Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Kuhnurit taipui saarelaisille – Amione debytoi

FC Lahti kärsi ensimmäisen tappionsa jalkapallon Suomen cupissa.

Tomi Kult oli tasoittaa pelin lopussa, mutta pusku osui tolppaan. Kuva: Sami Kuusivirta

FC Lahti kärsi ensimmäisen tappionsa jalkapallon Suomen cupissa. IFK Mariehamn oli kotihallissaan niukasti parempi. Saarelaiset veivät pisteet Robin Sidin toisen puoliajan rangaistuspotkumaalilla 1–0 (0–0).

Rankkariin johtanut tilanne kirvoitti lahtelaisleirin tunnelmat. Puoliajalla kentälle juossut Pekka Lagerblom repi erotuomari Oskari Hämäläisen mielestä IFK:n pelaajan nurin. Kaksinkamppailutilanne näytti siltä, että kummatkin pelaajat sortuivat pieneen tuuppimiseen ja repimiseen, mutta Hämäläinen pysyi kannassaan. Lagerblom sai tilanteessa myös toisen keltaisen korttinsa ja ajettiin ulos. Kamppailua oli käyty 74 minuuttia.

Vaikka lahtelaisten takaa-ajo menikin hankalaksi, eivät vieraat heittäneet silti pyyhettä kehään. Paras paikka osui ihan loppuhetkillä Tomi Kultille, mutta nuoren hyökkääjän pusku pysähtyi tolppaan.

– Tämä oli kauden vaikein peli tähän mennessä. Etenkin ensimmäinen jakso oli hankala. Moraali säilyi puolustuspäässä hyvänä ja pääsimme tauolle maalittomassa tilanteessa. Toinen 45-minuuttinen oli parempi, vaikkei sekään mitään säkenöivää jalkapalloa ollut, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä sanoi.

Kuhnureilla oli alla ehjä ja hyvä treeniviikko. Ristilää jäi harmittamaan se, ettei joukkue pystynyt täysin tekemään kentällä sovittuja asioita.

– Meidän oli tarkoitus päästä antamaan viimeisiä ratkaisevia syöttöjä lähempää vastustajan vikaa linjaa. Nyt pallot lähtivät liian kaukaa. Ihan emme saaneet pelitilanteessa sitä irti, mitä halusimme. Jatkossa meidän täytyy olla pallon kanssa rauhallisempia. Pitää tietää, milloin edetään hitaasti ja milloin nopeasti. Mutta nyt nuolemme haavat ja jatkamme laadukasta treenaamista, Ristilä korosti.

Jani Tanska ja Erik Törnros pelasivat ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa. Meksikolaishyökkääjä Jeronimo Amione sai ensiminuutit Kuhnuri-paidassa. Peliaikaa kertyi vartin verran.

FC Lahden avauskokoonpano: Patrick Rakovsky, Teemu Penninkangas, Jani Tanska, Mikko Viitikko-Jean Christophe Coubronne, Teemu Jäntti, Matti Klinga, Josue, Jasin Assehnoun, Ville Salmikivi ja Erik Törnros.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi