Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti aloittaa haastajasarjan kotipelillä RoPS:ia vastaan – europaikkakin vielä mahdollinen, mutta "polku on pitkä"

Runkosarjaotteluiden katsojakeskiarvo nousi 36 prosentilla viime kaudesta. Pelkillä yleisötuloilla ei kuitenkaan paikata toteutumattomista yhteistyösopimuksista syntynyttä kassavajetta.

FC Lahden kotiotteluissa on käynyt mukavasti yleisöä, mutta "enemmänkin olisi mahtunut". Kuva sunnuntain pelistä IFK Mariehamnia vastaan. Kuva: Sami Kuusivirta

FC Lahti ei yltänyt liigakauden urheilulliseen tavoitteeseensa, kun tie ylempään loppusarjaan (mestaruussarja) ja mitalipeleihin katkesi sunnuntaina 0–1-kotitappioon IFK Mariehamnille.

– Top-kutoseen tietysti tähdättiin ja viimeisessä pelissä kaikki oli omissa jaloissa. Siitä ei jäänyt seliteltävää, parempi voitti. Urheilu on tällaista, välillä voitetaan ja välillä hävitään, sanoo FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

Joukkueen kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa (haastajasarja), jonka ensimmäisessä ottelussa lahtelaiset kohtaavat RoPS:in 14. syyskuuta Hiihtostadionilla.

– Sarjauudistuksen myötä sieltäkin on mahdollista ponnistaa Eurooppaan. Se vaatii täydellistä onnistumista loppukaudesta. Jos päästään eurolopputurnaukseen, pitää lähtökohtaisesti voittaa jokainen peli. Se on pitkä polku, hän muistuttaa.

Lopputurnauksessa pelaavat yhdestä Eurooppa liigan karsintapaikasta ne kolme mestaruussarjan joukkuetta, joilla ei ole europaikkaa sekä haastajasarjan kaksi parasta.

Katsojakeskiarvo 2469

Runkosarjan positiivisin asia löytyy katsomoista. FC Lahden kotiotteluiden katsojakeskiarvo oli 2469, kun se viime kaudella oli 1820. Hurja 36 prosentin kasvu johtuu ennen kauden alkua toteutetulla kampanjalla, jolla myytiin 1600 kausikorttia.

Urheilu on tällaista, välillä voitetaan ja välillä hävitään. FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari

– Lipun ostajiakin on käynyt hyvin, joskin niin sanottuihin isompiin peleihin pitää panostaa enemmän. HJK-ottelussa oli lähes 3 500 katsojaa, mutta enemmänkin olisi mahtunut.

Heikari korostaa, ettei katsojakeskiarvo ole vielä lopullinen, koska jäljellä on vähintään kolme kotiottelua.

– On vielä mahdoton sanoa, miten väki löytää haastajasarjan peleihin, mutta itse uskon niin. Onhan niissä panosta.

Kotipeleissään FC Lahti kohtaa RoPS:in lisäksi HIFK:n (28.9.) ja KPV:n (6.10.). RoPS- ja HIFK-ottelut pelataan lauantaina ja KPV-peli sunnuntaina.

– Yleisön kannalta viikonloput ovat hyviä pelipäiviä ja lauantai paras. Yhteistyökumppaneita taas on vaikeampi saada liikkeelle silloin, toteaa Heikari.

"Jokainen euro on vielä tarpeen"

Vaikka katsojamäärät ovatkin nousseet, on FC Lahden talous tiukalla.

– Yhteistyösopimukset tehdään pääosin syys-lokakuun ja maalis-huhtikuun välisenä aikana. Meillä siihen jaksoon osui isoja henkilövaihdoksia, kun toimitusjohtaja ja myyntipäällikkö vaihtuivat. Lopullisessa tuloksessa tulee näkymään, ettei kaikkia neuvotteluja saatu vietyä loppuun asti, sanoo toimitusjohtaja Heikari.

– Saimme liian vähän rahaa sisään ja kun pääosa seuran tuloista tulee yhteistyösopimuksista, ei niitä näillä katsojatuloilla pysty paikkaamaan. Siinä on ensi kautta ajatellen iso painopiste.

Heikarin mukaan seurassa pelataan "tarkan markan peliä".

– Jokainen euro on vielä tarpeen. Meillä riittää tekemistä loppukaudeksi.

FC Lahti

Jatko-ohjelma

FC Lahden ottelut haastajasarjassa:

La 14.9. klo 17 FC Lahti–RoPS; pe 20.9. klo 18.30 VPS–FC Lahti; la 28.9. klo 14 FC Lahti–HIFK; su 6.10. klo 16 FC Lahti–KPV; la 19.10 klo 15 SJK–FC Lahti.

Haastajasarjan kaksi parasta pääsee viiden joukkueen "lopputurnaukseen", jossa pelataan yhdestä Eurooppa liigan karsintapaikasta.

Lopputurnauksen joukkueista parhaiten Veikkausliigassa sijoittunut selviytyy suoraan kaksiosaiseen finaaliin, joka pelataan eurocup-säännöin.

Toiseksi parhaiten sijoittunut kohtaa haastajasarjan kakkosen ja kolmanneksi paras ykkösen. Otteluiden voittajat pelaavat keskenään ottelun, jonka voittaja pääsee kaksiosaiseen finaaliin.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi