Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Vauhdikas taisto päättyi pistejakoon - FC Lahti jatkaa haastajasarjan kärjessä

FC Lahden ja HIFK:n välinen Veikkausliigan ottelu on päättynyt tasatulokseen 2-2. Lahden molemmat maalit teki Jeronimo Amione. Kuva: Katja Luoma

FC Lahden ja HIFK:n välinen Veikkausliigan ottelu on päättynyt tasatulokseen 2-2. Lahden molemmat maalit teki Jeronimo Amione.

1. puoliaika

FC Lahti pääsi pelissä nopeasti kuskin paikalle, kun meksikolaiskärki Amione laukoi isännät 1-0-johtoon 7. peliminuutilla.

Tilanne avautui Jean-Christophe Coubronnen voitettua pääpallon oikealla laidalla. Amione otti pallon ilmasta haltuun vajaan 20 metrin päässä maalista ja ampui nopeasti vasurillaan HIFK-maalin vasempaan alakulmaan.

HIFK:n paras paikka oli juuri ennen puolen tunnin rajapyykkiä. Carlos Erikson pääsi keskittämään vaarallisesti oikealta laidalta, ja Kuhnuri-vahti Patrick Rakovsky haroi tyhjää palloa tavoitellessaan. Taustalta kapteeni Mikko Hauhia pelasti kuitenkin tilanteen panemalla pallon päätyrajasta yli.

42. minuutilla HIFK:n äänekäs fanijoukko vaati voimakkaasti rangaistuspotkua, kun Kuhnureiden Teemu Penninkangas väänsi Luis Henriquen kumoon kaksintaistelussa. Päätuomari Ville Nevalainen kuitenkin levitti kätensä ja antoi pelin jatkua. Avausjakson viimeinen vartti oli muutenkin HIFK:lta vahva, jos ensimmäinen puolituntinen olikin ollut kotijoukkueen hallintaa.

2. puoliaika

HIFK tuli tasoihin 50. minuutilla. Joel Mattson lähti nousuun oikealta laidalta, hassutti laitapakki Teemu Penninkankaan täysin ja sijoitti tarkasti alakulmaan. Maali oli Mattssonille kauden kolmas Veikkausliigassa.

Pari minuuttia myöhemmin oli Luis Henriquen vuoro hätyytellä Kuhnureiden maalia. Tällä kertaa Patrick Rakovskyllä oli kuitenkin helppo työ poimia alanurkkalaukaus haltuunsa.

HIFK siirtyi johtoon 70. minuutilla. Jälleen vaara vyöryi oikealta laidalta, Macario Hing-Glover keskitti ja Jabar Sharza laukoi upeasti volleystä maalin kattoon.

FC Lahti ei kauan tappiolla kärvistellyt. Asialla oli jälleen kaksikko Coubronne-Amione. Coubronnen korkea pystysyöttö tavoitti meksikolaiskärjen, joka nikkasi pallon tolpan kautta alanurkkaan. Tilanne 2-2.

Reipasta hyökkäyspelaamista nähtiin tämän jälkeenkin, mutta enempää maaleja ei syntynyt ja pisteet jaettiin. Lahti jatkaa Veikkausliigan haastajasarjan kärjessä kaksi pistettä HIFK:n edellä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi