Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Katkeaako FC Lahden RoPS-tappioiden putki tänään? Edellisestä voitosta on vierähtänyt aikaa

”Emme halua hävitä lappilaisille kolmatta kertaa tällä kaudella,” sanoo puolustaja Jani Tanska. Pelaajan mukaan FC Lahti on hakenut motivaatiota tuskaisesta taipaleesta RoPSia vastaan.

"Olemme pelanneet liian pehmeästi, ihan toisin kuin vaikkapa sarjan kärkipään jengejä vastaan", pohtii Jani Tanska (oik.) kauden RoPS-pelejä. Kuva heinäkuisesta Ilves-pelistä. Kuva: Ronja Koskinen

Kun FC Lahti voitti edellisen kerran Rovaniemen Palloseuran kotikentällään, elettiin vuotta 2014. Kun mukaan lasketaan kaikki ottelut, FC Lahti ei ole voittanut rovaniemeläisiä 12:een kamppailuun.

RoPSista on kehkeytynyt Kuhnureille mörkö. Tällä Veikkausliigan kaudella RoPS on ainoa joukkue, jolta lahtelaiset eivät ole onnistuneet raapimaan pinnan pinnaa.

Lauantaina on taas uusi mahdollisuus, kun Haastajasarja pyörähtää käyntiin.

FC Lahden raamikas toppari Jani Tanska myönsi perjantain aamuharjoitusten jälkeen, että pitkäksi venynyttä putkea on käytetty joukkueessa eräänlaisena motivaatiokeinona.

– Emme sentään ole pohtineet asiaa vuodesta 2014 alkaen, vaan pikemminkin olemme käyneet tämän kauden pelejä läpi. Mitä syitä löytyy siihen, että RoPS on ollut meille niin viheliäinen vastustaja. Emme halua missään nimessä hävitä RoPSille enää kolmatta kertaa, Tanska sanoo painokkaasti.

Miten RoPS pelaa lauantaina?

RoPS haki kesällä Hiihtostadionilta kolme pistettä 2–1-voitolla. Elokuun lopussa FC Lahti teki hukkareissun napapiirille. Silloin RoPS naulasi taululle selvät 3–0-lukemat. Pelit erosivat toisistaan kuin yö päivästä.

– Kun rovaniemeläiset kävivät kylässä, niin joukkue vetäytyi ja keskittyi lähinnä pelkkiin vastaiskuihin. Kotipelissään RoPS otti tosi ylhäältä kiinni ja pelasi lähes mies miestä -vastaan. Joukkue puolusti eteenpäin ylemmillä pelaajillaan ja sai aiheutettua meille ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Eli pelitavallisesti RoPS ei ole meille tavallaan vaikea vastus, sillä se on kukistanut meidät kahdella eri lähestymistavalla. Lauantain pelissä täytyy olla valmis kaikkeen, Tanska korostaa.

Ovatko paineet sittenkin RoPSilla?

Miksi sitten jotkut joukkueet ovat vaikeammin voitettavissa kuin toiset? Onko kysymys henkimaailman asioista? Tanskalla ei ole kysymykseen yksioikoista vastausta.

– Voihan siellä ehkä olla jotain psykologista juttua, mene ja tiedä. Mutta voihan asian kääntää niinkin päin, että RoPSilla on kaikki paineet. Se on voittanut meidät useasti, ja niin se uskoo voittavansa lauantainakin. Ei sekään ole joukkueelle helpoin lähtökohta matsiin, Tanska huomauttaa.

Muistatko uraltasi muita vastaavanlaisia putkia?

– Tampereen ajastani muistan sen, että Ilveksellä oli erittäin pitkä voittoputki KuPSia vastaan. Se napsahti mielestäni noin vuosi sitten poikki. Siihen aikaan KuPSillakin oli aina kova ryhmä ja ne olivat korkealla sarjataulukossa, mutta aina kun matkasimme vieraspeliin, niin jotenkin kaikista huokui kova voittamisen tahto. Ei niitä kolmea sarjapistettä kuitenkaan vielä bussissa budjetoitu taulukkoon. Se on jännä asia, miten toiset jengit sopivat paremmin kuin toiset.

Näkyykö lisämotivaatio kentällä asti?

FC Lahti on saanut valmistautua tärkeään RoPS-peliin rauhassa. Sopivaa kiukkua on ollut ilmassa.

– Olemme yrittäneet hakea kauden aiemmista kohtaamisista lisämotivaatiota. Toivon, ettei se jää pelkästään puheen tasolle, vaan näkyisi myös viheriöllä.

Lahtelaiset eivät ole olleet lähelläkään parastaan kahdessa RoPS-matsissaan. Tanska muistaa pelit edelleen hyvin.

– Jäimme ainakin kamppailupelaamisessa pahasti alakynteen. Olemme pelanneet liian pehmeästi, ihan toisin kuin vaikkapa sarjan kärkipään jengejä vastaan. Niissä peleissä olemme olleet nälkäisempiä ja siksi otteluista on tullut tulostakin. Silloin kun kamppailuista puuttuu terävyys, joutuu jahtaamaan palloa. Ja se on taas pois omasta pallollisesta pelaamisesta. Nämä asiat kulkevat käsi kädessä.

Tanskan mielestä lauantain kamppailussa korostuu huolellisuus.

– Veikkausliigassa maalit syntyvät hyvin usein suunnanmuutospelistä eli jossain päin kenttää sattuu pallonmenetys, jonka jälkeen vaaratilanteet saavat alkunsa. Sarjassa on tosi vähän joukkueita, jotka ovat vaarallisia hitaassa pallonhallintavaiheessa.

FC Lahti–RoPS, Veikkausliigaa Hiihtostadionilla lauantaina 14.9. klo 17

Lue myös: Maukas voitto! Pelicans tulitti HIFK:n kumoon päätöserässä
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi