Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kansallislaulut kajahtavat tällä viikolla kahteen otteeseen Nastolan urheilukeskuksessa, kun naisjalkapalloilijat ottavat mittaa toisistaan

Marianne Miettisen luotsaama Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue kohtaa Itävallan keskiviikkona ja perjantaina. Nastolan Nopsan tyttöjuniorijoukkue on mukana ottelujärjestelyissä.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Marianne Miettinen toimii Ylen kommentaattorina käynnissä olevissa naisten MM-kisoissa. Kuva: Mirja Hussain

Kuukauden mittainen naisten jalkapallon MM-turnaus pyörähti käyntiin perjantaina Ranskassa. Tällä viikolla kansainvälistä naisfutista pääsee seuraamaan myös Nastolassa, missä Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Itävallan kahteen otteeseen.

Keskiviikkona kello 18 ja perjantaina aamupäivällä pelattavat maaottelut ovat osa Suomen joukkueen valmistautumista kohti syksyllä järjestettävää alle 19-vuotiaiden EM-kotikarsintaturnausta.

Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen pitää tiistaiaamuna käynnistynyttä maaotteluleiriä erinomaisena lisänä joukkueen ohjelmaan.

– Meillä ei ole tälle ikäluokalle tarjolla niin paljon maaotteluita kuin 15-, 16- ja 17-vuotiaille, joten pelaamme mielellämme kovia kansainvälisiä pelejä tähän kohtaan. Nämä pelit ovat pelaajille tärkeitä mittareita heidän omassa kehityksessään ja samalla meille hyvä paikka tarkkailla pelaajia, Miettinen sanoo.

Iso juttu

Moni Nastolan leiriryhmän pelaajista oli marraskuussa mukana alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa Uruguayssa. Tuolloin Suomi sijoittui 16 joukkueen MM-turnauksessa sijalle 13. Euroopasta mukana oli vain kolme joukkuetta.

Eihän tällaista mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä. Nastolan Nopsan T05–07-valmentaja Ari Annala

Kansainvälisen jalkapalloliiton tilastojen mukaan maailmassa on noin 30 miljoonaa nais- ja tyttöjalkapalloilijaa. Suomessa heitä on noin 33 000.

– Me laji-ihmiset olemme sen jo tienneet, mutta vähemmän seuraavat ihmiset alkavat hiljalleen ymmärtää, miten isosta jutusta naisfutiksessa on kysymys, toteaa Miettinen.

Nyt käynnistyneelle leirille Miettinen valitsi mukaan vain vuonna 2001 syntyneitä pelaajia. Ennen syksyn EM-karsintaturnausta Suomi pelaa vielä kaksi vierasottelua Sveitsiä vastaan ja tuolloin mukana nähdään myös vuonna 2002 syntyneitä pelaajia.

Syys-lokakuun EM-karsinnoissa turnausemäntä Suomi saa vastaansa Liettuan, Färsaaret ja Tshekin.

Nopsan tyttöjoukkue auttaa järjestelyissä

Nastolan tuplamaaotteluiden varmistuttua Suomen Palloliitto tarjosi Nastolan Nopsalle mahdollisuutta osallistua pelien järjestämiseen. Aluksi aikarajoitteet näyttivät nousevan yhteistyön esteeksi, mutta lopulta Nopsan 2005–07-syntyneiden tyttöjen vastuuvalmentaja Ari Annala päätti tarttua tuumasta toimeen.

– Eihän tällaista mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä, joten otimme tehtävät meidän joukkueemme hoidettavaksi. Pelaajat pääsevät näkemään vähän ison maailman meininkiä kansallislauluineen. Se on varmasti hieno kokemus, Annala sanoo.

Lue myös: Tasa-arvovaltuutetun mukaan miesten ja naisten yhtä suuret maajoukkuekorvaukset edistäisivät tasa-arvoa
 

Viimeisten viikkojen aikana Annala on ollut tiiviisti yhteydessä Palloliiton ja Lahden kaupungin kanssa. Lisäksi hän järjesti maanantaina Suomeen saapuneelle Itävallan maajoukkueelle oman yhteyshenkilön, joka asuu joukkueen kanssa leiriviikon ajan.

Siviilityön lisäksi Annalan kalenteria täyttävät niin Nopsan 05–07- kuin Reippaan 05–06-syntyneiden tyttöjoukkueiden valmennustehtävät. Molemmat ryhmät treenaavat kolme kertaa viikossa ja pelaavat kymmeniä pelejä kauden aikana.

– Jalkapallo on minulle rakas harrastus ja nautin siitä. On mukavaa nähdä, kun nuoret pelaajat kehittyvät ja oppivat toteuttamaan kentällä niitä asioita, mitä on harjoituksissa treenattu, kiteyttää useita vuosia juniorivalmennuksessa mukana ollut Annala.

Pallotutka ja fanipaita-arvonta

Keskiviikon ja perjantain maaotteluissa Itävallan joukkueen lipunkantajina ja saattajina toimivat Reippaan tyttöjuniorit. Suomen joukkueen kentälle saattaa Nopsan 05–07-tytöt ja siniristilippua kantavat nastolalaisseuran B-tytöt. Tuomareiden taluttajina nähdään Kuusysin tyttöpelaajia.

Itse pelien lisäksi katsojat pääsevät testaamaan oman lapikkaan potkuvoimaa pallotutkan avulla.

Otteluihin on vapaaehtoinen pääsymaksu. Keskiviikon pelissä maksun suorittaneiden kesken arvotaan Suomen jalkapallomaajoukkueen pelipaita.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue

Nastolan urheilukeskus

Ke 12.6. kello 18.00 Suomi – Itävalta

Pe 14.6. kello 10.30 Suomi – Itävalta

Suomen joukkue

Emma Immonen, HFA Märsky (mv)

Anna Koivunen, HJK (mv)

Joanna Tynnilä, TiPS

Ella Pesonen, HJK

Outi Salmijärvi, JyPK (nimetty Nea Silvolan, HJK tilalle 7.6.)

Emmi Siren, TiPS

Nana Yang, FC Honka

Nanne Ruuskanen, KuPS

Alisa Hokkanen, HFA Märsky

Tuuli Enkkilä, Ilves

Eevi Sutela HFA, Märsky

Alma Forstén, JyPK (nimetty Julia Sainion, TPS tilalle 31.5.)

Katariina Kosola, HFA Märsky

Jatta Keskitalo, TPS

Jenna Topra, TiPS

Oona Siren, TiPS

Ida Antus, VIFK

Jenni Kantanen, Ilves

Dana Leskinen, FC Honka

Aino Vuorinen, FC Honka

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi