Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden päävalmentaja vaihtuu kauden jälkeen – "Asia tuli tietyllä tapaa yllätyksenä"

Sami Ristilä päättää sopimuksensa ennenaikaisesti omasta toiveestaan. Uuden päävalmentajan haku on jo käynnissä.

Sami Ristilä korvasi potkut saaneen Toni Korkeakunnaksen FC Lahden päävalmentaja kolme kierrosta ennen kauden 2018 päättymistä. Kuva: Juha Peurala

FC Lahti joutuu suuntamaan päävalmentajamarkkinoille kuluvan kauden jälkeen. Asia varmistui reilu viikko sitten, kun nykyinen pääkäskijä Sami Ristilä ilmoitti lahtelaisseuran johdolle haluavansa purkaa ensi kautta koskevan sopimuksensa henkilökohtaisiin syihin vedoten. Seura tiedotti asiasta virallisesti torstaina.

– Päätös on kypsynyt itselläni jonkin aikaa ja ei ollut missään nimessä helppo tehdä. Haluan kiittää seuraa ymmärryksestä ja tuesta kuluneen kahden vuoden aikana, Ristilä totesi seuran tiedotteessa.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikarin mukaan Ristilän päätöstä ei osattu odottaa. Seura olisi halunnut pitää "Risun" ruorissa myös ensi kaudella.

– Asia tuli tietyllä tapaa yllätyksenä. Risulla oli sopimus ensi kaudelle olemassa, mutta hän kysyi mahdollisuutta, ettei jatkaisi enää. Kävimme asian läpi hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä, Heikari sanoo.

Uuden vetäjän löytäminen on nyt prioriteettilistamme kärjessä. FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari

Pöydällä on jo muutamia nimiä

Kuluvan kauden loppuun luotsaava Ristilä korvasi potkut saaneen Toni Korkeakunnaksen Kuhnurien päävalmentajana kolme kierrosta ennen viime kauden päättymistä.

Ristilän ensimmäisellä kokonaisella päävalmentajakaudella FC Lahti ei yltänyt kuuden parhaan joukkueen mestaruussarjaan. Kuuden joukkueen haastajasarjassa lahtelaiset ovat tällä hetkellä toisena. Joukkueella on jäljellä vielä vierasottelu Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan sekä sen jälkeen pelattavat pudotuspelit Eurooppa-liigan karsintapaikasta ensi kaudelle.

Heikari kehuu Ristilän tekemään työtä ja huomauttaa, ettei sopimuksen purkamiseen liity minkäänlaista dramatiikkaa kummankaan puolelta.

Uuden päävalmentajan kartoitus on jo aloitettu lahtelaisseuran toimistolla.

– Risu loi meille hyvän pohjan, jonka päälle on hyvä rakentaa. Nyt vain joku muu tekee sen työn. Uuden vetäjän löytäminen on nyt prioriteettilistamme kärjessä. Emme ole vielä myöhässä asian suhteen. Ehdimme hyvin kartoittamaan meille parhaan vaihtoehdon. Hätäillä ei kannata, koska se tuo harvoin hyvän lopputuloksen.

Heikarin mukaan konkreettisia nimiäkin on jo pöydällä, mutta sen tarkemmin hän ei halua lähteä asiaa vielä tässä vaiheessa avaamaan.

Kymmenellä nykyisen joukkueen pelaajalla on sopimus ensi kaudesta

Vaikka uuden vastuuvalmentajan löytymisellä ei ole hengenhätää, nopeasti löytyvä ratkaisu vauhdittaisi myös uusia pelaajahankintoja. Ensi kauden työpaikkaa metsästävät pelaajat haluavat ennen sopimuksen sorvaamista tietää, kuka satamasta lähtevää laivaa ohjaa.

FC Lahden nykyisistä pelaajista Patrick Rakovskyn, 26, Joona Tiaisen, 19, Mikko Viitikon, 24, Jani Tanskan, 31, Lassi Forssin, 17, Teemu Jäntin, 19, Jasin Assehnoun, 20, Matti Klingan, 24, Pyry Lampisen, 17, ja Erik Törnrosin, 26, sopimukset jatkuvat myös ensi kaudella.

– Tilanne on huomattavasti parempi kuin viime kaudella, jonka jäljiltä nippu uusiutui aika rajusti. Käymme neuvottelut myös kaikkien sopimuksettomien pelaajien kanssa ja katsomme tapauskohtaisesti miten edetään, Heikari valottaa.

Mitä tekee Kari Arkivuo?

Ensi kauden joukkueeseen on varmuudella tulossa muutamia uusia pelaajia. Yksi pelaajamarkkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä on yhdeksän edellistä vuotta Ruotsissa pelannut puolustaja Kari Arkivuo. Sanomalehti Göteborgs-Posten kertoi alkuviikosta, että Arkivuo jättää seuransa Häckenin tämän kauden päätteeksi ja muuttaa Suomeen.

FC Kuusysin 36-vuotias kasvatti edusti FC Lahtea vuosina 2001–05. Heikarin mukaan lahtelaisseura on käynyt alustavia keskusteluita Suomen A-maajoukkueessa 56 ottelua pelanneen Arkivuon kanssa, mutta mistään sen vakavammasta on vielä liian aikaista puhua.

– Kyllä "Kallun" kanssa on keskusteltu. Asiat ovat kuitenkin hyvin pitkälle hänestä itsestään kiinni, mitä hän haluaa tehdä. Jos entinen lahtelaispelaaja on halunnut Lahteen palata, niin aina olemme siihen mahdollisuuden tarjonneet. Viimeisimpinä esimerkkeinä Pekka Lagerblom, Petri Pasanen ja muut, jotka ovat halunneet tulla lopettamaan uransa Lahteen.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi