Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden päävalmentaja: "Oli todella vaikea tilanne lähteä pukukoppiin punomaan juonia"

Jasin Assehnoun ja FC Lahti kolmen maalin tappiolla. Kuva: Katja Luoma

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä oli pomminvarmasti helpottunut mies Veikkausliiga-kauden avausmatsin jälkeen. Kun erotuomari Dennis Antamo puhalsi Kisapuistossa kamppailun päättyneeksi, pääsi Ristilältä iso helpotuksen huokaus.

Kuhnurien peliesitys ei jättänyt ketään kylmäksi. Kannattajien tunteet menivät laidasta laitaan, sillä avausjakso oli ainakin tuloksellisesti umpisurkea, toinen 45-minuuttinen taas kuin eri maasta.

Sami Ristilä juoksutti kentälle täydellisesti uusiutuneen ja nuoren Kuhnuri-lauman. Vaikka kaiken piti olla kunnossa ja valmiina, lahtelaiset olivat kentällä kuin huopatossuilla liikkuneet pikkupojat. Peli oli hermostunutta ja kovin varovaista. Kotijoukkueen pelaajat eivät voittaneet yhtäkään kamppailua.

– Avausjakso oli vaikea. Oli todella vaikea tilanne lähteä pukukoppiin punomaan juonia, Ristilä sanoi.

Se, mitä pukukopissa tapahtui, jää mysteeriksi. Tauolta kentälle juoksi ihan eri jengi.

– Pelirohkeus löytyi ja pojat näyttivät luonnetta. Tämä on moraalisesti erittäin tärkeä piste. Nousumme oli aika hurja, päävalmentaja sanoi huojentuneena.

Vaikeuksista iloon

FC Lahti joutui kamppailuun ilman toista avaintoppariaan Mikko Viitikkoa, joka kärsi pienestä vammasta. Pelin aikana tuli lisää ikäviä uutisia. Ruotsalaiskärki Erik Törnros sai kovasta taklauksesta iskun jalkaansa ja linkutti jo avauspuoliajalla vaihtoon. Hänet korvasi Tomi Kult. Puoliajalla koppiin jäi Pekka Lagerblom. Kokeneen keskikenttämiehen paikan otti Eemeli Virta, joka onnistui hyvin.

– Näin äkkiseltään pelin jälkeen sanoisin, ettei kummankaan pelaajan (Törnros ja Lagerblom) vamma ole järin vakava. Taisimme selvitä pelkällä säikähdyksellä, Ristilä sanoi.

Ristilä oli erityisen tyytyväinen siihen, miten pelaajat heittäytyivät toisella puoliajalla pelin vietäväksi.

– Toisaalta ei meillä ollut siinä vaiheessa enää mitään hävittävää. Mutta oli niin tai näin, niin pelaajat uskalsivat ottaa itsestään sata prosenttia irti. Sitä me tarvitsemme pelistä toiseen. Nousimme vaikeuksista ilon hetkiin, Ristilä tunnelmoi tyytyväisenä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi