Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

”Voitot eivät ole kaikki kaikessa, vaan ennemminkin reilu peli”

Jalkapallo: Sipoolaispojat eivät turhaan stressaa. Lahti Soccerin turnauspölyt hävitettiin Vesijärveen ja Messilän saunaan.

Sibbo Vargarnan E10-poikien valmentaja Andrei Igosen mukaan kesä, Lahti ja Soccer on lyömätön yhdistelmä. Kuva: Mirja Hussain

Kuvankauniin Kisapuiston urheilualueen täyttävät lukuisten jalkapallo-, lentopallo- ja tenniskenttien lisäksi massiiviset lehmukset. Komeasti vihertävät puut antavat useille Lahti Socceriin saapuneille joukkueille ja heidän apujoukoilleen oivan leposuojan taukohetkiksi. Vaikka junioriturnauksessa pelitahti on yleensä melko kiivas, löytyy sieltä myös ansaittuja huilijaksoja.

Kun turnauksen päätöspäivä läheni huipennustaan sunnuntaina, erään lehmuksen varjossa värjötteli sipoolaisen Sibbo Vargarnarin E10-poikien joukkue.

Haastesarjassa pelannut joukkue odotteli omaa päätöskamppailuaan. Pronssimatsissa vastassa oli kotkalainen PeKa. Ottelu päättyi lukemiin 1–1. PeKan valmentajan ehdotuksesta joukkueet jättivät rankkarit väliin, ettei kenellekään jäänyt paha mieli.

Filip Igonen puijaa kahta vastustajaa. Kuva: Mirja Hussain

Lyömätön yhdistelmä

Sipoolaisjoukkue oli nyt toista kertaa mukana Lahti Soccerin tunnelmassa. Sama joukkue oli kolme vuotta sitten ensimmäistä kertaa haistelemassa turnausfiilistä. Koska neitsytmatka oli ollut miellyttävä kokemus, päätti Sibbo Vargarna tulla uudestaan mastojen juurelle.

Vaikka samalle viikonlopulle on tullut huomattavan paljon lisää kilpailevia junnuturnauksia, eivät sipoolaiset lähteneet uutuuden viehätyksen perässä esimerkiksi Tampereelle tai Vantaalle.

– Kesä, Lahti ja Soccer on aika lyömätön yhdistelmä. Turnauksen puitteissa ei ole valittamista. Välimatkat ovat lyhyet ja kaikki perusasiat toimivat moitteettomasti, poikajoukkueen valmentaja Andrei Igonen sanoi hymyillen.

Sipoolaisjoukkueen Rafael Korpinen, Anton Igonen, Lucas Asula, Filip Igonen ja etualalla poseeraava Topi Ollikainen nauttivat pelaamisesta Jari Litmasen valvovan silmän alla. Kuva: Mirja Hussain

Turnauspölyt Vesijärveen

Sibbo Vargarnarin tarkoituksena oli tuoda Lahteen myös toinen joukkue. Se olisi osallistunut kilpasarjaan, mutta viime hetkien kesäsuunnitelmat vesittivät toiveen.

– Kesäloma on perheille arvokasta aikaa. Joskus perheiden omat suunnitelmat sotkevat näitä turnaushommia, mutta ei se mitään haittaa. Nyt meillä on mukana 14 poikaa ja kaikille on riittänyt peliaikaa, Igonen sanoi.

Sipoolaisryhmän valmentajat, taustahenkilöt ja vanhemmat ovat aina halunneet tehdä turnausmatkoista pojille elämyksiä – niin myös tälläkin kertaa.

Isäni pelasi aikanaan Littiä vastaan. Sibbo Vargarnarin Rafael Korpinen

– Olemme yöpyneet Messilässä. Osa on nukkunut asuntovaunussa, jotkut teltoissa ja osa mökeissä. Olemme pelanneet beach volleyta, heitelleet löylyä Messilän saunassa ja uineet niin vimmatusti. Turnauspölyt ovat jääneet Vesijärveen. Pojilla on tuntunut olevan aika hauskaa. Se on kaikista tärkein juttu. Yhdessäolo tekee joukkueen. Näillä retkillä syntyy herkästi kaverisuhteita, jotka saattavat hyvinkin kestää läpi elämän, Igonen korosti.

Sanavalmiit pallotaiturit

Sipoon joukkueen äänitorvina kunnostautuivat Anton Igonen, 10, Topi Ollikainen, 10, Filip Igonen, 8, ja Rafael Korpinen, 10.

Sanavalmis ja räväkkä nelikko ei jättänyt ketään kylmäksi. Turnauksissa on kuulemma aina hauskaa.

– Pelit ja hengailu kavereiden kanssa on ylivoimaisesti siisteintä.

Nuoret pojat myönsivät, ettei turnauksessa ole niin väliä, voittaako vai häviääkö pelejä.

– Ei se oikeastaan vaikuta millään tavalla. Mutta jos kukaan ei yritä ja tulee tappio, niin se kyllä harmittaa. Mutta se, jos tsemppaa kaveria ja itseään ja siitä huolimatta tulee kärsään, niin se ei tunnu pahalta. Hauskan pitäminen ja reilu peli on meidän joukkueemme motto, Topi Ollikainen sanoi.

Sibbo Vargarnarin Anton Igonen (vas.), Topi Ollikainen ja Rafael Korpinen nauttivat pelien välissä eväitään Kisapuiston lehmusten varjossa. Kuva: Mirja Hussain

Hiilaripitoinen evästys

Sipoolaiset pelasivat ottelunsa Kisapuistossa. Mikä pelipaikassa oli parasta?

– Litmasen patsas! Isäni pelasi aikanaan Littiä vastaan. Nyt en muista, kumman joukkue silloin voitti, Rafael Korpinen täräytti.

Poitsujen suosikkipelaajien lista oli myös värikäs. Sieltä löytyi muun muassa Teemu Pukin, Manuel Neuerin, Leo Messin, Cristiano Ronaldon ja Mikael Forssellin kaltaisia nimiä. Heidän jalanjälkiään kelpaa seuratakin.

Yksi onnistuneen turnauksen tae on monesti tankkaus. Kun Sibbo Vargarnarin huumorintajuiset nassikat pääsivät luettelemaan eväskorien sisältöä, se ei päässyt yllättämään.

– Karkkia, sipsiä, limsaa, mansikoita ja vain vähän vettä.

Ruokalistan läpi kuunnelleet vanhemmat eivät ehkä ihan allekirjoittaneet jälkikasvunsa turnauksen ruokailutottumuksia.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi