Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden puolustaja Jani Tanska lopettaa

Jani Tanska (oik.) lopettaa pelaajauransa terveydellisten syiden vuoksi. Kuva heinäkuun FC Lahti-Ilves-ottelusta. Kuva: Ronja Koskinen

FC Lahden puolustaja Jani Tanska vetäytyy pelikentiltä. 31-vuotiaalla Jani Tanskalla olisi ollut vielä jäljellä vuosi sopimusta FC Lahden kanssa, mutta seura ja Tanska ovat päättäneet purkaa pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Terveydellisten haasteiden vuoksi Tanskan olisi käytännössä mahdotonta jatkaa pelaajauraa, kerrotaan FC Lahden verkkosivuilla.

Tanskan päätöksen syynä on kaksi viimeisintä vuotta vaivannut ylirasitustila. Tila diagnosoitiin viime syksynä, mutta se oli vaivannut jo kauden 2018 aikana, jolloin Tanska pelasi Ilveksessä.

– Asiasta oli todella vaikea päättää ja puntaroin pitkään sitä, miten tulisi edetä tämän kanssa. Tulin lopulta siihen tulokseen, että on viisaampaa hypätä nyt sivuun. Tänä vuonna pystyin vielä oman paikkani täyttämään. En halunnut lähteä ensi vuonna henkilökohtaisella tasolla rämpimään. Ilmoitin asiasta seurajohdolle syys-lokakuun vaihteessa, Tanska kertoo verkkosivuilla.

Tanska on pelannut urallaan 285 liigaottelua. Hän teki liigadebyyttinsä 15-vuotiaana kasvattajaseuransa MyPan paidassa Hakaa vastaan vuonna 2004.

Hän palasi Lahteen viime kaudeksi Ilveksestä ja pelejä kertyi päättyneellä kaudella 22. Lahteen siirtyessä Tanskan terveydellinen tilanne oli valmennus- ja seurajohdon tiedossa.

– Seuralle pitää nostaa hattua, että ne antoivat mahdollisuuden hoitaa itseni kuntoon, Tanska kiittelee.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi