Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Taasko tarvitaan Josun tykkiä, vai joko FC Lahti petraa viimeistelyään?

FC Lahti kaipaa tehoja hyökkäyspään runkomiehiltään, kuten Ville Salmikiveltä, jonka maalisaldo Kuhnureissa tältä ja viime vuodelta näyttää edelleen nollaa. Seuraava yritys on sunnuntaina Kisapuistossa SJK:ta vastaan.

Ville Salmikiven maalisarake FC Lahdessa näyttää edelleen nollaa. Energisen hyökkääjän edellinen Veikkausliiga-maali on elokuulta 2016. Kuva: Sami Kuusivirta

Kuusi sarjapistettä viidestä ottelusta ei ole FC Lahdelle kelvoton saldo, mutta kahta asiaa Kuhnurit kaipaa kipeästi: voittoja ja hyökkääjien tehojen löytymistä. Joukkueen kauden kuudesta Veikkausliiga-maalista espanjalaistaituri Josu on tehnyt kolme, ja loput on merkitty Jasin Assehnounille, Tomi Kultille ja Matti Klingalle.

Hyökkäyspään runkomiehistä Gael Etock, Ville Salmikivi ja Erik Törnros ovat yhä nollilla. Odotukset ovat korkeammalla.

– Sama se, keneltä ne maalit tulevat. Toki hyökkääjien ensisijainen tehtävä on tehdä maaleja, mutta siihen kuuluu paljon muutakin. Emme ota mitään stressiä asiasta, päävalmentaja Sami Ristilä sanoo.

– Totta kai olemme harjoitelleet maalintekotilanteita ja murtautumista. Aika hyvin olemme päässeet paikkoihinkin, mutta ratkaisut eivät ole olleet niitä, mitä olemme halunneet nähdä.

Mukavuusalue boksin sisällä

Ville Salmikivellä kyse ei ole siitä, etteikö hän osaisi tehdä maaleja. Mies on Ykkösen maalikuningas vuosimallia 2011, ja kausina 2013–16 hän kerrytti Veikkausliigassa MYPAssa ja HIFK:ssa 77 oikein mukavan 18 osuman saldon.

Näillä näytöillä Salmikivi pääsi luomaan uraa ulkomailla, ensin Bulgariassa ja sitten Puolassa.

Viime vuonna hän palasi Suomeen. FC Lahdessa pelatussa 18 ottelussa Salmikiven maalisaldo on pyöreä nolla. Edellinen Veikkausliiga-maali on elokuulta 2016 HIFK:ssa.

– Seuraava maali on varmasti lähempänä kuin edellinen, Ristilä sanoo nauraen.

Salmikivi itse sanoo suoraan, ettei ole kuivaan kauteensa tyytyväinen.

– Pitää yrittää olla miettimättä sitä liikaa. Jokapäiväisellä työnteolla se tulos tulee. Olen osunut treeneissä hyvin, luotan että se tulee vielä pelissäkin. Turha stressaaminen pois, niin hyvin menee, hän miettii.

Ratkaisut eivät ole olleet niitä, mitä olemme halunneet nähdä. Päävalmentaja Sami Ristilä

Epätoivoiseksi menisi, jos Salmikivi lähtisi Josun innoittamana räiskimään kaukovetoja.

– Olen tehnyt varmaan kaikki maalini boksin sisältä. Todennäköisesti sieltä seuraavakin tulee.

Salmikivi saapui Lahteen viime vuonna tutun valmentajan perässä. Hänellä ja Toni Korkeakunnaksella oli yhteistä taustaa MYPAsta.

Korkeakunnas on vaihtunut Ristilään ja pelityylikin hiukan muuttunut, mutta Salmikiven mukaan se ei ole syy tehottomuuteen. Päinvastoin: korkea prässi ja hyökkäysten rakentaminen riistopelillä sopii hänenkaltaiselle energiselle juoksijalle.

– Meillä on yläkerrassa vikkeliä pelaajia. Se sopii hyvin, että otetaan ylhäältä. Kysymys on siitä, mitä sitten tehdään kun päästään maalintekoalueelle, Salmikivi viittaa tähän asti nähtyyn kehnoon viimeistelyyn.

Amionen debyytti lähenee

Hyökkäyspeliä nakertaa sekin, että kahta tärkeintä hankintaa eli Törnrosia ja meksikolaista Jeronimo Amionea ei ole päästy käyttämään täysillä tehoilla.

Amione on miltei toipunut talven vammastaan, mutta takana on pitkä tauko, ja debyyttiä saataneen odottaa tämän kuun lopulle. Törnros on ollut yhden ottelun sivussa kipeänä, eikä pelaaminen ole vielä muutenkaan loksahtanut kohdalleen.

– Törnros ei ole päässyt täysillä sylintereillä peliin mukaan. Hän on käytettävissä sunnuntaina. Onko se avauksessa vai vaihdossa, sen näkevät paikan päälle tulijat, Ristilä viittaa illan SJK-peliin.

FC Lahti–SJK, Veikkausliigaa Kisapuistossa sunnuntaina kello 18.30.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi