Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahden uusi toimitusjohtaja ei hakenut pestiä, vaan häneen otettiin yhteyttä seuran taholta – "Tämä voisi olla molemmin puolin hyvä liitto"

Headhunter löysi Juho-Matti Heikarin FC Lahden johtoon.

Juho-Matti Heikari aloittaa 10. huhtikuuta FC Lahden toimitusjohtajana. Kuva: Kim Kallström

Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden uutena toimitusjohtajana 10. huhtikuuta aloittava Juho-Matti Heikari sanoo, ettei hän hakenut seurassa avautunutta toimitusjohtajan paikkaa lainkaan. Ensimmäinen yhteydenotto tuli hänen mukaansa seurasta.

– En hakenut itse, vaan headhunter (FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen) soitti ja kertoi, että tällainen homma olisi tarjolla, oletko kiinnostunut jatkamaan keskustelua. Sanoin, että ilman muuta jatketaan. Sitten istuttiin hallituksen kavereiden kanssa alas ja oltiin aika nopeasti yhtä mieltä siitä, että isossa kuvassa ollaan samoilla linjoilla ja tämä voisi olla molemmin puolin hyvä liitto.

– Ratkaisuun päästiin todella nopeasti, Heikari sanoo.

Lue myös: Mitä Kisapuiston tekonurmikentän testeissä oikein selvitettiin?
 

Heikari työskentelee toimitusjohtajan pestin alkamiseen saakka muutoskonsulttina suomalaisessa informaatioteknologia-, yritysvalmennus- ja markkinointiyrityksessä. Urheilubisneksessä hän ei ole aikaisemmin juurikaan työskennellyt.

– Urheilubisnes on minulle alana sillä tavalla uusi, että en ole siinä pääsääntöisesti toiminut kuten ehkä jotkut muut. Siinä mielessä tulen toimialan ulkopuolelta. Intohimoisena futismiehenä seuraan koko ajan jalkapalloa, eikä se varmasti poistu mihinkään omasta DNA:stani.

– Yksi syy, miksi minut haluttiin mukaan, oli se, että samat kaverit ovat olleet pitkään mukana seuran hallituksessa. Nyt mukaan haluttiin tuoretta näkökulmaa ja uutta energiaa.

Pelaamista vaikea lopettaa

FC Reippaan kasvatti Heikari, 28, on pelannut FC Lahden riveissä 11:ssä Veikkausliiga-ottelussa vuosina 2009 ja 2010. Sen jälkeen hän muutti opiskelun vuoksi Ouluun ja pelasi siellä AC Oulun ykkösdivisioonajoukkueessa.

– Viime kaudella pelasin kolmosdivarissa Töölön Taiston riveissä. Vaikea sitä pelaamista on lopettaa. Jollain tavalla kunnosta täytyy pitää huolta. Mieluummin pelailen jossain porukassa kuin vietän aikaani lenkkipoluilla. Lahdessakin varmasti pelaan jatkossa jossain, mutta missä, se selviää myöhemmin.

Heikari jakaa FC Lahden toimitusjohtajan työn osiin.

– On kaksi eri asiaa, mitä pitää tehdä ja mitä haluaa tehdä. Se, mitä pitää tehdä, on saada budjetti kasaan ja toiminta pysymään budjetissa.

Vuonna 2012 Juho-Matti Heikari (oik.) pelasi Mestareiden turnauksessa ottelussa Reipas–Kuusysi. Valmentaja Harri Kampman ohjeisti. Kuva: Katja Luoma

– Kun (Veikkausliigan avaustilaisuudessa viime viikon torstaina) kuultiin toimittajien kommentteja FC Lahdesta, että olemme tällä hetkellä vähän hajuton ja mauton ja on ollut paljon negatiivisia signaaleja taustalla muun muassa junioripuolella, niin on selvää, että haluan lähteä nostamaan (FC Lahden) profiilia ja kiillottamaan brändiä.

– Tällä (FC Lahden logolla) pitää olla hyvä kaiku ensinnäkin oman kaupungin sisällä ja sitä kautta toivottavasti muualle maailmaan niin, että näyttäydymme arvokkaana seurana.

Kisapuisto herättää monen lahtelaisen jalkapalloihmisen tapaan Heikarissa vahvoja tunteita.

– Omia intohimojani jalkapallomiehenä on Euro-pelien pelaaminen Kisapuistossa joku kaunis päivä, Heikari sanoo.

Liiga alkaa keskiviikkona otteluilla HJK–Inter ja KuPS–RoPS. FC Lahti aloittaa ensi sunnuntaina Kisapuistossa KuPSia vastaan klo 17.

Risto Pohjanen
risto.pohjanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi