Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

"Uskomaton peli joka jätkältä" – Kuhnurit iski kuin salama kirkkaalta taivaalta

Erik Törnros kuritti stadilaisia kahdesti ja Gael Etock kertaalleen. Toppariksi palannut Jani Tanska johti alakertaa tyylikkäästi.

Henri Toivomäki ja HJK:n puolustus ei saanut pidettyä Erik Törnrosia kurissa. Kuva: Katja Luoma

Olisiko FC Lahden paluu Hiihtostadionille voinut sujua loisteliaammin kuin se nyt sujui? Kuhnureiden peliesitys suurta ja mahtavaa HJK:ta vastaan ei jättänyt yhtäkään katsojaa kylmäksi maanantai-iltana. Vaikka lämpömittarissa olisi ollut 15 astetta vähemmäni, kaikki katsojat olisivat siitä huolimatta olleet kuumissaan – niin häikäisevä isäntien esitys oli.

Hallitseva Suomen mestari lakaistiin Hiihtiksen nurmelle tylysti. Loppulukemat 3–0 (2–0) olivat täysin ansaitut. Kuhnurit nousi tärkeän voiton turvin sijalle kahdeksan. Joukkue on saalistanut kahdeksasta ottelusta 11 pistettä. Erot sarjan keskivaiheilla ovat minimaaliset.

Isäntien sankariksi nousi ruotsalaiskärki Erik Törnros, joka latoi kaksi maalia HJK:n maalivahdin Markus Uusitalon selän taakse.

Osumat olivat Törnrosin kauden ensimmäiset.

– Onhan niitä odotettukin. Täytyy rehellisesti sanoa, että maalit tuntuivat törkeän hyviltä. Hyökkääjät elävät maaleista, enkä minä tee siinä poikkeusta.

Törnrosin alkukausi on ollut suht vaikea. Vahva hyökkääjä on kärsinyt lievistä vammoista. Nyt alkaa pikkuisen helpottaa. Illan hahmo oli tyytyväinen siihen, miten koko joukkue taisteli ja raatoi.

– Uskomaton peli joka jätkältä. Tappelimme loppuun asti. Yleisö antoi myös tukensa. Totta kai aikainen maali helpotti jonkin verran pelaamistamme. Mielestäni kontrolloimme peliä siitä huolimatta, vaikka pallo oli pitkiäkin aikoja vastustajalla. Ei meillä ollut suurta hätää.

Erik Törnros kiitteli Eemeli Virtaa ja Jasin Assenhouta hyvistä syötöistä. Kuva: Katja Luoma

Törnrosin maalit olivat upeita. Ensimmäisessä Eemeli Virta käytti HJK:n puolustuksen nukahduksen hyväkseen ja vapautti nerokkaalla syötöllä Törnrosin maalipaikkaan. 3–0-maali syntyi makeaan paikkaan toisen puoliajan alkuun. Jasin Assehnoun antoi tarkan ja kovan keskityksen maalille, josta Törnros sai puskea näyttävästi pallon maaliin. Vaikka ruotsalaiskärki oli tilanteessa ainoa lahtelaispelaaja boksissa, ei se estänyt häntä laittamasta palloa verkkoon.

– Jasinin passi oli loistava. Siitä oli helppo nikata kuula maaliin. Samanlaisia tilanteita on käyty treeneissä paljon läpi. Nyt osui kohdalleen myös pelissä. Tuntuu hyvältä, Törnros iloitsi.

Lahtelaisten toinen maali oli kamerunilaishyökkääjä Gael Etockin käsialaa. Josu vapautti Etockin puolesta kentästä läpiajoon, eikä Etock saamaansa tilaisuutta hukannut.

Vaikka kamppailu päättyi lahtelaisten kolmen maalin voittoon, on syytä muistaa, että Klubillakin oli hetkensä. Helsinkiläisvieraat loivat myös tekopaikkoja, mutta isännät selvisivät niistä – osaksi tuurilla ja osaksi taidolla.

Patrick Rakovsky oli kuin muuri FC Lahden maalilla. Kuva: Katja Luoma

Kuhnureiden maalivahti Patrick Rakovsky otti pari näyttävää "game saveria". Välillä yli puolet lahtelaisjoukkueesta makasi yhtä aikaa maaliviivan päällä, kun HJK yritti survoa tuloksetta palloa maaliin.

Edellisessä KPV-kamppailussa viheriölle kolmen pelin tauon jälkeen palannut toppari Jani Tanska pelasi myös vahvan matsin. Sitkeän flunssan, joka kääntyi myös keuhkoputkentulehdukseksi, kärsinyt Tanska suitsutti omiensa esitystä.

– Olihan nasta paluu stadionille. Porukka oli tosi latautunut. Sen näki kaikesta. Joka ukko halusi voittaa tämän matsin. Vaikka jouduimmekin ottamaan ajoittain vastaan, niin hoidimme vaikeat hetket tyylikkäästi. Usko riitti loppuun asti, Tanska sanoi.

Luonnonnurmella pelaaminen miellytti myös Tanskaa.

– Oli upeaa pelata. Kenttä oli häikäisevässä kunnossa. Ja nyt on vasta toukokuu. Kyllä siinä kelpasi jalkapalloa pelata.

Veikkausliiga

FC Lahti–HJK 3–0 (2–0)

12. Erik Törnros 1–0, 24. Gael Etock Junior 2–0, 50. Törnros 3–0.

Erotuomari: Jani Laaksonen.

Yleisöä: 3 454.

FC Lahti: Patrick Rakovsky, Jani Tanska, Mikko Hauhia, Mikko Viitikko (v), Eemeli Virta, Matti Klinga, Jean-Christophe Coubronne, Josue Prieto Currais, Gael Etock Junior (78. Teemu Jäntti), Erik Törnros (73. Eemeli Virta), Jasin-Amin Assehnoun.

HJK: Markus Uusitalo, Henri Toivomäki, Daniel O'shaughnessy, Rafinha (v), Nikolai Alho, Kaan Kairinen, Lassi Lappalainen, Eetu Vertainen (72. Riku Riski), Sebastian Dahlström, Kevin Kouassivi-Benissan (52. Akseli Pelvas), Joonas Vahtera.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi