Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Jalkapallo

Tomi Kult vastasi Kuhnureiden ainoasta osumasta harjoituspelissä

FC Lahden uudella päävalmentajalla Sami Ristilällä on ollut työntäyteisiä viikkoja. ”Tämä on kiireistä, mutta samalla sangen antoisaa aikaa”.

"Näiden otteluiden perimmäinen tarkoitus on saada nuorille uusia kokemuksia", sanoo valmentaja Sami Ristilä harjoituspelistä. Kuva: Katja Luoma

Vaikka Veikkausliigan kausi päättyi vasta tovi sitten, Lahdessa uutta sesonkia on rakennettu taustalla jo pitkään.

FC Lahden uusi päävalmentaja Sami Ristilä on muun valmennusportaan kanssa työskennellyt hiki hatussa, jotta lahtelaiset olisivat mahdollisimman valmiina, kun Suomen cup pyörähtää tammikuussa toden teolla vauhtiin.

Kuhnurit kokoontui tällä viikolla ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiin. Ryhmä koostuu toistaiseksi pääsääntöisesti omista nuorista sekä useista testipelaajista.

Ristilä on aloittanut työt hymy huulillaan, vaikka työsarkaa riittää monella sektorilla.

– Tämä on itselleni ja muulle staffille [henkilökunnalle] tiivistä aikaa. Joukkueessa on vielä paikkoja auki, joten pelaajatarkkailuun on käytetty paljon aikaa. Harjoituspakettia olen myös suunnitellut huolellisesti. Yritän tehdä kaikki asiat niin hyvin kuin osaan. Kauteen valmistava aika on monellakin tapaa aika värikästä. Ennen kaikkea se on aikaa vievää, Ristilä sanoo.

Kuhnurit on ehtinyt vetää kolme harjoitusta. Liian monimutkaista toiminta ei vielä tässä vaiheessa vuotta ole.

– Haemme vähän pallotuntumaa ja koitetaan tutustua toisiimme. Siinä sivussa testaamme uusia pelaajia. Hiomme myös omaa tapaa toimia sekä kentällä että sen ulkopuolella. Myös uudessa treenikulttuurissa riittää meillä kaikilla tehtävää ja opiskeltavaa.

Suoraviivaisuus lisääntynyt

FC Lahden ensimmäinen harjoitusottelu KuPSia vastaan jääkylmässä Mukkulan kuplassa päättyi kuopiolaisten eduksi 2–1.

Lahtelaisisäntien ainoasta, mutta sitäkin komeammasta osumasta vastasi Tomi Kult. Kauden ensimmäinen treenipeli oli juuri sellaista hurlumheitä, jota sopi odottaakin. Kentällä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän. Jos jotain oli viime kaudesta äkkiseltään muuttunut, se oli isäntien tietynlainen suoraviivaisuus. Mitäänsanomatonta hieromista ei näkynyt, vaan Kuhnureiden selvä tavoite oli edetä rivakasti kohti KuPSin maalia.

– Mielestäni esityksemme oli ihan pirteä. Viheriöllä kirmasi useita nuoria pelaajia. Jaksoimme prässätä aktiivisesti jotakuinkin 60–70 minuuttia. Saimmekin hyviä riistoja, joiden jälkeen pääsimme paikoille. Näiden otteluiden perimmäinen tarkoitus on saada nuorille uusia kokemuksia.

Muun muassa Matti Klinga ja uusi saksalainen maalivahti Patrick Rakovsky ovat suurella todennäköisyydellä mukana FC Lahden seuraavassa treenimatsissa Hakaa vastaan 13. joulukuuta.

FC Lahden kokoonpano KuPSi vastaan oli seuraavanlainen:

Joona Tiainen, Miska Verkko, Timi Voutilainen, Pekka Lagerblom, Nuutti Laaksonen, Altin Zeqiri, Eemeli Virta, Teemu Jäntti, Erkka Helminen, Josué Zurrais Prieto, Ville Salmikivi.

Vaihdosta tositoimiin pääsivät Irfan Sadik, Tomi Kult, Sakari Jokinen, Pyry Lampinen, Matias Niuta, Lassi Kovalainen ja Oliver Kangaslahti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi