Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti iski, kun SJK hölmöili -  "Ei tämä nyt aivan elämän ja kuoleman peli ollut, mutta eräänlainen vedenjakaja"

Lahtelaiset hakivat tärkeät kolme pistettä Seinäjoelta.

FC Lahden Josu iski FC Lahden voiton lopullisen sinetin rangaistuspilkulta. SJK:n Jude Arthur oli pelitilanteissa vaikeuksissa. Kuva: Heikki Hakanen

FC Lahden toinen vierailu viikon aikana Pohjanmaalle oli edellistä parempi. Seinäjoen Jalkapallokerhon piti olla kova vastustaja, mutta lopulta se olikin pehmeä. Ottelun maalilukemat olivat 0–2 (0–0) ja molemmissa maaleissa FC Lahti sai apua kotijoukkueelta.

– Ei tämä nyt aivan elämän ja kuoleman peli ollut, mutta eräänlainen vedenjakaja. Ellemme nyt olisi saaneet kolmea pistettä, niin moni joukkue olisi karannut tavoittamattomiin, pohti FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä.

Kivasti maalipaikkoja

FC Lahti aloitti pelin intoa puhkuen ja otti ainakin silmämääräisesti pallon hallinnan itselleen. SJK oli siinä määrin vaisu, että kotiyleisökin huomasi tilanteen ja niinpä katsomosta kuului paljon puhuva kehoitus: ”hyökkäykseen!”

FC Lahti sai jo ensimmäisellä puoliajalla melko kivasti maalipaikkoja, mutta laukaukset menivät joko yli, ohi tai SJK:n pelaaja oli liiaksi iholla laukaisuhetkellä.

Hieman ennen kymmenettä peliminuuttia FC Lahden harvalukuinen kannattajajoukko sai huokaista ensimmäisen kerran. Jasin-Amin Assehnoun laukoi rivakasti vasemmalta, mutta pallo kimposi takatolpasta takaisin peliin.

Ellemme nyt olisi saaneet kolmea pistettä, niin moni joukkue olisi karannut tavoittamattomiin. Päävalmentaja Sami Ristilä

Myöhemmin Jeronimo Amione keskitti hyvin, mutta Gael Etock puski ohi. Ehkä paras paikka ensimmäisellä puoliajalla oli jälleen Assehnounilla, mutta hän puski Mikko Hauhian mainion keskityksen yli maalin.

Maalivahti Patrick Rakovsky pääsi ensimmäiset 47 minuuttia helpolla. Varsinaisia torjuntatehtäviä ei ollut, mitä nyt muutama ”rännikiekon pysäytys”, eli maalivahdille syötetyn pallon potkaiseminen peliin.

Näytti kuitenkin siltä, että SJK sai pelistä otetta kun ensimmäinen puoliaika oli lopuillaan. Varsinaisia maalipaikkoja kotijoukkueelle ei edelleenkään ilmaantunut.

Hyökkäyksiin lisää malttia

Toisen puoliajan alussa SJK oli hieman niskan päällä, mutta sitten Assehnoun sai vihdoinkin onnistumisen. Vai kirjataanko se onnistumiseksi, kun SJK:n Nadson ohjasi Assehnounin keskityksen omaan maaliin?

Tunnin kohdalla FC Lahti olisi voinut laittaa pisteen pelille, mutta Etockin laukaus meni hieman ohi. Huolestuttavaa pelissä oli se, että pallo viihtyi melko paljon FC Lahden kenttäpuoliskolla, joskaan puolustuksella ei ollut missään vaiheessa hätää.

Välillä näytti myös siltä, että hyökkäyksiin olisi kaivattu malttia. Hyökkäämään voi mennä ripeästi, mutta ei turhaan kiirehtien.

"Ansaittu voitto"

Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että SJK:n toppareilla oli murheellinen ilta. Assehnoun oli jälleen kerran pääsemässä läpi, kun Samba Benga veti häneltä jalat alta rangaistusalueella.

FC Lahden pelaajat halailivat toisiaan jo ennen Josun siirtymistä laukomaan. Ei kai nyt kukaan tosissaan usko, että Josu moisesta tilanteesta epäonnistuu, kuten ei tapahtunutkaan.

– Meillä oli hyvä lataus ja pelisuunnitelma piti. Mielestäni ansaitsimme voiton tänään, otaksui Ristilä ollen väitteessään oikeassa.

FC Lahden toisen maalin jälkeen SJK:n painostus oli hurjaa ja kulmapotkuja tuli SJK:lle yhtenään. Jos Rakovsky sai olla suuren osan pelistä rauhassa, niin viimeisen varttitunnin aikan torjuntoja sitten kertyi mukavasti. Kello kuitenkin kävi vääjäämättä FC Lahden eduksi.

Lue myös: Kuusysin kultaisten vuosien luottopelaaja Keijo Kousa korostaa "Velhon" merkitystä menestykseen
Jalkapalloliiga

SJK–FC Lahti 0–2 (0–0)

51. Oma maali 0–1, 72. Josu rp. 0–2.

Erotuomari: Mohammad Al-Emara.

Yleisöä: 3 083.

SJK: Mihkel Aksalu, Mehmet Hetemaj (v) (63. Jeremiah Strang), Seynabou Benga Bamba (v), Dani Hatakka, Jude Arthur (v), Matheus dos Santos Batista, Denys Oliinyk, Joonas Sundman, Obed Malolo (57. Maximo Tolonen), Nadson Jose Ferreira, Dion Acoff (75. Jesse Sarajärvi).

FC Lahti: Patrik Rakovsky, Mikko Viitikko, Pyry Lampinen (v) (74. Ville Salmikivi), Josue, Jeronimo Amione, Teemu Penninkangas (83. Jani Tanska), Jean-Christophe Coubronne, Jasin-Amin Assehnoun, Eemeli Virta, Gael Etock.

Seppo Hautala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi