Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Sarjan kuumin pelaaja ja kuumin joukkue Lahteen Kuhnurien vastustajaksi

Matti Klinga (oik.) vaatii myös itseltään parempia otteita. Veikkausliiga-kauden avausottelussa huhtikuussa Klinga joutui muun muassa KuPSin Lucas Rangelin ahdistelemaksi. Kuva: Katja Luoma

Jos FC Lahti haluaa tosissaan taistella Veikkausliigassa kuuden parhaan joukkoon pääsemisestä, nyt olisi aika alkaa voittaa pelejä.

Kuhnurit on pelannut neljä peräkkäistä ottelua ilman kolmen pisteen pottia. Kyseisen ajanjakson aikana FC Lahden pistetili on karttunut vaivaisella yhdellä.

Se on kovin vähän, ja asia on tiedostettu myös joukkueen sisällä. Piristymistä on odoteltu jo tovi, mutta lahtelaisjoukkueen peliesitykset eivät ole häikäisseet. Etenkin Kuhnureiden hyökkäyspeli on sakannut.

Takana treeniviikko

Jo pelkille maalipaikoille pääsy on ollut työn ja tuskan takana. Neljässä edellisessä kamppailussa vastustajan verkko on heilahtanut kahdesti. Kahdessa viime matsissa FC Lahti on jäänyt maaleitta.

Kun Kuhnurit taipui edellisessä vierasottelussaan FC Interille, pystyivät vieraat luomaan muutaman loistopaikan. Viimeistely ei onnistunut niistäkään.

Ehjällä treeniviikolla keskittyminen on ollut tutuissa asioissa.

– Olemme vetäneet hyviä harjoituksia. Pääpaino on ollut hyökkäyspään jutuissa. Tarvitsemme tehokkaampaa hyökkäyspeliä, keskikentän moottori Matti Klinga sanoo.

Klinga ei ole missään nimessä tyytyväinen siihen, miten joukkue on viheriöllä esiintynyt. Parannettavaa on molemmissa päissä kenttää.

– Kaikki joukkueessa ovat yhtä mieltä siitä, että pystymme nähtyä parempaan. Me haluamme olla parempia. Ykköstavoite on pitää pelin taso hyvänä koko 90 minuuttia. Toinen tärkeä seikka on saada millä keinolla tahansa hyökkäyksiin tehokkuutta, Klinga korostaa.

Klinga vaatii parempaa myös itseltään

Jos ei ole joukkueella kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, niin samaa voi sanoa Klingasta. Keskikenttäpelaaja hankittiin kotiseudulle suureen rooliin.

– On ihan selvä asia, että minun täytyy pystyä petraamaan omaa peliäni. Se ei ole pelipaikkakysymys, vaan minulle käy rooli kuin rooli. Pyrin tekemään siinä aina parhaani, jotta minusta olisi hyötyä joukkueelle.

– Myös tehoja kaipaan lisää, vain yhden maalin tällä kaudella tehnyt Klinga sanoo.

FC Lahti ei pääse illan kotipelissään helpolla. Vastaan asteleva Tampereen Ilves on Veikkausliigan kuumin joukkue.

Ilveksen riveistä löytyy myös liigan vaarallisin pelaaja. Hän on Lauri Ala-Myllymäki, joka on latonut kahdeksasta osumastaan peräti kuusi kolmessa viimeisessä matsissa.

– Ala-Myllymäki on ollut hurjassa iskussa. Mutta emme voi keskittyä vain yhteen pelaajaan, sillä Ilveksellä on monta huippupelaajaa. Kaikkien kanssa pitää olla tarkkana.

Millä eväin sarjapisteet jäävät mastojen juurelle?

– Meidän pitää pelata joukkueena vahvasti. Puolustuksen täytyy olla tiivis. Yksilötaitomme riittää siihen, että pystymme tekemään tarvittavat maalit.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä haluaa yhä nähdä omiltaan rivakampaa pallon siirtelyä. Tavalla tai toisella isäntien olisi päästävä Ilveksen linjojen väleihin.

– Vaikka Ilves puolustaakin erinomaisesti, niin kyllä sieltä silti tiloja löytyy.

– Meidän pitää olla riittävän rohkeita. Vastustaja on vaarallisimmillaan tilanteenvaihdoissa, joten kenttätasapainon täytyy säilyä, Ristilä painottaa.

Ryhmän avainmiehistä ainakin Gael Etock on sivussa. Toppari Mikko Viitikko on mahdollisesti käytettävissä.

Kuhnureiden kannalta ilouutinen oli se, että Erik Törnros veti ensimmäisen täyden pallotreenin 1,5 kuukauteen. Ruotsalaishyökkääjä nähdään siis suurella todennäköisyydellä tositoimissa.

FC Lahti - Ilves Lahden stadionilla sunnuntaina kello 18.30.
Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi