Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti nousi tappioasemasta voittoon

Olemassaolostaan taistelevalle VPS:lle tyly opetus. "Pelaajilta meni ilmat, kun FC Lahti teki 2–1-maalin", myönsi VPS:n päävalmentaja.

Josun maalin toi FC Lahdelle voiton Vaasassa. Kuva: Samppa Toivonen

FC Lahden taival jalkapallon haastajasarjassa näyttää sujuvan onnellisissa merkeissä. FC Lahti oli Vaasan Palloseuraa vastaan pahassa pulassa, varsinkin toisen puoliajan alussa. Kun sitten kaksi maalipaikkaa ilmestyi kuin tyhjästä, FC Lahti käytti ne molemmat. Sarjan johtopaikka pysyy FC Lahdella tuloksella 1–2 (1–0).

Koko viikon oli surkuteltu VPS:n kokematonta puolustusta, sillä vain kaksi pelaajaa oli varsinaisia puolustajia. Jo neljän minuutin kohdalla Ville Salmikivi pyrähti VPS:n puolustuksen läpi, mutta maalivahti Martin Kompalla torjui laukauksen.

Jotenkin peli lässähti jo parinkymmenen minuutin kuluttua, joskin molemmat joukkueet saivat luotua maalipaikkoja ilahduttavasti. FC Lahdelle tuli kylmää vettä niskaan aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun vaihdosta peliin tullut Kostas laukoi Alain Ebwellen keskityksen tolpan kautta maaliin.

– Ehkä maali oli ansaittu maali heille, mutta mielestäni ansaitsimme otteluvoiton varsinkin toisen puoliajan esityksen ansiosta, otaksui FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä.

Josu kopioi Zeqirin maalin

Vaikka joukkue on tappiolla ja pelikello käy, on maltti säilytettävä. FC Lahti oli toisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia ahdingossa ja ainoastaan Erik Törnrosilla oli jonkinlainen maalipaikka puoliajan alussa.

Yksi merkittävä liike tulevan kolmen pisteen hyväksi oli Altin Zeqirin vaihtaminen kentälle vajaan tunnin pelin kohdalla. Zeqiri toi uutta eloa oikean laidan hyökkäykseen ja pelin painopiste alkoi hiljalleen siirtyä VPS:n kenttäpuoliskolle.

Kun takana oli 75 minuuttia, Zeqiri sai pallon laidallaan ja muutamien harhautusten ja keskelle leikkaamisen jälkeen, hän laukoi pallon maaliin. Tilaa ja aikaa hänellä oli yllin kyllin.

Josu näki maalin aitiopaikalta ja mitä ilmeisimmin painoi tekotavan tarkasti mieleensä. VPS näet ehti suorittaa maalin jälkeen aloituksen, kun pallo oli taas FC Lahdella ja Josu tuli oikealla laidalla ryminällä kohti maalia. Samat harhautukset kuin Zeqirillä ja pallo maaliin.

– Pelaajilta meni ilmat, kun FC Lahti teki 2–1 maalin, tunnusti VPS:n päävalmentaja Christian Sund.

Hietalahden katsomo hiljeni kuin leikaten, sillä VPS:n peli oli sujunut melko hyvin ja useimmat odottivat jo pelin loppumista kotivoittoon. Aikaahan oli, mutta jos pelaajilta menee ilmat, on tasoitukseen pyrkiminen väkinäistä.

– Tämä oli hieno jatko edellisen pelin voitolle, viittasi Ristilä kotivoittoon RoPS:sta.

Liigan haastajasarja

VPS–FC Lahti 1–2 (1–0)

45. Kostas 1–0, 76. Altin Zeqiri 1–1, 77. Josu 1–2.

Martin Kompalla, Jerry Voutilainen, Sebastian Strandvall (73. Aatu Kujanpää), Juho Lähde (v), Alain Ebwelle, Jonas Häkkinen, Aatu Laatikainen, Hampus Holmgren, Samba Sillah (17. Kostas (v)), Momodou Sarr, Valtteri Lehtonen (82. Ricardo Morris).

FC Lahti: Patrick Rakovsky, Jani Tanska, Mikko Hauhia, Mikko Viitikko, Matti Klinga (v), Erik Törnros (75. Jeronimo Amione), Jasin-Amin Assehnoun (84. Pekka Lagerblom), Ville Salmikivi (58. Altin Zeqiri), Teemu Penninkangas, Josu (v), Brent Lepistu.

Erotuomari: Atte Jussila.

Yleisöä: 2 331.

Seppo Hautala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi