Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti palaa kotikentälleen ja jatkaa takaa-ajoaan – "Totta kai haluamme kuuden sakkiin"

Tuore virolaishankinta Brent Lepistu on pelikelpoinen sunnuntaina, kun Kuhnurit kohtaa KPV:n.

Välillä telakalla ollut ruotsalaiskärki Erik Törnros on ollut koko viikon mukana harjoitusvahvuudessa. Kuva: Katja Luoma

FC Lahden Pohjanmaan-kierros on käyty, ja Kuhnurit palaa takaisin kotipyhättöönsä. Lahtelaiset hakevat hyvälle vireelleen jatkoa sunnuntaina, kun Kokkolan Pallo-Veikot saapuu vieraaksi Hiihtostadionille.

Meidän pitää olla rohkeita. Tavoite on luoda maalipaikkoja ja iskeä niistä osumia. Päävalmentaja Sami Ristilä

FC Lahti on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Lahtelaiset löivät edellisessä kotiottelussaan Ilveksen 1–0. Sen jälkeen VPS:n vieraana tuliaisiksi jäi yksi sarjapiste. Viimeisimmässä kamppailussaan Kuhnurit höykytti SJK:ta maalein 2–0.

SJK pitää edelleen hallussaan sarjan kuutospaikkaa. FC Lahti on taulukossa kahdeksantena, neljä pistettä seinäjokelaisia perässä.

Vaikka FC Lahti ei yltäisi kuuden joukkoon eli mestaruussarjaan, se voi silti yltää ensi kaudeksi eurokentille. Suomalaisjoukkueiden neljäs europaikka ratkaistaan lopputurnauksessa, johon osallistuu kauden päätteeksi viisi joukkuetta. Lopputurnauksen joukkueet tulevat sarjataulukon sijoilta 3–7 tai todennäköisemmin sijoilta 4–8, riippuen europaikkansa jo varmistaneen cup-voittaja Ilveksen sijoituksesta.

KPV-peli on lahtelaisille tärkeä.

– Totta kai haluamme kuuden sakkiin. Se on kirkas tavoitteemme. Meillä on viisi peliä jäljellä, joista kolme on kotona ja kaksi vieraissa. Tämän kauden sarja on ollut sellainen, että kuka vain voi voittaa kenet vain. Kunhan hyvä suoritustasomme säilyy, meillä on mahdollisuudet mihin tahansa, Kuhnureiden päävalmentaja Sami Ristilä sanoo.

SJK-peli näytti suuntaa

Lahti pääsee KPV:n kimppuun hyvällä itseluottamuksella. Joukkue pelasi SJK:ta vastaan yhden kauden parhaimmista otteluistaan. Lahtelaisvieraat olivat vaarallisia myös hyökkäyspäässä, mikä on aiemmin ollut useassa pelissä ryhmän ongelmakohta.

– Haluamme jatkaa samalla tavalla. Meidän pitää olla rohkeita. Tavoite on luoda maalipaikkoja ja iskeä niistä osumia. Silloin kun pallollinen peli on kunnossa, se auttaa myös puolustamista. Joukkueen itseluottamus nousi huomattavasti suorastaan erinomaisen SJK-pelin jälkeen.

Lue myös: Tyttöjen jalkapalloilu on kehittynyt, ja kehittyy yhä kovemmalla vauhdilla – "Monia pitää hillitä, etteivät treenaa liikaa"
 

Kuhnurit kävi myös pelaajamarkkinoilla. Sieltä haaviin tarttui 26-vuotias virolainen keskikenttämies Brent Lepistu. Lepistu on pelikelpoinen Kokkolaa vastaan.

– Lepistu on johtajatyyppi, joka tykkää ohjata peliä. Hänellä on kokemusta kansainvälisistä otteluista. Se myös huokuu hänestä. Brent on parhaimmillaan keskikentän puolustavassa roolissa, Ristilä sanoo.

Myös ruotsalaiskärki Erik Törnros on ollut koko viikon joukkueen harjoitusvahvuudessa.

FC Lahti–KPV, Veikkausliigaa Hiihtostadionilla sunnuntaina kello 17.

Juttua muokattu 4.8. klo 14.45: täsmennetty tietoja liigan sarjajärjestelmästä.

Sarjajärjestelmä

Runkosarjan loppu lähenee

Veikkausliigan sarjajärjestelmä uudistui täksi kaudeksi. Runkosarjan (22 ottelukierrosta) jälkeen sarjataulukon kuusi parasta jatkaa mestaruussarjaan ja loput kuusi haastajasarjaan (kummassakin 5 ottelukierrosta).

Mestari, sarjakakkonen ja Suomen Cupin voittaja Ilves pääsevät varmuudella ensi kauden europeleihin. Neljäs europaikka ratkaistaan kauden päätteeksi pelattavassa lopputurnauksessa, johon osallistuvat joukkueet sarjataulukon loppusijoilta 3–7 tai 4–8, riippuen cup-voittaja Ilveksen sijoituksesta.

FC Lahden runkosarjan loppuohjelma: KPV (kotona), HJK (vieraissa), FC Honka (k), RoPS (v), IFK Mariehamn (k).

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi