Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Huima yleisömäärä yllätti ja sai myhäilemään – futis kiinnostaa Nastolassa

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu keräsi urheilukeskukseen lähes 500 katsojaa. Muutenkin paikkakunnalla riittää jalkapalloinnostusta.

Kuusysin T08-joukkueen pelaajiston tehtäviin kuului tuomareiden saattaminen kentälle. Tärkeän tehtävän jälkeen tytöt saattoivat ottaa rennommin. Kuva: Janne Urpunen

Nastolan urheilukeskuksessa nähtiin paikkakunnalle harvinainen jalkapallon maaottelutapahtuma, kun Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen yhdistelmä kohtasi Itävallan.

Tulevaisuuden pelaajat houkuttelivat urheilukeskuksen lehtereille aurinkoisessa illassa lähemmäs viisisataa katsojaa. Määrä sai Nastolan Nopsan puheenjohtajan ja edustusjoukkueen vetäjän Tero Juurisen myhäilemään.

Juurinen, 31, tuntee nastolalaisen futiksen. Hän oli silloinkin paikalla, kun Mikael Forssell kirmasi urheilukeskuksen nurmella Suomen peliasussa.

– Se oli joku nuorten maaottelu Belgiaa vastaan. Pääsin käymään Belgian kopissa ja sain viirin muistoksi. Se oli tärkeä hetki pikkupojalle, kuten tänään junioreille, jotka saattavat pelaajia ja tuomareita nurmelle.

Harvinaista maajoukkueherkkua seurasi myös Nastolan Nopsan puheenjohtaja Tero Juurinen. Hän oli erityisen ilahtunut ottelun yleisömäärästä. Kuva: Janne Urpunen

Almaa jännitti vähän

Saattotehtävissä oli muun muassa Reippaan T11-12-joukkueen Alma Hakala. Hän talutti kentälle Itävallan kapteenin Celine Degenin, ja sanoi jännittäneensä vähän. Maaottelukokemus taisi olla seitsemänvuotiaan Hakalan ensimmäinen.

– Muistaakseni en ole aikaisemmin ollut maaottelua katsomassa. Naisten pelejä olen nähnyt televisiosta. En hirveän paljon seuraa jalkapalloa, isä seuraa enemmän, hän kommentoi.

Katsomossa istui myös Mari Rainikka, nastolalainen futiksen suurkuluttaja.

– Televisiosta katson Valioliigaa. FC Lahden pelit käyn katsomassa sekä B-poikien pelejä. Nastolassakin käyn pelejä katsomassa, vaikka yhtään Nopsan peliä en ole vielä tänä vuonna nähnyt. Nopsan pelit kiinnostavat, kun omat pojat aloittivat pelaamisen Nopsassa ja peleissä näkee tuttuja.

Nopsa on pelannut tällä kaudella vasta yhden kotiottelun Kolmosessa, kun aloitti kauden kuuden vierasottelun turneella.

– Meillä ei ole tekonurmea, mutta on hieno luonnonnurmi. Kun pelaamme alkuun paljon vieraissa, saamme pelata parhaaseen kesäaikaan paljon kotona huippukuntoisella nurmella, perusteli puheenjohtaja Juurinen.

Juurisen mukaan Nastolan futiksella pyyhkii hyvin. Junioreja on parisataa, joista tyttöjä neljännes. Seuralla on kaksi tyttöjoukkuetta B-ikäiset sekä 05–07-syntyneiden yhdistelmä.

– Tyttöjen määrä on viidessä vuodessa kaksinkertaistunut. Jalkapalloinnostusta Nastolassa on enemmän kuin pitkään aikaan. Miehille piti perustaa kakkosjoukkue kutoseen, kun pelaajia on niin paljon.

Reippaan ja Nopsan tyttöjuniorit saattoivat Itävallan ja Suomen kentälle. Reippaan Alma Hakala saattoi Itävallan jonon kärjessä Celine Degenin. Kuva: Janne Urpunen

Suomi vei pelin

Kentällä mentiin Suomen tahtiin, vaikka kotijoukkueen puolustus töpeksikin ensimmäisen puoliajan lopussa niin, että vieraiden Sophie Hillebrand sai sysätä pallon tyhjään maaliin.

Toisella puoliajalla Suomi lisäsi kierroksia ja voitti ansaitusti 2–1 Dana Leskisen ja Jenni Kantasen osumilla.

Kaksoismaaottelun toinen osa pelataan Nastolassa perjantaina kello 10.30. Jalkapallopäivä jatkuu urheilukeskuksessa kello 19.15, jolloin Kolmosessa iskevät yhteen Nopsa ja Jokelan Kisa.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi