Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

HJK jatkaa europaikan metsästystä – FC Lahti laittoi kaiken tiskiin

Lassi Forssille tarjottiin ratkaisijan viittaa, Maksim Rudakov venyi haamupelastukseen.

HJK:n Maksim Rudakov torjui FC Lahden Brent Lepistun (taustalla) ja Pekka Lagerblomin rankkarit. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

FC Lahden kausi tuli päätökseen Töölön jalkapallostadionilla keskiviikkoiltana. Huima trilleri HJK:n ja lahtelaisten välillä venyi aina rangaistuspotkukilpailuun asti.

Siinä helsinkiläisisännät olivat maalivahtinsa Maksi Rudakovin johdolla parempia maalein 4-1.

HJK:sta onnistuivat Tim Väyrynen, Erfan Zeneli, Rafinha sekä Daniel O'Shaughnessy.

Rankkariskaba on aina arpapeliä. Nyt käteen jäi tyhjä arpa. FC Lahden maalivahti Joona Tiainen

Lahtelaisten ainoa onnistuja oli Teemu Penninkangas. Radukov torjui sekä Pekka Lagerblomin että Brent Lepistun yritykset. Kummatkin lahtelaispelaajien kudit suuntautuivat vasempaan nurkkaan, josta Rudakov pallot poimi kiinni.

Voiton turvin Klubi jatkaa europaikan metsästystä seuraavalla kierroksella, jossa se kohtaa IFK Mariehamnin.

– Jos nätisti pitää sanoa, niin nyt kyllä harmittaa. Vaikka tappio tulikin, niin olen joukkueesta erittäin ylpeä. Tällaisen esityksen jälkeen on syytäkin olla ylpeä, lahtelaiskippari Mikko Hauhia sanoi matsin jälkeen.

Josu (oik.) iski FC Lahden 1 -2-kavennuksen toisella jaksolla. Kuva: Vesa Moilanen

Kuhnureilta komea nousu toisella jaksolla

Kuhnurit pelasi kaikin puolin mainion kamppailun. Vaikka HJK karkasikin avauspuoliajalla jo kahden maalin johtoon, ei FC Lahti luovuttanut, vaan vieraat painoivat väkisin pelin tasoihin.

Varsinaisen peliajan maaleista vastasivat rankkarista osunut Josu sekä komean haastonsa hienoon vetoon takakulmaan päättänyt Jasin Assehnoun.

Jatkoajalla kummallakin joukkueella oli yksi laatupaikka. Ensin yritti HJK:n Tim Väyrynen, jonka kuti painui Joona Tiaisen maalin yli.

Jatkoajan viimeisellä minuutilla lahtelaisvieraat rakensivat nätin vastaiskun. Altin Zeqiri käynnisti hyökkäyksen näyttävällä kuljetuksellaan. Zeqiri malttoi katsoa syöttöpaikkaa rauhassa ja hän sai vapautettua vaihdosta kentälle juosseen nuoren hyökkääjän Lassi Forssin.

Forss pääsi lähes nokikkain Radukovin kanssa, mutta venäläisveskari venyi upeaan torjuntaan ja nollasi lahtelaisjuhlat.

– Pienestä nämä matsit ovat kiinni. Siitä kun Forss olisi upottanut pallon pömpeliin, niin ei olisi tarvinnut muuta kuin nostaa kädet ilmaan ja aloittaa juhlat. Mutta tällaista urheilu välillä aina on, Hauhia sanoi.

FC Lahden tolppien välissä torjui vasta 19-vuotias Joona Tiainen. Kuva: Vesa Moilanen

"Lahdessa on kasvamassa uusi pelaajasukupolvi"

Yksi lahtelaishahmoista oli nuori maalivahti Joona Tiainen, joka pelasi edellisessä ottelussa SJK:ta vastaan ensimmäisen liigapelin.

Tiistain valmistavissa treeneissä itseään loukannut Patrick Rakovsky ei pystynyt pelaamaan, joten Tiainen pääsi kovaan paikkaan. Hän täytti tonttinsa komeasti.

– Oli mahtava fiilis pelata. Tärkeä kamppailu ja suuret panokset. Sytyin peliin kunnolla. Jätkät esittivät sellaisen nousun toisella puoliajalla, että hiljaiseksi veti. Toki nyt päällimmäinen tunne on valtava pettymys, sillä meillä oli paikat ratkaista ottelu ennen rankkareita, Tiainen sanoi.

Rankkareissa nuori lahtelaismolari yritti parhaansa, mutta kokeneet HJK:n vetäjät olivat tällä kertaa parempia.

– Kyselin ennen pilkkukisaa kavereilta, että mihin kulmaan vastustaja yrittää vetää. Rankkariskaba on aina arpapeliä. Nyt käteen jäi tyhjä arpa. Harmittaa kovasti.

Vaikka Kuhnureilla alkoikin nyt kesäloma, ei lahtelaisessa jalkapallossa ole syytä tunkea päätä pusikkoon.

Saman asian allekirjoitti joukkueen päävalmentaja Sami Ristilä.

– Näyttää siltä, että Lahdessa on kasvamassa uusi pelaajasukupolvi. Eemeli Virta, Altin Zeqiri, Pyry Lampinen, Lassi Forss ja Joona Tiainen ovat kavereita, joilla on mahdollisuus ottaa isoja steppejä eteenpäin. Lupaavia nuoria miehiä. Minkälaisella asenteella pojat paiskivat nytkin hommia. Tämä oli meiltä tappiosta huolimatta raikas, energinen ja peloton esitys, Ristilä korosti.

Lopputurnaus

HJK–FC Lahti rp. 4–1, 2–2 (2–0)

32. Petteri Forsell rp. 1–0, 37. Evans Mensah 2–0, 68. Josu rp. 2–1, 78. Jasin-Amin Assehnoun 2–2.

Erotuomari: Mattias Gestranius.

Yleisöä: 2 097.

HJK: Maksim Rudakov, Daniel O'Shaughnessy, Eetu Vertainen, Rafinha, Riku Riski, William Parra, Nikolai Alho (98. Ivan Tarasov (v)), Roni Peiponen, Petteri Forsell (35. Evans Mensah (106. Erfan Zeneli)), Kaan Kairinen (62. Tim Väyrynen (v)), Faith Friday Obilor (v).

FC Lahti: Joona Tiainen, Jani Tanska (58. Brent Lepistu), Mikko Hauhia, Mikko Viitikko, Eemeli Virta (108. Pekka Lagerblom), Matti Klinga (101. Teemu Jäntti), Jasin-Amin Assehnoun (113. Lassi Forss), Teemu Penninkangas, Jeronimo Amione (v), Josu, Altin Zeqiri.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi