Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti pääsi minimitavoitteeseensa Vaasassa – "Saimme minimitavoitteen, jota tulimme hakemaan"

Lahtelaisten puolustus ei jäänyt VPS:n varjoon.

Maalivahti Kuva: Jarno Pellinen

FC Lahti onnistui kuin onnistuikin saalistamaan pisteen jalkapalloliigan ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Peli ei ollut FC Lahdelle missään tapauksessa helppo, joten yksikin piste tuloksella 1–1 oli hyvä saavutus.

– Saimme minimitavoitteen, jota tulimme hakemaan, sanoi FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä vaitonaisena ja pettyneen oloisena.

Viime vuosina ei Vaasassa ole pelattu niin merkittävää jalkapalloliigan ottelua kotijoukkueen kannalta kuin lauantaina. Voitto olisi ollut VPS:lle erityisen tärkeä, mutta niin se olisi ollut FC Lahdellekin, jotta tuntuma kuuden joukkueen mestaruussarjaan säilyy.

Saimme minimitavoitteen, jota tulimme hakemaan. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä

– Me emme saaneet ollenkaan sitä, mitä haimme, mutta me nousemme tästä, viittasi VPS:n päävalmentaja Christian Sund FC Lahden minimitavoitteeseen.

Alku vaikeaa FC Lahdelle

Koko ensimmäinen puoliaika oli FC Lahdella vaikea. Jo viiden minuutin kohdalla VPS pääsi kuta kuinkin vapaaseen hyökkäykseen, ja kun pallo sattui olemaan viimeisenä Samba Sillahilla, ei maalia voinut mitenkään estää.

Kun jo vastustajan pelikuvioiden tarkkailuvaiheessa tulee kylmää niskaan, ei FC Lahti meinannut mitenkään saada onnistuneita kuvioita aikaan. Useasti näki, että jotakin näppärää yritettiin, mutta kuvion yksi lenkki oli väärässä paikassa.

Vasta 32 minuutin kohdalla FC Lahti sai ensimmäisen laukauksen kohti maalia. Jeronimo Amione sai pallon maalin edessä ja käänsi laukausen suoraan maalivahti Martin Kompallan syliin.

FC Lahden maalipaikat olivat muutenkin vähissä. VPS:n puolustus pelasi lauantaina paremmin kuin yleensä, ja sen ohittamiseen FC Lahdella ei näyttänyt olevan työkaluja.

Kuva: Jarno Pellinen

Lampinen ehti vapaapotkuun

Vaasalaiskatsomo huokasi syvään juuri ennen ensimmäisen puoliajan täyttymistä. Sebastian Strandvall antoi vapaapotkun tarkoituksena saada pallo Juho Lähteelle. Palloon ehtivät ensin Pyry Lampinen ja Josu, jonka keskityksen Lampinen sijoitti hienosti maaliin.

– Hän menee paikkoihin, joissa tapahtuu. Hän ottaa kaksin käsin annetusta mahdollisuudesta kiinni, viittasi Ristilä edellisen ottelun voittomaalin tehneeseen Lampiseen.

– Se tasoitus harmittaa tosi paljon ja tuollaisten asioiden takia voi ymmärtää, miksi olemme tässä tilanteessa. Pelaajien pitää itse tietää, mikä on oikea ratkaisu tilanteessa, paheksui VPS:n Sund.

Kiitokset Lahden puolustukselle

Jo ensimmäisellä puoliajalla VPS oli lähempänä toista maalia kuin FC Lahti, ja samanlaista peli oli toisellakin puoliajalla. Jo viiden minuutin pelin jälkeen VPS:n kulmapotkun jälkitilanteessa FC Lahden maalivahti Patrik Rakovsky sai vaivoin torjuttua Alain Ebwellen puskun.

Torjunnan jälkeen pallo käväisi vielä maaliviivalla, mutta sen ei ollut tarkoitus mennä silläkään kerralla maaliin. FC Lahden puolustus rauhoitti tilanteen, eikä se muutenkaan jäänyt VPS:n puolustuksen varjoon.

Toinen puoliaika oli FC Lahden osalta enimmäkseen selviytymistaistelua. VPS on edelleen voitoitta liigassa ja kun se huomasi pärjäävänsä kenttäpelissä, yritys oli valtavaa.

– Pelimme on liian hidasta nyt. Sen pitää olla nopeampaa, toivoi Sund.

Veikkausliiga

VPS–FC Lahti 1–1 (1–1)

5. Samba Sillah 1–0, 45. Pyry Lampinen 1–1.

VPS: Martin Kompalla, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Sebastian Strandvall, Juho Lähde, Steven Morrissey, Alain Ebwelle (v), Jonas Häkkinen (v) (80. Aatu Laatikainen), Hindrek Ojamaa (74. Hampus Holmgren), Martti Haukioja, Samba Sillah (74. Momodou Sarr).

FC Lahti: Patrik Rakovsky, Jani Tanska, Mikko Hauhia, Eemeli Virta, Matti Klinga (v), Jean-Chrtiophe Coubrnne, Teemu Penninkangas, Teemu Jäntti (76. Jasin-Amin Assehnoun), Jeronimo Amione (v) (88. Ville Salmikivi), Josu, Pyry Lampinen (55. Gael Junior Etock).

Erotuomari: Kalle Mäkinen.

Yleisöä: 1 973.

Seppo Hautala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi