Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden päävalmentaja: ”Toivotaan, toivotaan -peli ei kanna pitkälle”

FC Lahti palaa reilun vuoden tauon jälkeen Hiihtostadionille. Rakas vihollinen HJK sytyttää aina.

FC Lahti siirtyy maanantai-iltana pelaamaan kauden loput kotipelinsä Hiihtostadionilla. Kuva: Sami Lettojärvi

Mikä olisikaan maukkaampi tapa avata tämän kauden kotipelien voittosarake kuin kaataa rakas vihollinen HJK?

Kysyy asiaa sitten keneltä tahansa, vastaus kuuluu: ei mikään!

Helsingin Jalkapalloklubi herättää tunteita minne tahansa Suomea se sitten kulloinkin matkustaakaan. Lisäksi FC Lahden ja HJK:n välinen historia alkaa olla jo sellainen, että nyt aletaan puhua jonkin sortin hegemoniakamppailusta.

Panokset maanantai-illan taistoon ovat tapissa. HJK on aloittanut kautensa kyntämällä. Suurella ja mahtavalla Klubilla on alla peräti seitsemän ottelun mittainen pätkä ilman voittoa. Se on stadilaispoppoolta murheellinen saldo.

FC Lahti lähtee haastamaan HJK:ta tosissaan. Kuhnureiden maalinteko on ollut yhtä tervanjuontia. Lahtelaiset ovat pelanneet kolme edellistä kamppailuaan tasan. Näissä matseissa joukkue on tehnyt kaksi maalia ja päästänyt saman verran.

Nyt ryhmä on saanut alle viikon mittaisen valmistautumisjakson. Siihen on mahtunut myös yksi konkreettinen muutos, sillä tämän kauden liigapelit Kisapuistossa ovat paketissa. Maanantaina pelataan Hiihtiksellä ja luonnonnurmella.

– Alkuviikosta purimme menneet pelit pois ja siirsimme katseet HJK-otteluun. Olemme nyt treenanneet lauantaina ja sunnuntaina stadionilla. Pääsemme huippukuntoiselle nurmelle. Olen edelleen sen verran vanha jalkapalloromantikko, että kyllä luonnonnurtsi aiheuttaa yhä kylmiä väreitä. Ymmärrän toki myös sen, että jos Suomessa halutaan pidentää kautta, niin tekonurmet ovat tulleet jäädäkseen, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä sanoo.

"Maalinteosta ei saa tulla taakkaa"

Ristilä haluaa nähdä omiltaan entistäkin aktiivisempaa peliä. Etenkin pallottomassa pelissä liikkeen pitäisi säilyä. Sen lisäksi maalinteko ja maalipaikkojen luominen ovat olleet tapetilla.

– Sellaisella toivotaan, toivotaan -pelillä ei pitkälle pötki. Paikat pitää pystyä luomaan. Treeneissä on käyty läpi, miten ja mistä pallot ammutaan verkkoon. Ja mihin niitä palloja pitäisi pystyä pelaamaan. Toistoja on treenikentällä tehty. Maalinteko on myös mentaalijuttu. Siitä ei saa tulla taakkaa. Mutta fakta on, että joukkueen peli on rennompaa silloin, kun verkot venyvät.

Molemmat joukkueet janoavat kamppailusta täyttä pistepottia. Matsi on FC Lahdelle kauden kahdeksas. Jos joukkue mielii päästä kuuden joukkoon, voittoja pitää alkaa napsia.

– Lähtökohta peliin on se, että molemmille jengeille kelpaa vain voitto. Ja on sitten Klubi ärsytetty tai ei, niin se on aina vaarallinen. Luotan täysin omaan joukkueeseeni. Meiltä löytyvät aseet HJK:n kukistamiseen, Ristilä korostaa.

Lahtelaiset pääsevät vahvalla kokoonpanolla kamppailuun. Vaikka meksikolaishyökkääjä Jerónimo Amione lähestyy kovaa vauhtia täyttä pelikuntoa, niin tuskin hän on vielä Ristilän käytettävissä. Muut pelaajat ovat terveitä.

FC Lahti–HJK, Veikkausliigaa maanantaina klo 18.30 Hiihtostadionilla.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi