Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

"Lähdemme haastajina, se on selvä" – HJK on FC Lahden eurohaaveiden ensimmäinen este

FC Lahti päätti haastajasarjan maalittomaan tasapeliin SJK:ta vastaan. Ensimmäinen pudotuspeli on edessä jo keskiviikkona Helsingissä.

FC Lahti ja SJK punnersivat haastajasarjan päätökseen tasapaksusti ilman maaleja. Kuva: Jaakko Elenius

FC Lahti joutui tyytymään 0–0-tasapeliin Jalkapalloliigan haastajasarjan viimeisessä ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. FC Lahdella oli paikkoja tehdä maali jos toinenkin, mutta myös tulokset Helsingistä latistivat tunnelmaa. HIFK teki oman osuutensa haastajasarjan voittotaistelussa kukistamalla Rovaniemen Palloseuran, eikä voittokaan olisi nostanut FC Lahtea sarjan kärkeen.

FC Lahti sijoittui haastajasarjassa toiseksi ja kohtaa jo keskiviikkona Helsingissä liigassa viidenneksi sijoittuneen HJK:n. Pudotuspeleissä pelataan paikasta ensi kesän Eurooppa-liigan karsintakierrokselle.

Liigassa FC Lahti ja HJK voittivat kotiottelunsa selvästi.

– Lähdemme haastajina otteluun, se on selvä. Tässä vaiheessa kautta kaikki on kuitenkin mahdollista, sillä HJK ei ole aivan sama kuin edellisillä kausilla ja se on meidän iskun paikkamme. Emme tule saamaan niin montaa hyvää maalipaikkaa kuin tänään ja pallon kanssa pitää olla huolellisempi, suunnitteli FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä lääkkeiksi HJK:n kaatoon.

Kaikki on mahdollista, sillä HJK ei ole aivan sama kuin edellisillä kausilla. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä

Nollapeli oli tärkeä

FC Lahden kokoonpanossa oli kaksi liigadebytanttia: maalissa pelasi Joona Tiainen ja oikeana puolustajana Lassi Forss. Tiaisen pelitapa näytti hyvin aktiiviselta, mutta se oli riittävän tehokasta, kun omiin ei mennyt ainuttakaan palloa.

– Pitkä kausi on takana ja pitää olla tarkkana, ketkä pelaavat. Vaihdoin (Mikko) Viitikon pois, sillä hänelle tuli keltainen kortti, eikä mitään kannata riskeerata. Tärkeää oli, että saimme nollapelin alle, viittasi Ristilä edelleen HJK-otteluun.

FC Lahden pelistä näkyi heti ensimmäisistä minuuteista alkaen, että voitosta oli tultu pelaamaan.

– Tekemisemme oli määrätietoista ja virheetkin kuuluvat asiaan. Peli oli vauhdikas emmekä peruutelleet yhtään. Ilman muuta pelasimme voitto mielessä, vahvisti Ristilä.

Jäntti hukkasi rankkarin

Vastaavasti SJK:lla oli helppo pelata. Kausi on sijunut kokonaisuutena heikosti ja viimeisessä ottelussa oli panoksena enää ammattiylpeys. Toisaalta merkityksetön ottelu ei voi sytyttää samalla tavalla kuin FC Lahden tilanteessa.

Lahtelaiskannattajat saivat syytä ilonpurkaukseen 43. peliminuutilla, kun Altin Zeqiri kaadettiin tylysti rangaistusalueella ja FC Lahdelle tuomittiin rangaistuspotku.

Vaikka lähellä odottaa yli seitsemän metrin alue sivusuuntaan, niin ei pallo aina mene maaliin. Teemu Jäntti sijoitti pallon oikeaoppisesti oikeaan alakulmaan, mutta SJK:n maalivahti Jesse Öst sai sormensa väliin ja torjui kulmaksi. Öst oli muulloinkin SJK:n tuki ja turva taitavilla torjunnoillaan.

FC Lahdella oli riittävästi paikkoja tehdä maali, mutta tehokkuus puuttui ja Öst kiusasi.

Seppo Hautala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi