Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Ilves aiheutti FC Lahdelle ensimmäisen tappion – ei auttanut edes hurlumhei

"Tuolla esityksellä olisi voinut lähteä kolmekin pistettä mukaan jotain toista porukkaa vastaan", FC Lahden ex-ilvesläinen Jani Tanska sanoi.

FC Lahteen pari Ilves-kauden jälkeen palannut Jani Tanska (nro 2) kohtasi entisen joukkueensa Tampereella. Kuva: Jukka Ritola

FC Lahti on osoittanut alkukaudella sitkeytensä kerta toisensa jälkeen, mutta perjantaina Ilvestä vastaan loppuivat eväät.

Ratinassa eivät riittäneet lukuisat keskitykset, viimeisetkään hikipisarat, tai edes päävalmentaja Sami Ristilän toiselle puoliajalle vetämä hurlumhei-kortti.

Alkuvuoden sensaatiojoukkue Ilves nousi liigakärkeen Lauri Ala-Myllymäen ampumalla 1–0-osumalla ja aiheutti samalla lahtelaisille kauden ensimmäisen tappion.

Päävalmentaja Sami Ristilän mielestä vieraat eivät saaneet omaa pallollista peliään rullaamaan riittävän hyvin.

– Olisi pitänyt pystyä muuttamaan painopistettä keskikentän kautta paremmin, saada käytettyä tilat laidoilla ja nousta kontrolloimaan ylemmäksi, Ristilä sanoi.

Lahti ei ollut avauspuoliskolla huono, mutta Ala-Myllymäen yksilösuoritus puolen tunnin kohdalla käänsi ottelun kulkua selvästi isännille.

Ilves-kasvatti eksytti Matti Klingan Zidane-käännöksellä rangaistusalueen rajalla ja ampui voittomaalin Mikko Viitikon kautta ohi Patrick Rakovskyn.

– Lauri oli siinäkin fiksusti pelattavissa taskussa linjan edessä. Oli siinä tosin isosti onneakin, kun otti kimmokkeen jostain, vielä viime kaudella Ilveksessä pelannut Jani Tanska sanoi.

Ristilältä kehut Ilvekselle

Ilves on pelannut kalenterivuonna nyt 17 ottelua ilman tappioita ja aloittanut Veikkausliigan päästämättä maaliakaan neljällä kierroksella. Lahtelaisten päävalmentaja Sami Ristiläkin kehaisi Ilvestä liigan parhaaksi joukkueeksi jo ennen ottelua.

– Pelitapa on iskostettu jokaiselle pelaajalle ja yhtenäisyys näkyy joukkueessa. Näen meidän joukkueessa paljon samaa, mutta me olemme vasta polun alkuvaiheessa, Ristilä sanoi.

Ristilä yritti horjuttaa Ilvestä toisella puoliajalla ryhmityksen muutoksella, kun avauspuoliajan neljän puolustajan linja vaihtui kolmeen toppariin.

– Lähdettiin hakemaan tasoitusta ehkä vähän hurlumheijalkapallolla, mikä ei varsinaisesti meille sovi. Saatiin se yksi tai kaksi hässäkkää. Laskettiin sen varaan, että jos saadaan maali, niin piste olisi voinut lähteä mukaan, Ristilä avasi taktista muutosta.

Ei tullut makeaa maalia

Vaarallisin tilanne avautui vartti ennen loppua, kun ex-ilvesläiset Teemu Penninkangas ja Jani Tanska pääsivät vuorollaan yrittämään Josun vapaapotkun jälkitilanteesta. Penninkankaan kuti läheltä osui suoraan päin Mika Hilanderia ja Tanskan jatko karkasi kimmokkeen kautta maisemaan.

– Oli täältä jotain otettavissa. Se rebound mikä minulle tuli, osui jonkun olkapäähän tai johonkin. Olisi ollut todella makea maali, ei voi kiistää, Tanska sanoi

Vaikka Ristilä näkikin FC Lahdessa ja Ilveksessä paljon samaa, oli etenkin joukkueiden hyökkäystavoissa silmiinpistäviä eroja.

Ilves rakensi paikkansa niin hitaista kuin nopeistakin hyökkäyksistä, pallonriistoista sekä erikoistilanteista. Lahtelaiset olivat lähinnä erikoistilanteiden ja keskityspallojen varassa.

Ex-ilvesläinen Tanska näki esityksessä silti paljon hyvää, vaikka pisteet jäivätkin Tampereelle.

– Tämä ei ole maailman helpoin paikka. Tuolla esityksellä olisi voinut lähteä kolmekin pistettä mukaan jotain toista porukkaa vastaan.

Veikkausliiga

Ilves–FC Lahti 1–0 (1–0)

31. Lauri Ala-Myllymäki 1–0.

Ilves: Mika Hilander, Felipe Aspegren, Jair Tavares Silva, Lauri Ala-Myllymäki, Baba Mensah, Tuure Siira, Tatu Miettunen (73. Diogo Tomas), Emile Paul Tendeng, Tiemoko Fofana (80. Eemeli Raittinen), Yusif Daouda Moussa (81. Aleksi Tarvonen), David Addy.

FC Lahti: Patrick Rakovsky, Jani Tanska, Mikko Hauhia, Mikko Viitikko (78. Jasin-Amin Assehnoun), Pekka Lagerblom (63. Teemu Jäntti (v) ), Matti Klinga, Erik Törnros, Jean-Christophe Coubronne, Teemu Penninkangas, Josue Prieto Currais, Gael Etock (67. Tomi Kult).

Erotuomari: Joni Hyytiä.

Yleisöä: 5 135.

Pekka Pernu
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi