Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Taistelua kentällä ja katsomossa – panoksia riittää, kun FC Lahti ja HIFK iskevät yhteen haastajasarjan kärkikamppailussa

FC Lahti tavoittelee haastajasarjan kautta paikkaa europelien karsintoihin. Kuva: Ronja Koskinen

Veikkausliigan seuraajilla on ollut opettelemista uuden sarjajärjestelmän kanssa. Ensin pelattiin runkosarja, sen jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkoivat mestaruussarjaan ja kuusi muuta haastajasarjaan.

Monelle on ollut epäselvää se, mistä joukkueet pelaavat loppukauden aikana. Asian on noteerannut myös FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

– Vaikka tässä on ollut kaikenlaista, niin en missään nimessä kuoppaa uutta järjestelmää. Miten pelit jatkuvat runkosarjan jälkeen ja mikä on panos? Siinä on ollut itse kullekin pähkäiltävää. Opettelua tämä on ollut meillekin, jotka kuitenkin työskentelemme joka päivä jalkapallon kimpussa, Heikari sanoo.

Lauantaina Hiihtostadionilla ovat panokset tapissa. FC Lahti isännöi haastasarjan kärkikamppailussa rakasta vihollistaan Helsingin IFK:ta.

Helsingistä tulossa 200 fania

Lahtelaiset ovat sarjan piikkipaikalla 34 pisteellään. HIFK kyttää kakkosena vain kaksi pinnaa lahtelaisten perässä.

– Europaikat ovat edelleen jaossa, ja ne kiinnostavat meitä kovasti. Meillä ei ole lauantain peleistä hirveästi kokemusta, mutta toivon vilpittömästi, että kansa löytäisi lehtereille, Heikari sanoo.

FC Lahden budjetti ei kaadu yhteen otteluun. Tarkan euron seurassa jokaisella myydyllä pelilipulla on kuitenkin oma merkityksensä. Uusittu sarjajärjestelmä on tehnyt sen, että muillakin paikkakunnilla on ollut lieviä vaikeuksia saada kansa liikkeelle.

– Suurelle yleisölle ei ole ollut selvää se, mistä pelataan. Meidän budjettimme koostuu pienistä puroista, joten jokaisella eurolla on väliä. Haluaisin nähdä kiihkeän kamppailun tärkeistä pisteistä. Helsingistä on tulossa luultavasti yli 200 intihimoista kannattajaa eli tarvitsemme myös kotiyleisön tuen, Heikari korostaa.

Coubronne ja Virta palaavat

FC Lahti on tehnyt Palloliiton valitusvaliokuntaan vastineen HJK-vieraskamppailun tapahtumista. Silloin osa lahtelaisfaneista käyttäytyi ala-arvoisesti ja siitä lankesi Kuhnureille kunnon sakkopotti, joka raapaisi syvältä.

– Odottelemme yhä vastausta. Asia käsitellään seuraavassa kokouksessa, Heikari sanoo.

Lahtelaisjoukkue pääsee aika lailla ykkösmiehistöllään stadilaisten kimppuun. FC Lahti on saanut valmistautua peliin rauhassa.

– Hieno matsi on edessä. Olemme pelanneet itsemme hyvään tilanteeseen ja IFK-voitolla tilanteemme on entistä parempi. Lauantaina vastakkain on kaksi hyvävireistä joukkuetta, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä sanoo.

Jean-Christophe Coubronne ja Eemeli Virta palaavat pelikieltojensa jälkeen isäntien kokoonpanoon. Drilon Shala on varmasti sivussa. Mikko Viitikon tilanne on aika lailla 50–50.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi