Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden Lagerblom jättää sunnuntaina jäähyväisiä kotiyleisölle – "Pexillä on aina sata lasissa"

Kokenut keskikenttämies pelaa sunnuntaina uransa viimeisen kotiottelun Veikkausliigan runkosarjassa. Takaportti jää vielä avoimeksi, sillä menestys playoff-vaiheessa voi tuoda Lahdelle lisää kotiotteluita.

Pekka Lagerblomin pelaajaura on muutamaa ottelua vaille paketissa. Kuva: Anssi Hietamaa

FC Lahdella on tarjota haastajasarjan viimeiseen kotiotteluun kelpo ennakkopaketti. Jos Kuhnurit ottaa kokkolalaiselta KPV:ltä vähintään pisteen, lahtelaiset varmistavat paikkansa Veikkausliigan eurokarsinnassa.

Toinen merkittävä juhlallisuus on kokeneen ikonin Pekka Lagerblomin viimeinen esiintyminen kotiyleisön edessä. Lagerblom ilmoitti vastikään lopettavansa ammattilaisuransa tähän kauteen. Toki jos FC Lahti etenee playoff-vaiheessa pitkälle, saatetaan Lagerblom nähdä vielä myöhemmin syksyllä viheriöllä. Mutta siihen sisältyy iso "jos". Senkin takia sunnuntaina on mitä mainioin tilaisuus nähdä ”Power-Pekka” vielä tositoimissa.

FC Lahden keskikentällä operoiva Matti Klinga osaa arvostaa joukkuetoverinsa uraa.

– Kyllä Pekka on minulle yksi suurista lahtelaisista esikuvista. Tällä kaudella on ollut mahtavaa saada olla Pexin joukkuekaveri. Hänellä on aina sata lasissa – olkoon sitten peli tai harjoitus. Miehestä huokuu ammattimaisuus. Ei ole sattumaa, että hän on tehnyt loistavan uran. Hieno mies, Klinga suitsuttaa vanhempaa sotaratsua.

Tulokset hyviä, pelissä parantamisen varaa

FC Lahti on pelannut haastajasarjassa pisteiden valossa loistavasti. Kolmesta pelistä on tullut seitsemän pistettä. Kun katsoo tuloksen taakse, voi nähdä että pelissä on yhä petraamisen varaa. Klinga on samaa mieltä.

– Olemme parantaneet pikkuhiljaa. Ja jos haluamme Eurooppaan, meidän pitää olla parhaimmillamme juuri nyt. Pelillisesti voimme olla yhä parempia.

Pekka on minulle yksi suurista lahtelaisista esikuvista. Keskikenttäpelaaja Matti Klinga

Lahtelaisleirin loukkaantumistilanne on valoisa, sillä pois ei ole käytännössä muita kuin Drilon Shala.

– Olemme saaneet valmistautua rauhassa sunnuntain matsiin. Meidän täytyy samalla hakea hyvää fiilistä, kun menemme kohti playoff-kamppailuita. Pyrimme säilyttämään jalkojen tuoreuden ja hyvän pallotatsin. KPV:tä vastaan meille ei kelpaa kuin voitto. Kunhan saamme pidettyä hyvän draivin yllä, niin homma toimii, Klinga sanoo.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä haluaa nähdä omiltaan raikasta jalkapalloa, jossa ei pelätä virheitä.

– Ensimmäinen lähtökohta on pitää Kokkola nollilla. Toivon, että pystyisimme jatkamaan omaa maalivirettämme. Tavoite on pelata rohkeasti eteenpäin ja luoda maalipaikkoja.

Mahdollinen eurokarsintaan pääseminen on aivan nurkan takana. Ristilä ei vielä siirrä ajatuksia niin pitkälle.

– Totta kai haluamme siellä pelata. Se on meille bonus, suuri mahdollisuus. Peli kerrallaan on mentävä. Emme voi mennä asioiden edelle. Tarkoituksenamme on pelata futista vielä pitkälle syksyyn, Ristilä korostaa.

FC Lahti–KPV, Veikkausliigaa Hiihtostadionilla sunnuntaina 6.10. kello 16.

Lue myös: Lahtelaiset jalkapallofanit matkustivat Mikkeliin juhlistamaan FC Lahden seuralegendan 22-vuotisen ammattilaisuran viimeistä ottelua
 
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi