Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

HJK repi FC Lahden riekaleiksi: "Tästä täytyy ottaa iso määrä opiksi"

Kokeneiden pelaajien puuttumiset näkyivät karusti Klubia vastaan. Viikon päästä lahtelaiset lähtevät Turkkiin leirille.

Tomi Kult haastoi rohkeasti itseään kookkaamman Obilorin, vaikka ei HJK:n jätiltä palloa tässä tilanteessa saanutkaan riistettyä. Kuva: Lauri Ilola

FC Lahti oli varmistanut jalkapallon Suomen cupin jatkopaikkansa jo edellisellä kierroksella, mutta HJK ei. Mukkulan palloiluhallissa joukkueiden panokset näkyivät. HJK yritti saalistaa jatkopaikan ja ilman muutamaa kokenutta pelaajansa esiintynyt FC Lahti jäi vieraiden jalkoihin. HJK repi FC Lahden riekaleiksi ja voitti 4–1. Lahtelaisten ainokaisen iski Pyry Lampinen aivan ottelun lopussa.

– Tänään oltiin vastaanottava osapuoli. HJK oli selkeästi tänään parempi, lukemat eivät valehtele yhtään, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä myönsi ottelun jälkeen.

Periaatteessa FC Lahti aloitti ottelun ihan mukavasti. Toki HJK hallitsi, eikä Lahden pelisysteemi 3–5–2 näyttänyt ihan optimaaliselta Klubia vastaan. Silti mitään paniikkitilanteita ei syntynyt, kun FC Lahti pystyi puolustamaan kuudentoista sisällä riittävän tiiviisti muutaman vaaratilanteet.

Klubi ei kuitenkaan tarvinnut kuin yhden lahjatilanteen. Kotijoukkueen Mikko Viitikko antoi keskialueella huolimattoman syötön suoraan päin HJK:n pelaajaa. Vastapallosta Klubi iski nopeasti ylivoimahyökkäyksen ja Eetu Vertainen tykitti kliinisesti tilanteeksi 0–1.

Ennen puoliaikaa vieraat iskivät vielä toistamiseen.

Toiselle puoliajalle FC Lahti muutti ryhmitystä, mutta pelin suuntaa se ei muuttanut. FC Lahti antoi kaiken lisäksi vieraille kaksi vapaapotkumahdollisuutta kuudentoista rajalta ja molemmat Klubi käytti hyväkseen. Tällä kertaa FC Lahden maalivahdilla, Patrick Rakovskylla ei ollut ihan paras päivänsä.

– Molemmat vaparit oli meidän turhautuneisuutta. Turhaan annetaan tuolta etäisyydeltä mahdollisuutta vastustajalle. Tästä täytyy ottaa iso määrä opiksi, Ristilä sanoi.

FC Lahden kokoonpanosta puuttuivat Jeronimo Amione, Teemu Penninkangas, Erik Törnros ja Pekka Lagerblom. Ensin mainittu toipunee liigakauden avaukseen, muiden kohdalla pelikunto on päivistä kiinni.

– Johtajuutta puuttui tietyssä vaiheessa, mutta emme mene sen taakse. Nyt vedämme muutaman päivän henkeä. Lähdemme ensi viikon lauantaina Turkin leirille ja meillä on siellä kaksi kovaa ottelua. Tulemme sieltä varmasti valmiimpana takaisin, Ristilä uskoi.

Turkissa FC Lahti kohtaa Obolon Kievin ja FK Homelin.

– Ne ovat vielä astetta fyysisempiä pelejä tähän verrattuna. Ne valmistavat meitä hyvin sarjaan, Ristilä mietti.

Lauantain positiiviset lahtelaisasiat voi kaivaa nuorista. Eemeli Virta palasi loukkaantumisensan jälkeen kokoonpanoon ja oli avausjaksolla keskikentällä vahva. Toisella puoliajalla kentälle tulleet Tomi Kult ja Pyry Lampinen pelasivat ennakkoluulottomasti. Lampinen käytti myös maalipaikkansa tehokkaasti.

Suomen cupin puolivälierissä FC Lahti pelaa maaliskuun puolivälissä.

Suomen cup

FC Lahti–HJK 1–4 (0–2)

32. Eetu Vertainen 0–1, 41. Lassi Lappalainen 0–2, 52. Kaan Kairinen 0–3, 82. Sebastian Dahlström 0–4, 90. Pyry Lampinen 1–4.

FC Lahti: Rakovsky. Hauhia, Tanska, Viitikko. Coubronne, Klinga, Josue, Virta (46. Jäntti), Assenhou. Sadik (46. Kult), Salmikivi (70. Lampinen).

HJK: Rudakov. Peiponen, Rafinha, Obilor, Toivomäki. Kairinen, Dahlström. Lappalainen (70. Pelvas), Riski, Vahtera (80. Koussavi-Benissan). Vertainen.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi