Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Maalivahdin seikkailu kostautui – FC Lahdelle kauden ensimmäinen kotitappio

RoPS rokotti kotijoukkuetta jo ottelun viidennellä minuutilla. Tilanne on 45 minuutin jälkeen 0-1. Kuva: Juha Peurala

FC Lahti ei pystynyt tarjoamaan palkintoa aurinkoiselle Hiihtostadionille pakkautuneelle lähes 3 000-päiselle kotiyleisölle. Vierasjoukkue RoPS aiheutti Kuhnureille kauden ensimmäisen kotitappion numeroin 1-2.

Esitys oli Kuhnureilta kokonaisuudessaan vaisu. Joukkue alkoi saada hyökkäyspelin juonesta kiinni vasta noin tunnin pelin jälkeen.

Juuri kun FC Lahti oli esittänyt virkistymisen merkkejä, joukkueen maalivahdille Patrick Rakovskylle osui välinpitämätön hetki. Rakovsky seikkaili kaukana maalistaan ja lähetti keskialueelle löysän syötön, jonka RoPS katkoi. Lucas Lingman hyödynsi saksalaismolarin toikkaroinnin ja lähetti noin 40 metristä korkean kaaripallon, joka laskeutui nätisti juuri ennen maaliviivaa ja painui verkon perukoille. Tilanne vaihtui 65. minuutilla 0-2:een.

Heti maalin synnyttyä FC Lahti vaihtoi kentälle Jeronimo Amionen. Talven loukkaantumisestaan toipuneelle meksikolaiskärjelle kyseessä oli ensiesiintyminen Veikkausliigassa.

Amione oli myötävaikuttamassa Kuhnureiden kavennusmaalin syntyyn. Kun toinen RoPS-toppari keskittyi painimiseen Amionen kanssa, Gael Etock pääsi tuikkaamaan ruuhkatilanteesta 1-2-osuman. Ottelua oli pelattu 71 minuuttia.

Kunnon loppukiriä Lahti ei kuitenkaan saanut aikaan. Pistejahti jatkuu viikon päästä Kuopiossa KuPS-vierasottelussa.

1. jakso

Ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen tilanne oli 0-1.

RoPS rokotti kotijoukkuetta jo ottelun viidennellä minuutilla. Youness Rahimi otti keskityspallon haltuunsa rangaistusalueen vasemmalla laidalla, päihitti kaksinkamppailussa Kuhnuri-kapteeni Mikko Hauhian ja sijoitti tarkasti takanurkkaan.

Kun pelikellossa oli runsas varttitunti, Rahimilla oli erinomainen tilaisuus tehdä toinenkin maali. RoPS vyöryi vaaralliseen vastahyökkäykseen FC Lahden kulmapotkun jälkeen, ja vain Patrick Rakovskyn huipputorjunta pelasti isännät uudelta takaiskulta.

Kuhnurit sai ensimmäisen laukauksensa aikaan vasta puolen tunnin pelin jälkeen. Josu esitteli jälleen erinomaista potkutaitoaan ja laukaisi 30 metristä niin tulisen tykityksen, että RoPS-vahti Antonio Reguero joutui nyrkkeilemään sen kulmapotkuksi. Rangaistusalueen sisälle Kuhnurit ei onnistunut kertaakaan murtautumaan vaarallisesti koko jakson aikana.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi