinista tuloksella 0–2 Teemu Pukin ja Benjamin Källmanin maaleilla.

Ottelua ei tarvitse ratkaista heti alussa. Huuhkajien on paineista huolimatta pystyttävä pitämään pää kylmänä ja odottamaan kärsivällisesti.

Suomi ei jää ulos kisoista tasapelillä tai tappiollakaan. Suomella on vielä perjantain jälkeen vierasottelu Kreikkaa vastaan. Ja lisäksi Bosnia-Hertsegovinan pitäisi voittaa Italia kotona ja Liechtenstein vieraissa tai Armenian pitäisi voittaa Kreikka kotona ja Italia vieraissa. Huuhkajilla on siis nyt monta oljenkortta turvanaan.

Kari Haavisto
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi