Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Josun unelmakuti toi voiton FC Lahdelle cup-avauksessa

Patrick Rakovskyn rankkaritorjunta oli Honka-vierasottelun toinen kohokohta. Kuhnureiden puolustuslinja sai päävalmentajalta kehut.

Päävalmentaja Sami Ristilä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen. Kuva: Katja Luoma

FC Lahti aloitti jalkapallon Suomen cupin lohkovaiheen voitolla. Lahtelaisjoukkue kävi hakemassa täyden pistepotin FC Hongalta. Ottelun ainoan maalin sivalsi espanjalaisvahvistus Josu.

Helpolla lahtelaisten niukka voitto ei tullut. Honka loi muutaman vaarallisen maalipaikan, joista paras oli ensimmäisellä puoliajalla tullut rangaistuspotku. Saksalaisvahti Patrick Rakovsky pelasti lahtelaiset takaiskulta torjumalla rankkarin alakulmasta.

Päävalmentaja Sami Ristilä oli tyytyväinen voittoon ja joukkueen esitykseen.

– Koko puolustuslinja pelasi tosi hyvin. Uusista pelaajista puolustajat ​(Jean-Christophe) Coubronne, (Mikko) Viitikko sekä keskikentällä pelannut Matti Klinga olivat hyviä. Hyökkäykseen kaivataan vielä vähän lisää, vaikka aihioita oli, Ristilä tuumasi.

Kaivattua juonikkuutta ja maalintekovoimaa on Ristilän mukaan odotettavissa, kun meksikolainen Jerónimo Amione ja ruotsalainen Erik Törnros saadaan mukaan.

Myös Josun kaukolaukaus sai Ristilältä kehut. Espanjalaisväkkärä tälläsi FC Lahden johtoon toisen puoliajan alussa. Josu sai pallon keskiviivan tuntumassa, ja tykitti sen ennakkoluulottomasti Honka-vahti Tim Murrayn käsien yli maaliin. Josu onnistui myös FC Lahden edellisessä kamppailussa, harjoitusottelussa FC KTP:tä vastaan.

– Rakovskyn rankkarin torjunta ja Josun hieno maali ovat niitä pieniä asioita, joita me tarvitsemme. Tässä on nyt hyvin aikaa hioa peliä kuntoon, mutta sitä ei tehdä cupin kustannuksella. Haluamme mennä alkulohkosta jatkoon, Ristilä linjasi.

FC Lahti pelaa seuraavan cup-ottelun helmikuun toisena päivänä HIFK:ta vastaan. Tuleva kotipeli on niin kutsuttu korkean riskin ottelu, minkä vuoksi se pelataan suljetuin ovin. Kuuden joukkueen lohkosta neljä parasta etenee jatkoon.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi