Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Josu pelaa toista kertaa Suomessa – tällä kertaa hän aikoo päättää kauden potkujen sijaan mitalijuhlaan

"Minulla ei ole suosikkipelipaikkaa. Voin pelata keskikentän keskellä, laidalla tai laitapuolustajana. Ihan sama. Viihdyn kaikilla paikoilla yhtä hyvin", sanoo FC Lahden espanjalaisvahvistus.

Lahdessa viihtyvä Josu miettii Lahti-aiheista tatuointia. "Hyppyrimäkiaihetta olen miettinyt." Kuva: Juha Peurala

FC Lahden ulkomaalaislegioonan mahdollisesti kiinnostavin nimi on Josu. Espanjalainen on opiskellut jalkapalloa FC Barcelonan tarunhohtoisessa akatemiassa La Masiassa. Espanjan ulkopuolella Josu on pelannut viidessä maassa.

Lahden täkyyn 26-vuotias tarttui joulukuussa. Sitä ennen hän oli neuvotellut tuloksettomasti työpaikasta Espanjan kolmos- ja Belgian kakkostasolle.

Kauden mittaisen sopimuksen Kuhnureiden kanssa tehnyt Josu on päässyt hyvin joukkueeseen sisään. Hän on tuonut Kisapuistoon kepeää lattaritunnelmaa. Viikolla joukkueen pukukopista kuului latinopop.

– Se soi joka päivä. Pojat pitävät siitä. He pyytävät sitä ja laittavat jo itsekin soimaan. Ozuna on yksi lempiartisteistani, hän sanoo.

Viheriölle espanjalainen tuo rutkasti taitoa. Hänellä mainio pelikäsitys ja potkutekniikka. Vasuri pystyy kiristämään verkkoa vaikka puolesta kentästä, kuten Suomen Cupissa Honkaa vastaan nähtiin.

Josu on myös monikäyttöinen. Sellaista seurassa arvostetaan.

– Minulla ei ole suosikkipelipaikkaa. Voin pelata keskikentän keskellä, laidalla tai laitapuolustajana. Ihan sama. Viihdyn kaikilla paikoilla yhtä hyvin.

Halu palata Intiaan

La Masiassa Josu pelasi muun muassa Gerard Deulofeun, Rafinhan ja Sergi Roberton kanssa.

– Barcelona on maailman paras seura. Se oli minulle toteutunut unelma. Todella hienoa aikaa, jota välillä ikävöin.

La Masian jälkeen Josu siirtyi Espanyolin akatemiaan. Ammattilaisura ei kuitenkaan auennut Espanjassa, vaan Seinäjoella, jossa Josu valittiin Ykkösen parhaaksi pelaajaksi kaudella 2013.

SJK:n jälkeen matka jatkui Italian ja Puolan kautta Intian Superliigan Kerala Blastersiin.

Barcelona on maailman paras seura. Jalkapalloilija Josu

– Intiassa minulla on paljon faneja. Haluan vielä joskus pelata siellä. Tunsin oloni niin otetuksi. Katsojia oli parhaimmillaan 85 000.

Keralassa Josu pelasi entisen Manchester United -pelaaja Steve Coppellin alaisuudessa. Joukkueessa oli muitakin tuttuja nimiä.

Aaron Hughes ja Carlos Marchena esimerkiksi. Uskomattoman hienoja tyyppejä ja kunnioitettavia ammattilaisia. Hughesilla on takanaan varmaan 500 ottelua Valioliigassa ja Marchena on maailmanmestari.

Onnistuneen Intian-keikan innoittamana Josu hankki vasempaan käsivarteensa näyttävän Ganesha-jumalaa esittävän tatuoinnin.

Vain perhettä ikävä

Yllättäen hän suunnittelee tatuointia Lahdestakin.

– Haluan tatuoittaa selkäni. Olen ajatellut, että sinne voisi tulla kuva jokaisesta kaupungista, missä olen pelannut. Hyppyrimäkiaihetta olen miettinyt. Ihan totta.

Josu sanoo viihtyneensä Lahdessa hyvin, vaikka kaupunki ei vielä olekaan kovin tuttu.

– Ainoa mitä kaipaan on perhe. Onneksi tyttöystäväni tulee ensi viikolla tänne viikoksi ja viettää Lahdessa koko kesän. Toukokuussa vanhempani tulevat käymään.

Lue myös: FC Lahden uusi toimitusjohtaja ei hakenut pestiä, vaan häneen otettiin yhteyttä seuran taholta – "Tämä voisi olla molemmin puolin hyvä liitto"
 

Äidinkieltään espanjalainen saa puhua päivittäin meksikolaisen kärkipelaajan Jerónimo Amionen kanssa.

– Se on mukavaa. Jeanin (Jean-Christophe Coubronne) kanssa käytämme italiaa, koska olemme molemmat pelanneet Italiassa.

Josun edellinen Suomen-pesti päättyi nolosti, kun SJK:n espanjalaiskolmikko narahti myymälävarkaudesta. Seurasta tuli monoa saman tien.

– Olin tyhmä ja tein virheen. Olin nuori poika ja ensimmäistä kertaa kaukana kotoa. Olen nyt kypsempi, eikä sellaista voisi enää tapahtua, hän sanoo.

Yhtenäisyys Lahden etu

FC Lahti on etukäteisarvioissa jätetty Veikkausliigan mitalitaiston ulkopuolelle, mutta Josun mukaan se on joukkueen aliarviointia.

– Meillä on kilpailukykyinen ja yhtenäinen joukkue. Taistelemme yhdessä ja tuemme toisiamme. Kauden päätteeksi olemme kärkikolmikossa. Haluan aina voittaa, ja vihaan häviämistä, hän sanoo.

Kuka?

Josué Currais Prieto

Ammattijalkapalloilija.

Syntynyt 27.2.1993 Langreossa Pohjois–Espanjassa.

Pituus 176 cm, paino 66 kg.

Junioriseurat: CF Esplais, FE Figueres, Girona, Barcelona ja Espanyol.

Pelasi kuusi ottelua Veikkausliigassa SJK:ssa kaudella 2014 ilman maaleja.

Edustanut muun muassa Espanjassa Olotia (2012–2013) ja Llagosteraa (2018), Italiassa Terracinaa (2014), Puolassa Górnik Łęcznaa (2015), Intiassa Kerala Blastersia (2015 ja 2016–17) sekä Yhdysvalloissa Wilmington Hammerheadsia (2016) ja FC Cincinnatia (2017–18).

130 000 seuraajaa Instagramissa.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi