Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Jalkapallofanin rakkaus FC Lahteen syntyi Vekaranjärvellä – nyt omien lasten pelit kiinnostavat enemmän

Aapo Kuulasmaa oppi armeija-aikana, että Suomessakin on "ihan ok" kannattaa seurajoukkuetta ja laulaa otteluissa.

FC Lahden jääminen "harmaaksi keskikastin porukaksi" ei miellytä tosifani Aapo Kuulasmaata. Kuva: Ronja Koskinen

Aapo Kuulasmaa kuuluu niin sanottuun tekstiteevee-sukupolveen. Innokkaan urheilumiehen aamut käynnistyivät aina tekstarin sivulta 201. Sivuja plärättiin niin pitkälle, kunnes silmille pompsahtivat televiso-ohjelmat. 1990-luvun lopussa Kuulasmaa alkoi käydä satunnaisesti A-maajoukkueen kotipeleissä. Myös Suomessa pelatut suuret europelit kiinnostivat Kuulasmaata.

Siihen aikaan seurajoukkueen kannattaminen oli Suomessa aika vierasta – puhumattakaan mistään fanitoiminnasta. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Kuulasmaa asteli armeijan harmaisiin Vekarajärvelle vuonna 2000.

Viereisessä punkassa majaili Kai Kuokkanen, joka tunnetaan yhtenä FC Lahden faniporukan perustajajäsenistä. Kuulasmaa alkoi käydä yhdessä Kuokkasen kanssa iltalomilla FC Lahden matseissa. Se oli kerrasta menoa.

Lue myös: Tyttöjen jalkapalloilu on kehittynyt, ja kehittyy yhä kovemmalla vauhdilla – "Monia pitää hillitä, etteivät treenaa liikaa"
 

– Se oli minulle ensimmäinen kosketus siihen, että aha, Suomessakin on ihan ok kannattaa seuraa ja laulaa matseissa. Intin jälkeen läksin opiskelemaan. Vanha sanonta kuuluu, että opiskelijoilla on vähän rahaa, mutta paljon vapaa-aikaa. Se aika meni jalkapallopeleissä juosten, Kuulasmaa sanoo.

Kuulasmaa on edelleen intohimoinen Kuhnuri-fani.

– Pronssikaudet ovat hienoja muistoja. Europelit sytyttivät ja sytyttävät edelleen. On tullut reissattua ympäri Eurooppaa Lahen pelejä katsomassa.

Uusi sarjasysteemi ei miellytä

Kuulasmaata vähän nyppii, kun Kuhnurit on jäänyt vähän harmaaksi keskikastin porukaksi.

– Olisi kiva nähdä, että seura pystyisi kehittämään toimintaansa. Kun rahaa on niukasti, niin pitkäjänteinen kehittäminen on tosi hankalaa. Tällä kaudella en ole hirveästi ehtinyt otteluihin. Aika on mennyt omien lasten pelejä kentän laidalla seuratessa.

Jari Karppinen on nähnyt tälläkin kaudella kaikki FC Lahden kamppailut. Karppista kismittää uusi sarjasysteemi.

– En välitä siitä pätkääkään. Jos Lahti etenee siihen playoff-turnaukseen, vai mikä lie, niin ne jäävät ulkomaanmatkan takia väliin. Tällaista ei ole ennen päässyt tapahtumaan, Karppinen tuhahtaa ilmeisen turhautuneena.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi