Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti hakee asennemuutoksella voittoa "kuuden pisteen kamppailussa"

Lahtelaiset kohtaavat sunnuntaina Hiihtostadionilla HIFK:n.

"Pelin painopistettä pitää pystyä muuttamaan", valmentaja Sami Ristilä ennakoi HIFK-peliä. Kuva: Anssi Hietamaa

Kun FC Lahti ja Helsingin IFK kohtaavat sunnuntaina stadionilla, ei kuumasta kamppailusta panoksia puutu.

Kilpajuoksu kuuden parhaan joukkoon ylempään loppusarjaan käy kiivaana. Viisi ensimmäistä joukkuetta (Honka, Ilves, KuPS, Inter ja HJK) ovat vetäneet pienen kaulan ennen SJK:ta. Viivan alla kyttäävät IFK Mariehamn, HIFK, FC Lahti ja RoPS ovat kaikki 14 pisteessä. SJK:lla on kerättynä 17 pistettä, joten se antaa osviittaa siitä, miten tärkeästä ottelusta on sunnuntaina kysymys.

FC Lahdella on matsissa myös kasvojen pesun paikka. Kuhnureiden kaksi edellistä peliä maajoukkuetauon jälkeen eivät ole sujuneet toivotusti. Parannettavaa on ollut sekä tuloksessa että pelillisessä ilmeessä.

RoPS-kotitappio oli monellakin tapaa murheellinen näytelmä. Kyseisessä kamppailussa Kuhnureilta ei onnistunut käytännössä mikään. Kun peli-ilmekin oli kaikkea muuta kuin hyvä, jätti ottelu paljon kysymysmerkkejä ilmaan. Viime tiistaina lahtelaiset kärsivät KuPSin käsittelyssä tylyn 5–1-vierastappion.

– Periksiantamattomuus pitää kaivaa taas esiin. Kaikki lähtee kaksinkamppailuista. Taisteluja täytyy voittaa ja jokaisen kaverin on annettava kentällä kaikkensa. Nämä ovat perusasioita, mutta nekin ovat jääneet edellisissä matseissa vaiheeseen. Nyt siihen ei ole enää varaa, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä sanoo.

Toivon, että meidän fanimme vastaavat siihen huutomyrskyyn. Tunnelma tulee olemaan pomminvarmasti melkoinen. Sami Ristilä, FC Lahden päävalmentaja

Vain voitto kiinnostaa

Mitä Ristilä haluaa nähdä omiltaan IFK:ta vastaan?

– Fyysinen preesens pitää olla kova. Asenne täytyy myös olla niin tapissa, ettei siitä ainakaan jää homma kiinni. Valmennus koittaa valmistaa pelaajat mahdollisimman hyvin. Loppu on sitten pelaajista itse kiinni. Meitä ei kiinnosta pyhänä mikään muu kuin voitto ja kolme pistettä, Ristilä korostaa.

FC Lahden hyökkäyspeli ei edelleenkään ole häikäissyt. Joukkueelle tuottaa suuria ongelmia päästä hyville paikoille. Hyökkäysmallit ovat olemassa, ja nyt niitä pitää vain alkaa toteuttaa paremmin.

– Olemme olleet turhan hitaita. Silloin vastustaja ehtii ryhmittyä rauhassa, ja se tekee meidän etenemisestä ja murtautumisesta huomattavan paljon vaikeampaa.

FC Lahti on parhaimmillaan esittänyt kotipeleissä kollektiivista koko kentän prässiä, jolla pyritään tekemään vihollisen olo tukalaksi. Ristilä myöntää, että silloin kun prässi toimii ja ajoitukset ovat kunnossa, se tekee joukkueesta aktiivisen.

– Ja silloin kun olemme aktiivisia, pelaamistamme on kiva katsoa. Olemme raikkaita ja aloitteellisia.

Tulossa fanien huutomyrsky

HIFK:n alkukausi ei ole ollut helppo. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lahtelaisisännille olisi ennustettavissa helppo iltapuhde.

– HIFK sekä hyökkää että puolustaa aika kapealla. Meidän täytyy hyökätessä käyttää paljon laitoja. Pelin painopistettä pitää pystyä muuttamaan. IFK:n linjojen väliin on vain pystyttävä pelaamaan palloja. Jos siinä onnistumme, niin sitten pääsemme myös tekopaikoille, Ristilä sanoo.

Stadionille on luvassa hyvää kilpalaulantaa, sillä Stadin Kingien fanit pitävät huolta siitä, ettei älämölö lopu.

– Toivon, että meidän fanimme vastaavat siihen huutomyrskyyn. Tunnelma tulee olemaan pomminvarmasti melkoinen.

FC Lahti–HIFK, Veikkausliigaa sunnuntaina klo 18.30 Hiihtostadionilla.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi