Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

"Kyllähän tämä aika sanattomaksi vetää” – FC Lahti esitti käsittämättömän kirin

FC Lahti palkitsi kotiyleisön nousullaan. Josun unelmavapari sai fanit hekumoimaan.

"Henkisen puolen jutuista kiinni", oli FC Lahden avausmaalin tehneen Matti Klingan analyysi kotijoukkueen pelistä. Kuva: Katja Luoma

Se oli aikamoinen jalkapallonäytelmä se. Se oli jotain sellaista, mitä ei joka päivä suomalaisviheriöillä nähdä.

FC Lahti ja KuPS tarjosivat lahtelaisyleisölle vastinetta rahoilleen. Lahtelaisten kauden avaus Veikkausliigassa päättyi 3–3. Mutta tapa, jolla numeroihin päädyttiin, hakee vertaistaan.

KuPS oli omaa luokkaansa avausjaksolla, Kuhnurit toisella. Isäntien huiman kirin aloitti kotiin täksi kaudeksi palannut Matti Klinga. Klinga haistoi hyökkäysalueella kuopiolaisvieraiden heikon syötön ja karkasi suoraan läpiajoon. Keskikenttämies katsoi tarkasti pallon mentävän aukon ja pamautti nahkakuulan varmasti ohi Otso Virtasen. Maali oli upea, ja se myös maistui vaaleahiuksiselle pallotaiturille.

– Onhan maalin tekeminen aina hauskaa. Vaikka tuntui hienolta upottaa pallo pömpeliin, niin päällimmäinen ajatus oli, että pallo on vietävä äkkiä keskiympyrään, jotta kiri jatkuisi, Klinga naureskeli.

Lahden ääripäät näkyivät

Ja kirihän jatkui. Klingan osumasta ei ehtinyt kulua kuin reilu minuutti, kun peliväline kaivettiin taas savolaisvieraiden nuotasta. Tällä kertaa viimeistelijänä kunnostautui Jasin-Amin Assehnoun. Pelikellossa oli 61 minuuttia.

Sen jälkeen KuPS siirtyi viiden miehen alakertaan. Lahtelaisten suurin hyökkäysvauhti tyssäsi puolustusmuuriin, mutta lopussa kova uurastus palkittiin vapaapotkulla. KuPSin käsivirheen seurauksena Kuhnureiden espanjalaisvasuri Josu asettui pallon taakse.

Josu otti päättäväisen vauhdin ja upotti komean kierteisen vaparin kuopiolaismaalin yläkulmaan.

3–3-tasoitusosuman jälkeen Kisapuiston raihnainen stadion oli revetä liitoksistaan.

– Kyllähän tämä aika sanattomaksi vetää. Tässä nähtiin hyvin se, kuinka huonoja me voimme olla, ja sitten se, kuinka älyttömän hyviä me voimme olla, Klinga sanoi, ja oli näkemyksessään täysin oikeassa.

Nousu antoi uskoa

Ensimmäisen puoliajan kehnoa esitystä Klinga lähti purkamaan rauhallisen analyyttisesti. Veikkausliiga-kauden avauskierros kotiyleisön edessä tuntui hieman lamaannuttavan mustapaitoja.

– Se kertoi myös tosi paljon joukkueestamme. Meillä on täysin uusi nippu, jossa on lukuisia nuoria pelaajia. Kun meille sattui siihen alkuun pari epäonnistumista, niin itseluottamuksemme valahti lähes nollaan. Emme uskaltaneet enää pelata.

Kun tilanne oli tauolla mikä oli, ei isännillä ollut hävittävää.

– Kasvoimme toisen puoliajan aikana hirmuisesti. Ja sitä meidän pitää jatkaa seuraavissa peleissä. Tämä kausi on meille kasvun aikaa sekä pelaajina että ihmisinä, Klinga huomautti.

Klinga tulee olemaan joukkueelle kauden aikana tukipilari. Vaikka lahtelaiskasvatillakaan ei ole liiaksi ikää, hän kuuluu silti kokeneeseen kalustoon. Nousu kolmen maalin takaa tasoihin saattoi antaa Kuhnureille sellaisen lisäbuustin jatkoon, etteivät pelaajatkaan vielä ymmärrä, mikä arvo avauskierroksen tapahtumilla voi olla.

– Tämä antoi kovasti uskoa. Töitä meillä on edessämme tosi paljon. Jokainen kaveri voi kuitenkin katsoa ihan tyytyväisenä peiliin. Meidän ei tarvitse pelätä näitä pelejä. Osaamista löytyy. Enemmän se on henkisen puolen jutuista kiinni, Klinga korosti.

Veikkausliiga

FC Lahti–KuPS 3–3 (0–3)

21. Rasmus Karjalainen 0–1, 26. Ville Saxman 0–2, 38. Karjalainen 0–3, 59. Matti Klinga 1–3, 61. Jasin–Amin Assehnoun 2–3, 86. Josu 3–3.

FC Lahti: Patrick Rakovsky, Jani Tanska, Mikko Hauhia, Pekka Lagerblom (46. Eemeli Virta), Matti Klinga, Erik Törnros (36. Tomi Kult), Jasin-Amin Assehnoun, Jean-Christophe Coubronne (v), Teemu Penninkangas, Teemu Jäntti (82. Ville Salmikivi), Josu.

KuPS: Otso Virtanen, Reuben Ayarna, Saku Savolainen (v), Rasmus Karjalainen (70. Vinko Soldo), Petteri Pennanen, Lucas Rangel (42. Ats Purje (v)), Ilmari Niskanen, Luis Carlos Murillo, Babacar Diallo, Juho Pirttijoki (v), Ville Saxman (v).

Erotuomari: Dennis Antamo.

Yleisöä: 1 882.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi