Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

FC Lahti pestasi hyökkäykseen meksikolaisen Jerónimo Amionen

Meksikolainen Jerónimo Amione on 28-vuotias hyökkääjä.

FC Lahti ja meksikolainen hyökkäyspään pelaaja Jerónimo Arturo Amione Cevallos ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Amione siirtyy Lahteen Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta Alebrijes de Oaxacasta, jossa on pelannut lainalla pääsarjaseura Club Pueblasta. Amione on 28-vuotias ja 175 senttiä pitkä. Hänellä on myös Libanonin passi.

Amione on syntynyt Meksikon pääkaupungissa Méxicossa. Aikuisuran ensimmäiset ottelut hän pelasi pääsarjaseura CF Atlanten riveissä onnistuen debyytissään maalinteossa. Amione siirtyi pian Meksikon suurseura Cruz Azuliin ja kuului Meksikon olympiajoukkueen rinkiin.

Cruz Azulin jälkeen Amione edusti myös Tolucaa, Pueblaa ja Lobosia ennen nykyistä lainapestiään Oaxacassa. Meksikon pääsarjassa Amione on pelannut yli 150 ottelua. Kuluneen syksyn aikana Amione oli Oaxacan varakapteeni ja pelasi 14 ottelua tehden kaksi maalia.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kertoo, että Amione tuo Lahteen kokemusta. Hän pitää meksikolaista erittäin motivoituneena ja korostaa, että Amione itse haluaa tulla Eurooppaan. Ristilä odottaa uudelta pelaajaltaan tehoja hyökkäyspäässä.

– Amione pystyy pelaamaan kaikkia hyökkäyspään paikkoja. Hän on erittäin hyvä suojaamaan palloa ja tekemään maaleja. Odotamme häneltä ratkaisusyöttöjä ja maaleja. Toki hänen sopeutumisensa Suomeen vie hetken, mutta fiksuna pelaajana Amione suoriutunee siitä varmasti nopeasti. Hän on todella hyvä lisä meidän hyökkäykseemme ja täysin erityylinen pelaaja, mitä meillä entuudestaan oli, Ristilä kuvailee.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi