Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Helteinen sää, kylmä esitys – "Ehkä pitää ensimmäiseksi katsoa peiliin", sanoi FC Lahden päävalmentaja

FC Lahti etsiskeli itseään lähes 3 000-päisen yleisön edessä. Maalivahti Patrick Rakovsky mokasi RoPSin toisessa maalissa pahasti, mutta tappioon oli paljon suurempiakin syitä.

Tätä olisi tarvittu lisää. FC Lahden 1-2-kavennusmaali syntyi runttaamalla lähietäisyydeltä, kun Jeronimo Amione teki taustalla likaista työtä ja Gael Etock pääsi tuikkaamaan irtopallon verkkoon. Kuva: Juha Peurala

Lahtelaisyleisö löysi tiensä Hiihtostadionille hyvin tiistai-iltana, mutta se joukkue, jota he olivat pääasiassa tulleet katsomaan, oli pitkään eksyksissä.

Lähes 3 000-päinen yleisö sai lopulta todistaa FC Lahden kauden ensimmäistä kotitappiota. Vierasjoukkue RoPS oli parempi maalein 2–1.

Puitteet helleiltana olivat kunnossa ja odotukset korkealla. Kun tulos ja peliesitys olivat pettymyksiä, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä saapui lehdistötilaisuuteen tavallistakin mietteliäämmän ja vakavamman oloisena.

– Oli vaikea päivä meillä tänään, Ristilä sanoi vaisuna.

Syyttävä sormi ei osoita ketään. Päävalmentaja Sami Ristilä

Komea kuti 40 metristä

Pelin ratkaisu tapahtui harmillisesti juuri siinä vaiheessa kun Kuhnurit näytti saavat juonesta kiinni.

Joukkueen tukipilareihin kuuluvalle maalivahti Patrick Rakovskylle osui välinpitämätön hetki 65. minuutilla. Rakovsky seikkaili kaukana maalistaan ja lähetti keskialueelle löysän syötön, jonka RoPS katkoi. Lucas Lingman hyödynsi saksalaismolarin toikkaroinnin ja lähetti noin 40 metristä korkean kaaripallon, joka laskeutui nätisti juuri ennen maaliviivaa ja painui verkon perukoille: 0–2 RoPSille.

Kaukana veräjältään seikkaillut Patrick Rakovsky todisti RoPSin 2-0-osumaa rintamasuunta maaliin päin. Kuva: Juha Peurala
Meillä oli mahdollisuutemme, mutta hukkasimme sen. Hyökkääjä Jeronimo Amione

Ristilä ei Rakovskyä syytellyt.

– Voitetaan ja hävitään yhdessä. Jokainen tekee virheitä, ja pitkässä juoksussa ne tasoittuvat.

Enemmän Ristilää huoletti avausjakson umpivaisu esitys. Hän myönsi, että jokin otteluun valmistautumisessa meni pieleen, vaikka takana oli palauttava maaottelutauko. Avausosuman RoPSin Youness Rahimi teki jo viidennellä minuutilla.

– Syyttävä sormi ei osoita ketään. Ehkä ensin pitää katsoa peiliin ja miettiä, miksi me emme olleet tänään terävällä jalalla ja rohkeina liikkeellä alusta lähtien, Ristilä suomi itseään.

Amione debytoi vihdoin

Heti 0–2-maalin jälkeen Lahti vaihtoi kentälle meksikolaisdebytantti Jeronimo Amionen, joka toi hiukan lisäaseita hyökkäyspeliin.

Amione oli myötävaikuttamassa Kuhnureiden kavennusmaalin syntyyn 72. minuutilla. Kun toinen RoPS-toppari keskittyi painimiseen Amionen kanssa, Gael Etock pääsi tuikkaamaan ruuhkatilanteesta 1–2-osuman.

– Kyllä, pääsin vaikuttamaan siihen tilanteeseen, mutta se ei nyt riittänyt. Meidän pitäisi pystyä voittamaan kotipelit, Amione harmitteli.

– Meillä oli mahdollisuutemme, mutta hukkasimme sen.

Amione oli sivussa loukkaantumisen vuoksi nelisen kuukautta. Kohtalaisen hyvän englannintaidon ansiosta hänen ei tarvinnut kärvistellä pienessä piirissä, kun pelaamattomuus nakersi hermoja. Äidinkieltään espanjaa Amione pystyy puhumaan keskikenttäpelaaja Josun ja kamerunilaisen Etockin kanssa.

– Tietenkin juttelen usein heidän kanssaan, mutta saan aikaan hyviä keskusteluja muidenkin kanssa.

Amione vakuutti olevansa nyt 100-prosenttisessa kunnossa, mutta pelituntumaa pitää saada lisää.

– Olen iloinen ja innoissani, että pääsin viimein pelaamaan. Pitää harjoitella lisää, jotta tästä voi parantaa.

Pomput RoPSin puolella

Vaikka Kuhnureiden peli parani loppua kohti, tasoitusmaalin tekemiseen olisi tarvittu onneakin. Viimeiset syötöt ja ratkaisuyritykset olivat enimmäkseen heikkoja tai "toivotaan, toivotaan" -henkisiä.

Lopussa jäi puuttumaan se runttaus, jota Etockin kavennusmaalissa nähtiin.

– Kun peli on 2–0, vastustaja tietenkin muuttaa vähän pelitapaansa. Sitten pomppii tai ei pompi. Tänään pomppi meille, myönsi RoPS-luotsi Pasi Tuutti. Voitto oli hänelle päävalmentajana ensimmäinen ja maistui ilmiselvästi makealta koko joukkueelle.

Veikkausliiga

FC Lahti–RoPS 1–2 (0–1)

5. Youness Rahimi 0–1, 65. Lucas Lingman 0–2, 72. Gael Etock 1–2.

Erotuomari: Oskari Hämäläinen.

Yleisöä: 2 922.

FC Lahti: Patrick Rakovsky, Teemu Penninkangas, Mikko Hauhia, Jani Tanska, Mikko Viitikko, Josu, Matti Klinga (v), Teemu Jäntti (46. Pekka Lagerblom, v), Gael Etock, Ville Salmikivi (65. Jeronimo Amione), Jasin-Amin Assehnoun (79. Tomi Kult).

RoPS: Antonio Reguero, Taye Taiwo, Mohamadou Sissoko, Kalle Katz, Juho Hyvärinen, Youness Rahimi, Lucas Lingman (v), Atte Sihvonen (v), Sergio Llamas Pardo (77. Tommi Jäntti), Eetu Muinonen (84. Tarik Kada), Niklas Jokelainen (v) (90+3. Sampo Ala).

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi