Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Reipas ja FC Lahti läpäisivät Palloliiton valintaseulan ja saivat jatkoa valmennustukeen – talentti-ikäluokka muuttuu

FC Reippaan talenttivalmentajana toimii Joni Kallioinen. Kuva: Juha Peurala

FC Reipas saa yhdessä FC Lahden kanssa Palloliiton talenttivalmentajatukea vuosiksi 2020–21. Tuki on 2 500 euroa kuukaudessa kahden vuoden ajan. Palloliitto sai kaikkiaan 49 hakemusta, joista tyttöjen puolelle oli 17 ja poikien puolelle 32.

– Tuki on meille merkittävä, koska sillä saamme yhden päätoimisen työntekijän, mutta erityisen merkittävä se on valmennuksen sisällön kautta, FC Reippaan toiminnanjohtaja Jarkko Koskinen sanoo.

Tuen lisäksi seuralla on oma osuus talenttivalmentajan kustannuksista, mikä on myös osa tuen saamisen ehdoista. Reipas on kuulunut talenttivalmennustuen piiriin. Nykyinen tuki on kohdistettu 12–15-vuotiaiden poikien valmennukseen, mutta uudella tukikaudella Reippaan talenttivalmentajan työpanos kohdistuu 15–19-vuotiaiden poikien kanssa toimimiseen.

– Nyt tuki kohdistuu mielestämme oikein, koska siinä iässä pystyy jo haarukoimaan kuka on talentti ja kenellä on halut harjoitella, Koskinen sanoo.

Lue myös: Huima yleisömäärä yllätti ja sai myhäilemään – futis kiinnostaa Nastolassa
 

Vanhempien ikäluokkien talenttivalmennus osuu Koskisen mielestä paremmin myös FC Reippaan ja FC Lahden yhteistyöhön.

Talenttivalmentaja valitaan ja sovitaan seuran ja Palloliiton yhteisellä sopimuksella. Nykyistä kahden vuoden mittaista talenttivalmentajan pestiä hoitaa Joni Kallioinen.

Talenttivalmentaja toimii valittujen talenttipelaajien henkilökohtaisena valmentaja osana kaikkia FC Lahti akatemian valmennustiimejä. FC Lahden pelaajapolku rakentuu P15-, P17- ja P20-ikäluokista sekä reservijoukkueesta ja liigajoukkueesta. Talenttivalmentaja on osa näitä joukkueita vastaten ja koordinoiden talenttipelaajien toiminnoista.

Poikien talenttitukea jaettiin seitsemälletoista seuralle. Tyttöjen talenttivalmennukseen tukea sai viisi seuraa ja kaksi akatemiaa.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi