Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Vappuaaton sääennuste: tasapelivaara - FC Lahti metsästää kauden ensimmäistä kotivoittoaan

Lahteen saapuu vieraita Vaasasta. Taistelu avauskokoonpanon paikoista kävi harjoituksissa kuumana.

Teemu Jäntti on tyrkyllä FC Lahden avauskokoonpanoon, kun kokenut Pekka Lagerblom on sivussa. Kuva viime kesän VPS-kotiottelusta, vastustajana Jerry Voutilainen Kuva: Mirja Hussain

FC Lahden maanantain valmistavissa harjoituksissa oli lennokas meno. Pelaajat painoivat hyvällä sykkeellä hommia. Taistelu vappuaaton avauskokoonpanon paikoista VPS:ää vastaan kävi kuumana.

Lahtelaisjoukkue on käsitellyt Veikkausliigan kauden ensimmäisen tappiokamppailunsa huolellisesti läpi.

Kuhnurit taipui viime perjantaina vierasottelussa Ilvekselle niukasti 0–1. FC Lahti ei ollut Ratinassa parhaimmillaan. Joskin hieman paremmalla onnella vieraat olisivat hyvin voineet napata ainakin pisteen mukaansa.

– Kauden aikana tappioita tulee väkisinkin. Ei niitä kannata jäädä pitkäksi aikaa märehtimään. Sen kamppailu kyllä kertoi, ettei Ilves ihan turhaan ole tällä hetkellä sarjan kuumin jengi, Kuhnureiden päävalmentaja Sami Ristilä sanoo.

Hallittuja riskejä otettava

Kisapuiston vappuaaton vastustaja saapuu Vaasasta. Kotijoukkue lähtee otteluun taulukon sijalta seitsemän. VPS on kymmenentenä. FC Lahdella on viisi sarjapistettä, kun vaasalaiset ovat keränneet kolme pinnaa.

Ne kaikki ovat tulleet putkeen, sillä VPS taapertaa kolmen ottelun mittaisessa tasapeliputkessa. Kuhnureille kotipeli on kauden kolmas. Kaksi aiempaa ovat päättyneet pistejakoon.

Olisiko vihdoin ja viimein ensimmäisen kotivoiton vuoro?

– Se on ainoa tavoite. Haluaisin nähdä kotinurmella vielä asteen verran aggressiivisempaa peli-ilmettä. Kun me puolustamme, meidän on käytävä viholliseen ylempää kiinni ja päästävä riistoihin naapurin kenttäpuoliskolla. Sen jälkeen tilanteenvaihdot täytyy hyödyntää paremmin. Kentällä on otettava hallittuja pieniä riskejä. Ylipäätään aktiivinen ote pelaamiseen täytyy näkyä, Ristilä korostaa.

Lagerblom sivussa

VPS:n pelaaminen nojaa Ristilän mukaan hyvin vahvasti pallonhallintaan. Jos joukkue ei löydä etenemisväyliä, vaasalaiset hautovat palloa mieluusti vaikka omalla puolustusalueellaan.

– Meidän pitää ottaa oma aika pallon kanssa. Silloin kun saamme pelivälineen, meidän täytyy olla tehokkaita. Jollain ilveellä pitää löytää reitti Vepsun muodon sisään.

Lahtelaisten viimeistelytreeneissä meno oli sellaista, että pieniä kolhuja sattui yhdelle jos toiselle. Tälleistä huolimatta ainoa varma poissaolija on keskikenttämies Pekka Lagerblom, joka sai Ilves-kamppailussa iskun päähänsä.

– Kentälle juoksee nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat näyttää osaamistaan. Odotan vappuaaton kunniaksi viihdyttävää peliä, Ristilä sanoo.

FC Lahti–VPS, Veikkausliigaa Kisapuistossa tiistaina 30.4. kello 18.30.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi