Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kyykän naisille kauden ensimmäinen tappio – ”Joskus osuu tolppien väliin, joskus taas ei”

Jalkapallo: Karoliina Moilasen maalivainu on yhä kunnossa, vaikka Porvoota vastaan olikin hiljaista. Kuusysi hakee nousua Ykköseen.

FC Kuusysin maalitykki Karoliina Moilanen (vas.) jäi lauantaina ilman osumia. FCFJ:n Ida Ceder ei antanut kaksinkamppailuissa tuumaakaan periksi. Kuva: Antti Yrjönen

12 ottelua se kesti. Nimittäin FC Kuusysin naisten tappioton putki jalkapallon 2. divisioonan B-lohkossa.

Upeasti läpi kesän esiintynyt lahtelaisjoukkue koki parempansa lauantaina Kisapuistossa, kun porvoolainen, lohkossa toisena oleva, FCFJ ryösti kaikki kolme sarjapistettä.

Jopa yllättävän taktinen kamppailu päättyi FCFJ:n eduksi niukasti 1–0. Lahtelaisjoukkueella oli ennen lauantaita plakkarissa 11 voittoa ja yksi tasapeli.

Hyvää jalkapalloa monessa pelissä pelannut Kuusysi oli takonut matseissa 36 maalia ja päästänyt vaivaiset seitsemän. Porvoolaisetkin ovat puolustaneet läpi kauden erinomaisesti. Sama tahti jatkui myös Kisapuistossa.

Me painamme täysillä kohti lopullista päämääräämme. FC Kuusysin hyökkääjä Karoliina Moilanen

Maalipörssin johtaja antoi tunnustusta vastustajalle

Paljon puhuvaa oli se, että ottelun ainoa maalikin syntyi rangaistuspotkusta. Hieman epäselvän tilanteen jälkeen Kuusysin puolustaja Iida Äijö kaatoi puolivahingossa porvoolaispelaajan boksissa. Tuomitun pilkun laittoi varmasti vasempaan alanurkkaan Sandra Wikman. Lahtelaismolari Saija Suni oli loistavasti tilanteessa mukana, mutta venytys ei aivan riittänyt.

Kumpikaan joukkue ei juhlinut tekopaikoilla. Molemmat ryhmät puolustivat todella hyvin. B-lohkon maalipörssiä johtava Karoliina Moilanen, 29, antoi täyden tunnustuksen vastustajalle.

– FCFJ oli erittäin kova. Tämä oli tasaista taistelua koko 90 minuuttia. Aivan hyvin maali olisi voinut tulla myös meille. Vaikka nyt tulikin kauden ensimmäinen tappio, niin siitä huolimatta pelasimme ihan hyvän kamppailun, 14 maalia tällä kaudella tykittänyt hyökkääjä sanoi.

Moilasen mukaan pelaajien lataus ei karannut yli, vaikka jokainen tiesi, miten tärkeästä ottelusta oli kysymys. Voitolla Kuusysi olisi tarrannut jo tässä vaiheessa tiukasti kiinni lohkon ykköspaikkaan.

– Lataus meni nappiin. Ehkä homma jäi pikemminkin kiinni huolellisuudesta. Viimeiset ratkaisut jäivät hieman vajaiksi.

Kyykän naisten päävalmentaja Mika Halmetniemi on nauttinut sitoutuneiden pelaajiensa luotsaamisesta. Kuva: Antti Yrjönen

Yksi ja ainoa tavoite

Naisten 2. divisioonan kolmen lohkon ykköset sekä paras lohkokakkonen taistelevat keskenään kahdesta nousupaikasta. Kyykän suunnitelma kohti loppukautta on kristallin kirkas.

– Ainoa tavoite on päättää kausi nousujuhliin. Meillä on olemassa siihen kaikki eväät.

Moilanen on nähnyt urallaan lahtelaisen naisfutiksen koko kirjon. Edellisen kerran FC Kuusysi pelasi liigassa kausilla 2008–2010. Sen jälkeen toimintaa on leimannut tietynlainen epätasapaino.

– Nyt seurassa tekemisen laatu on toisella tasolla. Meillä on tasavahva ryhmä, jossa jokainen pelaaja on tärkeä. Eikä minun kokeneempana pelaajana tarvitse rauhoitella nuorempia. Me painamme täysillä kohti lopullista päämääräämme.

Moilanen on löytänyt omaankin pelaamiseen lisää virtaa. Joukkueen väkevät esitykset ovat saaneet Moilasen nappiksiin vauhtia ja lennokkuutta. Maaleja Moilanen on osannut aina tehdä.

– No, joskus on ollut tuuria ja joskus taitoa, että maaleja on syntynyt. Pelaaminen on ollut taas hauskaa, Moilanen korosti.

Porvoolainen FCFJ aiheutti FC Kuusysille kauden ensimmäisen tappion. Kuva: Antti Yrjönen

Matka jatkuu timanttisella asenteella

Kuusysin päävalmentaja Mika Halmetniemi osaa arvostaa Moilasen tapaista pelaajaa.

– ”Karo” on suureksi avuksi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Ihan mielettömän tärkeä pelaaja. Hänen arvonsa vain nousee, mitä lähemmäksi kauden ratkaisupelit tulevat.

Halmetniemi on viihtynyt valmentajan postissaan. Pitkästä aikaa lahtelaisessa naisfutiksessa on käyrä ylöspäin.

– Joukkue on tehnyt koko kauden hurjan hyvällä intensiteetillä hommia. Kun tytöille perustelee jonkin asian, niin he kyllä tekevät sen sitoutuneesti. Kaikki ovat olleet timanttisella asenteella matkassa mukana.

Kauden avaustappion Halmetniemi otti tyynesti vastaan.

– Veikkaan, että meidän on jopa helpompi jatkaa matkaamme nyt, kun se tappio on kärsitty. Ehkä meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan pallollisesti hivenen paremmin ja ennen kaikkea fiksummin. Kaikki kunnia kuitenkin porvoolaisille. FCFJ pelasi hyvän ottelun ja ansaitsi kolme pistettä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi