Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Interin maalitykki Filip Valencis kaatoi FC Lahden

Interin maalitykki osui kahdesti ja se riitti kotivoittoon.

Mikko Hauhia ja maalivahti Patrik Rakovsky olivat helisemässä Interin Filip Valencicin rynniessä lahtelaismaalilla. Kuva: Turun Sanomat

Ei tullut voittoa FC Lahdelle Turustakaan. FC Inter oli tyly isäntä jalkapallon Veikkausliigan ottelussa ja otti koleassa säässä rutiinivoiton maalein 2–0 (2–0).

Kotijoukkue otti pelin haltuunsa heti alussa. Se myllytti hyökkäyksiä toisensa perään ja katkoi FC Lahden vähät yritykset mennä eteenpäin jo vieraiden omalla alueella.

FC Interin aktiivisuus palkittiin jo kuudennella minuutilla, tosin onnekkaasti, sillä Filip Valencicin viimeistelemää osumaa edesauttoi pallon kimpoaminen Matti Klingan jalasta suoraan Inter-tähden jalkaan.

Heikko päätös avauspuoliskolle

FC Lahti joutui pyörittämään palloa lähinnä taaksepäin tai sivuttain ensimmäiset 25 minuuttia, mutta sai sitten otetta ottelusta. Joukkue sai pari tekopaikkaakin, mutta vapaaksi irronneen Teemu Jäntin veto osui Inter-vahti Henrik Moisanderin jalkaan ja Gael Etockin sijoitus lipui hieman ohi maalin.

Avauspuolisko päättyi FC Lahden kannalta masentavasti. Kippari Mikko Hauhia kaatoi FC Interin pelaajan 16 metrin alueen sisällä ja erotuomari Mattias Gestranius osoitti heti pilkkua Kuhnureiden protestoidessa voimakkaasti. Valencic vei rangaistuspotkusta kotijoukkueen 2–0-johtoon.

– Jos olisimme saaneet tehtyä paikoistamme maalit, olisi peli voinut kääntyä toiseen suuntaan. Emme olleet mielestäni mitenkään huonompi joukkue, vasen laitapakki Teemu Penninkangas totesi pelin jälkeen.

"FC Inter osaa viedä hiomansa taktiikan kentälle"

Toinen puoliaika oli tasaisempi. Kummallakin oli muutama maalintekopaikka, mutta peli oli silti enemmän edelleen Interin hallussa. Penninkangaskin antoi kehuja kotijoukkueelle.

Emme olleet mielestäni mitenkään huonompi joukkue. Laitapuolustaja Teemu Penninkangas

– FC Inter osaa viedä hiomansa taktiikan kentälle. Se liikkuu hyvin, pitää palloa mainiosti ja luo ylivoimatilanteita.

Kuhnureiden päävalmentaja Sami Ristilä piti FC Interin saamaa rangaistuspotkua turhan kevyenä tuomiona.

– Meiltäkin jätettiin viheltämättä pilkku, mutta ei ottelu siihen ratkennut. Inter ansaitsi voittonsa. Meidän olisi pitänyt hyödyntää omat paikkamme, Ristilä kommentoi.

Amione ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa

Ristilä oli tehnyt FC Lahden avauskokoonpanoon neljä muutosta HIFK-pelin jälkeen. Toppari Jani Tanska oli taas avauksessa, samoin Matti Klinga ja Gael Etock. Kuhnureiden avauksessa esiintyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella meksikolaishyökkääjä Jerome Amione, jonka Ristilä otti vaihtoon 62. minuutilla ja korvasi Jasin-Amin Assehnounilla.

– En ottanut Amionea vaihtoon siksi, että hän olisi pelannut huonosti vaan siksi, että mies ei vielä ole 90 minuutin kunnossa loukkaantumisten jälkeen, päävalmentaja muistutti.

Ristilä antoi kiitoksia meksikolaiselle, jonka vaarallisuuden FC Interkin oli päävalmentaja Jose Riveiron mukaan ottanut etukäteen huomioon.

– Amione piti hyvin palloa ja pelasi juuri niin, että hänelle oli hyvä pelata palloa. Emme ole kaukana siitä, että hän on täyden ottelun pelikunnossa, Sami Ristilä arvioi.

FC Lahden seuraava ottelu on vasta 14.7. kotona Ilvestä vastaan. Teemu Penninkankaan mukaan nyt on hyvä väli laittaa pelitapa entistä parempaan kuosiin niin, että tulos näkyy myös kentällä.

– Pelimme ei suinkaan ole katastrofaalista. Tarvitsemme säätöä vain pienen napsun, jotta teemme myös maaleja paikoistamme.

Jalkapalloliiga

Inter–FC Lahti 2–0 (2–0)

6. Filip Valencic 1–0, 44. Valencic rp. 2–0.

Erotuomari: Mattias Gestranius.

Yleisöä: 1 658.

FC Inter: Henrik Moisander, Damian Balbi, Juuso Hämäläinen, Miro Tenho (v), Alvaro Muniz, Filip Valencic (88. Albion Ademi), Elias Mastokangas (68. Mikko Kuningas), Timo Furuholm, Aleksi Paananen (85. Mika Ojala), Niilo Mäenpää, Arttu Hoskonen.

FC Lahti: Patrik Rakovsky,Jani Tanska, Mikko Hauhia (v), Eemeli Virta, Matti Klinga, Jean-Christophe Coubronne, Teemu Penninkangas, Teemu Jäntti, Jeronimo Amione (62. Jasin-Amin Assehnoun), Josue (75. Tim Martinen), Gael Etock (82. Tomi Kult).

Teemu Nurmi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi