Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Köse tuo turkkilaista sisua viirupaitoihin - "asiat voi tehdä hyvin, kakkosdivarissakin"

Lahden Reipas on löytänyt paikkansa lahtelaisessa jalkapalloyhteisössä.

23-vuotias paluumuuttaja Onuray Köse (kesk.) haluaa edelleen kehittyä pelaajana. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden Reippaan nousu viime kauden päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen oli lahtelaiselle jalkapallolle mieluisa ja kaivattu juttu.

Nyt täkäläisille pelaajille löytyy sopiva pelaajapolku iästä riippumatta. FC Lahti kantaa päävastuun. Kakkosessa pelaava Reipas tarjoaa liigaporukan mukana harjoitteleville nuorille ja urallaan eteenpäin pyrkiville pelaajille hyvän vaihtoehdon. Kun vielä FC Lahden A-nuoret pelaavat SM-sarjassa, pitäisi jokaiselle pelaajalle löytyä sopiva pelipaikka.

– Pyrimme sijoittamaan pelimme niin, että ne menisivät mahdollisimman vähän päällekkäin FC Lahden ja A-nuorten matsien kanssa. Sillä varmistaisimme sen, että useat nuoret pääsisivät pelaamaan mahdollisimman paljon kilpailullisia otteluita. Ne kuitenkin kehittävät eniten, Lahden Reippaan penkin päässä yhä jatkava Petri Järvinen sanoo.

Järvinen istuu joka viikko palaverissa FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilän kanssa. Joukkueiden pelaajatilannetta tarkastellaan tiiviisti.

– Kokonaiskuvan pitää kuitenkin olla sellainen, että se palvelisi sekä pelaajia että myös seuroja. Kun pelaajaliikennettä on paljon, niin sitä täytyy pitää silmällä koko ajan. Pääasia, että kaikilla osallisilla olisi yhteisössä hyvä olla, Järvinen korostaa.

Reippaan talvikausi sujui hyvin. Joukkue pystyi säilyttämään vahvan runkonsa. Siirtymä Kolmosesta sarjaporrasta ylemmäksi on sujunut muutenkin kivuttomasti.

Pääasia, että kaikilla osallisilla olisi yhteisössä hyvä olla. Valmentaja Petri Järvinen

– Sarjanousu jeesasi meitä siinä mielessäkin, että saimme huomattavan paljon inhimillisemmät harjoitusajat. Harjoituskamppailut sujuivat tuloksellisesti ihan ok. Olemme totta kai harjoitelleet pikkuisen enemmän, koska vaatimustaso nousi. Pelaajien sitoutumisasteeseen olen ollut tosi tyytyväinen.

Viirupaitojen ydinryhmässä vallitsee rento meininki. Turha pipon kiristely ja pingottaminen ovat jääneet vähemmälle.

– Tämä on hyvähenkinen ryhmä. Kaikki kaverit pelaavat lajia siksi, että he tykkäävät futiksesta niin pirusti. Meille on ihan sama, onko joku pelaaja suorittanut ajokortin vai ei. Huumori on samaa siitä huolimatta, onko pelaajan ikä 17 vai 37 vuotta, Järvinen naurahtaa.

Lahden Reippaan valmentajana jatkavan Petri Järvisen mukaan koossa on hyvähenkinen ryhmä. Kuva: Sami Lettojärvi

Yksi viirupaitojen mielenkiintoisimmista paluumuuttajista on mikkeliläisestä MP:stä Lahteen palannut Onuray Köse.

Kaksi edellistä kautta MP:ssä pelannut Köse harjoitteli talvella Reippaan kanssa. Muutamat antoisat juttutuokiot Petri Järvisen kanssa toimivat kimmokkeena siirtoon. Kösellä oli ottajia muutamasta Ykkösenkin joukkueesta, mutta Reipas vei tällä kertaa pidemmän korren.

Köse on vasta 23-vuotias, mutta hän on verraten nuoresta iästään huolimatta nähnyt jo melkoisesti. Tinkimättömällä asenteella varustettu keskikenttämies haluaa yhä kehittyä pelaajana.

Joka jätkä tulee aurinkoisella mielellä treeneihin. Keskikenttäpelaaja Onuray Köse

– Kyllä minulla on vielä jalkapalloilullisia tavoitteita. Haluan pelata mahdollisimman korkealla. Nyt olen hyvässä paikassa. Paikkakuntana Lahtea seurataan taatusti enemmän kuin vaikkapa Mikkeliä.

Reippaassa Köseä miellyttää pukukoppihuumori.

– Joukkueen sävel on erinomainen. Asenne on kohdallaan. Joka jätkä tulee aurinkoisella mielellä treeneihin. Hyvä fiilis ruokkii hyvää fiilistä.

Köse haluaa omalla esimerkillään potkia muita eteenpäin. Etenkin nuoria pelaajia Köse auttaa mielellään.

– Jokapäiväinen työ on se juttu. Yritän näyttää esimerkkiä. Tuon sekä treeni- että pelikentälle turkkilaista sisua, periksiantamattomuutta ja taistelua. Vaikka pelaammekin kakkosdivarissa, niin silti asiat voi tehdä hyvin. Olen itse tosi motivoitunut. Toivon sitä samaa myös muilta kundeilta.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi